با اتمام بررسی تبصرههای بودجه 98شهرداری در صحن شورای شهر مطرح شد
افزایش 20درصدی بهای خدمات شهرداری در سال آینده
معصومه مهدیانی/خبرنگار
بررسی افزایـش 20درصدی نرخ بهای خدمات شهرداری تهران در سال آینده و اختصاص 5درصد از درآمد حاصله از پارک حاشیهای به پلیس راهور از جمله تبصرههای پرحاشیه بودجه سال 98شهرداری تهران بود که در صدوبیستوهشتمین جلسه علنی شورا مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار همشهری، دومین روز بررسی بودجه سال آینده شهرداری با بررسی بندهای تبصره 28بودجه آغاز شد. در بند 3این تبصره آمده است: «انتشار هرگونه نشریه در واحدهای ستادی، مناطق، سازمانها و شرکتهای وابسته به شهرداری تهران ممنوع است.» این بند با پیشنهاد حجت نظری و رأی مثبت اعضای شورا در تبصره بودجه تثبیت شد. در ادامه جلسه مجید فراهانی پیشنهاد اضافه شدن یک بند به تبصره ۲۹ را مطرح کرد و گفت: «اینکه هر پروژه نیمهتمام چقدر خسارت ایجاد میکند در محاسبات لحاظ نمیشود. ما در پروژه پارسجنوبی محاسباتی انجام دادیم و متوجه شدیم با تأخیر در تکمیل برخی فازهای آن روزانه ۲۱ میلیون دلار به کشور ضرر وارد میشود. پیشنهاد ما این است که بندی به تبصره ۲۹ اضافه شود و طی آن شهرداری ملزم شود عدمالنفع تأخیر پروژهها را محاسبه کرده و بهصورت سالانه خسارتهای پروژههای نیمهتمام را اندازهگیری کند.» این پیشنهاد با موافقت 14عضو شورا به تصویب رسید.
افزایش نرخ بهای خدمات شهرداری
تبصره 30بودجه، یکی از پرحاشیهترین تبصرههای مورد بررسی در صحن شورای شهر بود که در همان ابتدای کار با پیشنهاد حذف بند یک از سوی حجت نظری مواجه شد. طی این بند، شهرداری تهران مکلف است کلیه بهای خدمات مصوب شورا و ملاک عمل در واحدهای خدمترسان را حداقل ۲۰ درصد و حداکثر به میزان نرخ تورم پایان سالجاری افزایش دهد. در صورت تغییر نرخ حاملهای انرژی مؤثر بر بهای تمامشده خدمات، شهرداری مجاز است لایحه اصلاحیه بهای خدمات یادشده را در قالب لایحه اصلاحیه بودجه تا قبل از شهریورماه سال ۱۳۹۸ به شورا ارائه کند. حجت نظری در ابتدای توضیحاتش عنوان کرد: «تعیین حداقل ۲۰ درصد بهای خدمات در شرایط اقتصادی فعلی اصلاً عادلانه نیست. صرفاً تورم نمیتواند برای ما مرجعی برای تغییر نرخ بهای خدمات باشد.» در ادامه این جلسه مجید فراهانی، عضو دیگر شورای شهر تهران در مخالفت با این پیشنهاد گفت: «برای اینکه شهرفروشی نکنیم و پا جای گذشتگان نگذاریم لازم است بهای خدمات شهری را به شکلی تنظیم کنیم که شهر بهصورت خودگردان اداره شود.» احمد مسجدجامعی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این خصوص افزود: « گفته میشود ممکن است تورم در سال آتی به ۵۰ درصد برسد. باید راهی پیدا کنیم تا این مشکل حل شود نه اینکه چون پول نداریم قیمتها را افزایش دهیم.» در نهایت با پیشنهادمجید فراهانی درخصوص تبدیل عبارت حداقل ۲۰ درصد به حداکثر ۲۰ درصد در تبصره ۳۰، این بند در تبصره باقی ماند.
