از پشت چرخ خیاطی تا پای تنور نان
مریم خیری؛ فارغالتحصیل کاردانی طراحی دوخت و مدیر یک کسب و کار نوین
من متولد ۱۳۴۷ هستم. وقتی سراغ رشته طراحی دوخت رفتم، تصورم این بود که متناسب با همین رشته، شغلی دست و پا میکنم و مشغول بهکار میشوم. همین اتفاق هم افتاد و من از سال۱۳۹۳ بهمدت 3سال تولیدی لباس کودک داشتم اما این کار چندان برایم رضایتبخش نبود. در فکر کارهای بزرگتری بودم که میدانستم توانایی انجام آنها را دارم. تصمیم به تغییر کسب وکار یک ریسک بزرگ در زندگی من بود. به هر حال با وجود همه آرزوها، بلندپروازیها و اهداف پیشرو، من شغل نسبتا باثباتی داشتم و هرچند از آن راضی نبودم اما کنار گذاشتن آن و راهاندازی یک کسب و کار جدید هم به همین سادگیها نبود. بهمن ۱۳۹۶ بود که بالاخره تردیدها را از خود دور و تصمیمام را عملی کردم. همان روزها مشغول پخت فتیر و نانهای سنتی شدم. دوست داشتم حسابشده و هدفمند قدم بردارم. شاید به همین دلیل هم به فعالیت در فضای مجازی اکتفا نکردم و خواستم کارم حرفهای و گسترشیافته باشد. سوغاتیلند از معدود کسب وکارهای خانگی است که علاوه بر صفحه اینستاگرام، وبسایت هم دارد. قدم گذاشتن در این راه اصلا کار آسانی نبود اما من هرگز از تلاش برای رشد و کسب دانش در حوزه کاری خود غافل نشدم. با اینکه رشته تحصیلی و تجربه کاری من در حوزه دیگری بود، اما وقتی تصمیم گرفتم سراغ علاقهمندی دیگری بروم، خوب میدانستم که باید درباره کار جدیدم اطلاعات کسب کنم، مهارت بیاموزم و حسابشده قدم بردارم،به همین دلیل هم دوره پیشرفته نانوایی را گذراندم. علاقهام به این کار آنقدر قوت گرفت که حالا در حال گرفتن مدرک بینالمللی پخت نان هستم. شاید برای دیگران، این تغییر مسیر عجیب بهنظر برسد، اما من با درنظر گرفتن همه احتمالات، برای رسیدن به اهدافم دست به ریسک زدم و البته برای موفق شدن در این کار از تلاش، آموختن و صبر دریغ نکردم. در این مرحله از کار، هدف من تولید مواد غذایی ارگانیک و سالم است،به همین دلیل هم تمام نانهای محصول ما بدون جوششیرین و مواد نگهدارنده تهیه میشوند. کمکم دایره محصولات تولیدی را بیشتر کردم تا به اهدافم نزدیکتر شوم.هماکنونمحصولات ما شامل انواع نان فانتزی، شیرینی، دسر، تنقلات طبیعی، ترشی و رب خانگی است.