• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
چهار شنبه 21 فروردین 1398
کد مطلب : 51904
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mzvp
+
-

سدهای مناطق سیل‌خیز به پایداری رسید


دیروز بالاخره سدهای بزرگ مناطق سیلاب‌خیز، به‌خصوص سدهای استان خوزستان به وضعیت پایداری رسیدند و برای کاهش فشار آب در پایین‌دست، خروجی سدها کاهش پیدا کرد. از سوی دیگر، پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی از احتمال وقوع بارش‌های سبک در اوایل هفته آینده حکایت دارد و به همین دلیل، متولیان امر در حال آماده‌سازی مخازن سدها برای مهار سیلاب‌های احتمالی شده‌اند. به گفته محمدرضا یزدانی، مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه، این سد تاکنون 3سیلاب بزرگ را مهار کرده که حجم 2سیلاب در تاریخ این سد بی‌نظیر بوده است.

وضعیت اضطراری در خوزستان ادامه دارد
داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان به میزان گفت: با توجه به ثابت شدن ورودی آب به سدهای کشور از میزان خروجی آب در حوزه کارون و کرخه کاسته شده که کاهش فشار آب در حوضه‌های آبریز، شهر اهواز و نقاط آب‌گرفته اطراف را به‌دنبال خواهد داشت. بهارلویی افزود: هیچ مشکلی از لحاظ پایداری در سدهای استان خوزستان وجود ندارد و امید است شرایط فعلی با حداقل خسارات ممکن پشت سر گذاشته شود.

به گزارش همشهری با وجود پایدار شدن وضعیت سدهای بزرگ خوزستان، هنوز شرایط اضطراری در خوزستان پابرجاست و به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو، همچنان نمی‌توان زمان خروج از شرایط اضطراری در خوزستان را به‌طور دقیق  اعلام کرد؛ چراکه هر بار سامانه جدید بارشی وارد می‌شود و باید مدیریت سدها را حفظ کرد تا برای سیلاب‌های بعدی آماده باشند. میثم جعفرزاده افزود: فعلاً تصمیماتی اتخاذ شده که برای مدت کوتاهی خروجی سدها کاهش یابد تا شرایط پایین‌دست بهتر شود، اما درهرحال متناسب با ورودی، خروجی سدها نیز تنظیم می‌شود تا مخازن سدها برای سیلاب آینده آماده باشند. جعفرزاده در تشریح آخرین وضعیت سدها و آب و برق استان‌های خراسان شمالی و رضوی، خوزستان و لرستان به ایلنا گفت: به‌دنبال بارندگی‌های صورت گرفته در استان‌های خراسان شمالی و رضوی، دریچه‌های سرریز سدهای شیرین‌دره و بیدبال باز شده و وضعیت مدیریت‌ شده است، ضمن اینکه هنوز دوسوم ظرفیت دوستی خالی است. به گفته او تمام سدهای 2 استان خراسان رضوی و شمالی پایدار است و خدمات‌رسانی در حوزه آب و برق عادی است.

تلاش برای عادی‌سازی آب و برق لرستان
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو، درباره وضعیت آب و برق استان لرستان گفت: از 800روستای بدون آب این استان هنوز 29روستا مشکل آب دارند و در حوزه برق نیز از 670روستا، برق 86روستا همچنان قطع است که تلاش برای عادی‌سازی شرایط آنها ادامه دارد. جعفر‌زاده با تأکید بر اینکه شبکه برق لرستان به لحاظ شهری پایدار است، افزود: به‌جز مواردی که به لحاظ ایمنی اجازه برق‌دار کردن نمی‌دهند، اوضاع نرمال است و ظرف روزهای آینده شرایط بهتر خواهد شد. او ادامه داد: از لحاظ تأمین شرب در هیچ‌یک از استان‌های سیل‌زده از جمله گلستان، مازندران، خوزستان و لرستان مشکلی وجود ندارد و در مناطق آسیب‌دیده لرستان نیز آب مورد نیاز مردم با 33تانکر و دستگاه‌های آب بسته‌بندی تأمین می‌شود. جعفرزاده درباره رفع مشکلات شبکه آبرسانی پلدختر نیز گفت: شبکه آبرسانی این شهر به‌صورت مرحله‌به‌مرحله پایدار می‌شود و فرایند آب‌دار کردن، محله به محله زمان‌بر است.

وضعیت آب و برق روستاهای خوزستان
جعفرزاده درباره وضعیت آب و برق روستاهای خوزستان نیز گفت: در خوزستان برق 90روستا به دستور ستاد مدیریت بحران و برای حفظ ایمنی قطع شده است و در مورد آب شرب نیز 118روستا با قطعی آب مواجه هستند که از این تعداد 80روستا خالی از سکنه است و تأمین آب شرب روستاهایی که تخلیه نشده‌اند هم با تانکر و آب بسته‌بندی صورت می‌گیرد.

   وضعیت دکل‌های نفتی غرب کارون عادی است
معاون پشتیبانی منطقه‌ای مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، درباره وضعیت تأسیسات نفتی غرب کارون پس از وقوع سیل اعلام کرد: در تولید نفت از میادین نفتی غرب کارون به‌دلیل وقوع سیل خللی ایجاد نشده است. عبدالله طواف درباره اینکه برخی می‌گویند اگر ارتفاع تأسیسات نفتی در خوزستان بیشتر بود، کمتر در معرض سیلاب قرار می‌گرفت، به ایسنا گفت: در طراحی تأسیسات نفتی این منطقه، پیش‌بینی‌های لازم انجام شده و وقوع سیلاب نیز مدنظر قرار گرفته اما به‌طورکلی هیچ طراحی، در منطقه‌ای که ۱۵ سال دچار خشکسالی است، ریسک نمی‌کند که تأسیسات را بر مبنایی که هر ۱۰۰۰ سال احتمالاً رخ می‌دهد بسازد. طواف با اشاره به اینکه آبگرفتگی‌هایی نیز در محدوده تأسیسات نفتی خوزستان وجود دارد، افزود: سطح هیچ‌کدام از تأسیسات نفتی را آب نگرفته و فعلاً ارتفاع آب حداکثر تا 350سانتی‌متر رسیده که 30سانتی‌متر از ارتفاع تأسیسات کمتر است و چنانچه در برخی نقاط ارتفاع آب به 5‌متر هم برسد باز آمادگی برای مقابله با شرایط وجود دارد. البته به گفته این مقام مسئول، در هورالعظیم به‌دلیل ورود غیرمجاز به بستر رودخانه، امکان هدایت سیلاب به هور وجود ندارد و به همین دلیل ۱۵ دهانه جدید باز شده تا آب به سمت هور هدایت شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید