• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 15 اسفند 1397
کد مطلب : 49986
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9vV8
+
-

افزایش سرانه فضای سبز در قم

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان: به طور متوسط سالانه 700 هزار اصله نهال در قم غرس می‌شود

منابع طبیعی
افزایش سرانه فضای سبز در قم

سید محمدمهدی موسوی|  قم- خبرنگار:


 «منابع طبیعی بزرگ‌ترین سرمایه ملی» عنوان شعار هفته منابع طبیعی امسال است. فرارسیدن این هفته انگیزه‌ای شد تا مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان میزبان خبرنگاران باشد. «سید محمدتقی سجادی» در این نشست اظهار کرد: امسال فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی مربوط به هفته منابع طبیعی پیش از آغاز این هفته شروع شده که از آن جمله می‌توان به سفر رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به قم و دیدار با علما و مراجع این شهر، همچنین گردهمایی روحانیون استان قم و مراسم بهره‌برداری از طرح‌‌های آبخیزداری استان اشاره کرد.

وی با اشاره به برگزاری جشن درختکاری در دانشگاه‌ علوم پزشکی با حضور دوستداران طبیعت از جمله حوزویان علاقه‌مند به این عرصه گفت: رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون رئیس جمهوری 16 اسفند در قم حضور یافته و مراسم ویژه روز درختکاری در پارک جنگلی ثامن‌الائمه(ع) استان با حضور ایشان و دیگر مسئولان استانی برگزار می‌شود.

سجادی با بیان این‌که روز جمعه(17 اسفند) با شعار منابع طبیعی، مردم، ائمه جمعه و جماعات در قالب طرح رقابت در خدمت، در مصلی قدس حضور یافته و به مشکلات مردم پاسخ می‌دهند، افزود: سخنران پیش از خطبه‌های این هفته، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی طباطبایی‌نژاد، مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری خواهد بود. ضمن آن‌که قبل از نمازجمعه نیز به شکل نمادین، غرس نهال با حضور آیت‌الله اعرافی، امام‌جمعه قم و مدیر حوزه‌های علمیه کشور صورت می‌گیرد.

وی افزود: 20 اسفند نیز در روزی که با عنوان «منابع طبیعی، مردم، بسیج و همیاران طبیعت» نام‌گذاری شده، طرح بوته‌کاری در محدوده‌های بیابانی با حضور گروه‌های مختلف امر به معروف و نهی از منکر استان و با حضور حجت‌الاسلام آشتیانی، معاون جامعه مدرسین و دبیر ستاد امر به معروف استان انجام می‌شود.


غرس سالانه 700 هزار نهال

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با اشاره به اجرای طرح جنگلانه در آذر هر سال بیان کرد: به طور متوسط سالیانه 700 هزار اصله نهال در استان غرس می‌شود. ضمن آن‌که بعضی از مجموعه‌ها و افراد، اراضی زراعی خود را تبدیل به سرانه فضای سبز می‌کنند که در مجموع با احتساب عرصه‌هایی که در قالب برنامه‌‌های بیابان‌زدایی صورت می‌گیرد، ‌اکنون سرانه فضای سبز برای هر فرد قمی به 121 متر‌ مربع رسیده است.

وی با بیان این‌که محدودیت منابع، امکانات و نیروی انسانی در مورد حفاظت از منابع طبیعی یکی از مشکلات جدی به شمار می‌رود، گفت: در حال حاضر استاندارد حفاظت از منابع طبیعی به ازای هر 10 تا 15 هزار هکتار یک نفر است. وجود تنها 9 نیروی حفاظتی در منابع طبیعی قم برای حدود یک میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی نشان از کمبود جدی نیرو در این زمینه است.

سجادی اظهارکرد: البته برای جبران این مشکل، عمده رویکرد ما در سال‌های اخیر برای حفاظت از اراضی جنگلی و مرتعی استان، بهره‌گیری حداکثری از مشارکت‌های مردمی بوده که در این زمینه ‌اکنون بیش از 2 هزار محافظ افتخاری و همیار طبیعت از اقشار مختلف جامعه با ما همکاری دارند.


منابع طبیعی مانع توسعه نیست

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به تشکیل 435 پرونده مرتبط با تصرف‌ اراضی در دادگاه‌های استان بیان کرد: هر چند اصطلاح زمین‌خواری برای بیش از 90 درصد تصرف‌ها قابل پذیرش نیست، اما با این حال در سال جاری، بیش از 750 هکتار اراضی ملی تثبیت و از آنها رفع تصرف شده است.

«سید محمدتقی سجادی» با بیان این‌که باید از همه ظرفیت‌های قانونی برای انجام سرمایه‌گذاری در عرصه‌های منابع طبیعی استان استفاده کنیم، افزود: وجود منابع طبیعی با توجه به اقتضائات استان و نیازهای مردم نه تنها مانع توسعه قم نبوده و نیست، بلکه برای توسعه پایدار یکی از اهرم‌های بسیار مؤثر محسوب می‌شود که به هیچ وجه نباید از آن غفلت کرد.


توزیع53 هزار اصله نهال 

معاون فنی اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: همزمان با هفته منابع طبیعی و در روز درختکاری، 53 هزار اصله نهال در قم توزیع می‌شود. «رائد کمالی‌مقدم» در این نشست افزود: معاونت آبخیزداری با ایجاد سازه‌های تنظیمی و تأخیری، کنترلی و ذخیره‌ای و رسوب‌گیری برای کاهش قدرت سیلاب و تقویت پوشش گیاهی گام برمی‌دارد.

وی اضافه کرد: پوشش گیاهی نقش اساسی در حفظ آب و خاک دارد. از این رو اجرای پروژه‌های راهبردی در این حوزه می‌تواند نقش مهمی در صیانت از منابع طبیعی داشته باشد.کمالی‌مقدم بیان کرد: کارهای مقطعی نمی‌تواند در حفظ منابع طبیعی موثر باشد و باید با اعتبارات لازم در مدت یک یا دو سال به طور کامل این پروژه‌ها دنبال شود تا در حفظ و احیای منابع طبیعی موفق باشیم.

وی اظهار کرد: در سال جاری، یک و نیم میلیارد تومان از اعتبارات صندوق توسعه ملی ویژه پروژه‌های بیولوژیکی در وسف و منطقه شرق قم برای احیای 400 هکتار اختصاص یافته است. معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: طرح‌هایی در حدود 500 هکتار از اراضی استان در حوزه آبخیزداری از اعتبارات صندوق توسعه ملی در دست اجراست.  معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: شرق قم و جاده گرمسار از مراتع مهم استان قم است و برای اجرای پروژه‌های بیولوژیکی در این منطقه مشارکت‌های مردمی به صورت ویژه مورد توجه  قرار گرفته است.

این خبر را به اشتراک بگذارید