درآمدهای پارک حاشیهای برای پلیس راهور
تبصره 32بودجه دومین تبصره پرحاشیه روز گذشته بود که موافقان و مخالفان بسیاری داشت. طبق این تبصره، شهرداری تهران مکلف است از حدود یک میلیون پارک حاشیهای موجود در مناطق 22گانه، تعداد 200هزار مکان را ساماندهی کند. در بند «ب» این تبصره آمده است: مقدار 5درصد درآمد حاصله را به پلیس راهور جهت تأمین تجهیزات و امکانات لازم برای کنترل مکانهای تجهیز شده اختصاص دهد. در روند بررسی این تبصره، بهاره آروین، عضو هیأترئیسه شورای شهر با طرح پیشنهاد حذف بند «ب» گفت: «ما مطمئن نیستیم که مبلغ 6هزار میلیارد ریال از پارک حاشیهای درآمد داشته باشیم؛ بنابراین نیاز نیست که میزان 5درصد از درآمد حاصله را در این تبصره به پلیس راهور تخصیص بدهیم. » محسن پورسیدآقایی، معاون حملونقل ترافیک شهرداری تهران درخصوص این بند گفت: «کمک به پلیس بسیار اقدام خوبی است، ولی ما در این بند اجازه پرداخت وجه به پلیس را نداریم؛ چراکه قانونی نیست.» در نهایت حذف بند «ب» به تصویب اعضا نرسید و اختصاص 5درصد از درآمد حاصل از پارک حاشیهای به پلیس راهور به قوت خود در بودجه باقی ماند.
اختصاص بودجه مناسبسازی معابر
همچنین در جریان بررسی لوایح پیشنهادی در بودجه 98، زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: «15درصد از جامعه شهری تهران دچار معلولیت هستند. یکی از وظایف مدیریت شهری مناسبسازی معابر است. در نتیجه پیشنهاد میدهم که شهرداری تهران در راستای مناسبسازی فضاهای شهری به میزان 10درصد از سر جمع 4ردیف با عنوانهای« بازپیرایی، ترمیم و تجهیز بوستانها و فضای سبز»، «احداث و تکمیل پایانهها و پارکینگهای مترو»، «بازسازی و تعمیرات اساسی ساختمانهای اداری» و « احداث سرویسهای بهداشتی در معابر» هزینه کند» که این پیشنهاد با 16رأی موافق به تصویب رسید.
اجرای طرح جامع پسماند تا پایان سال ۹۸
عضو شورای شهر تهران از اجرای طرح جامع پسماند تا پایان سال 98خبر داد. ناهید خداکرمی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «برای تبدیل کردن زبالهها به انرژیهای نو نیازمند تکنولوژی هستیم. در حال تهیه طرح جامع پسماند هستیم تا تفکیک از مبدأ و بازیافت آن بهصورت برنامهریزی شده انجام شود. کلید این طرح زده شده و قراردادی هم با مشاور مربوطه بسته شده است.» او با اشاره به اینکه طی 2دهه اخیر سطلهای بزرگ زباله در سطح شهر تهران مستقر و بستری برای اشتغال زبالهگردها و اجتماع حیوانات موذی شدند، یادآور شد: «وجود این سطلهای زباله از نظر بهداشتی میتواند تا شعاع چندمتری خود را دچار آلودگی کند و اگر جایگزینی برای این شیوه جمعآوری زباله داشته باشیم به جلوگیری از وقوع این موارد کمک خواهد کرد.» خداکرمی با بیان اینکه هماکنون در برخی مقاطع بهصورت آزمایشی شهروندان همچون گذشته در ساعاتی مشخص زبالههای خود را در کنار درب منازل میگذارند و خودروهای جمعآوری پسماند آن را منتقل میکنند، گفت: «اگر زبالهها در یک ساعت مشخص و بهصورت تفکیک شده بیرون درب منازل گذاشته شوند میتوانند برای شهر تولید ثروت و درآمد پایدار کنند و ما امیدواریم که تا پایان سال ۹۸ شاهد اجرایی شدن طرح جامع پسماند باشیم.»