• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 10 بهمن 1397
کد مطلب : 46452
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qnw3
+
-

موانع زیباسازی شهری بندرترکمن

همشهری در گفت‌وگو با شهروندان و مسئولان شهری مشکلات این شهر را بررسی می‌کند

شهری
موانع زیباسازی شهری بندرترکمن

آتوسا کبیر|  بندرترکمن-خبرنگار :


هر چند ساماندهی بافت فرسوده، آسفالت، فضای سبز، نظافت و زیباسازی مبلمان شهری جزو وظایف مدیریت شهری تعریف شده، اما شورای شهر و شهردار بندرترکمن کمبود اعتبارات را علت نابسامانی این بخش‌ها می‌دانند. شهری که با توان بالقوه در جذب گردشگر مانند ساحل زیبا، جزیره منحصر به فرد آشوراده، بازارچه محلی معروف و قدیمی و همچنین پیشینه‌ای غنی از فرهنگ ترکمن می‌تواند سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب کند، از زیباسازی شهری بی‌نصیب مانده است.

حتی گلستانی‌ها هم سالی چند نوبت برای خرید از بازارچه ساحلی و تفرج در نقاط گردشگری آن وقت می‌گذارند. با این حال هنگامی که در کوچه و خیابان‌های این شهر قدم می‌زنید، مشاهده انباشت زباله، آبگرفتگی جدول‌ها حتی در روزهای غیربارانی و بافت فرسوده آزاردهنده است. 


تغییرات عمرانی بندرترکمن کم است

 یکی از شهروندان بندرترکمن در این‌باره می‌گوید: از زمانی که یادم می‌آید، تغییرات در این شهر بسیار کم بوده است. در تعطیلات به‌ویژه نوروز گردشگران زیادی به این شهر سفر می‌کنند و در این میان شهروندان هستند که از اوضاع نامناسب نظافت در شهر خجالت‌زده مسافران می‌شوند.
«آنه محمد کاظمی» ادامه می‌دهد: برای شهری مانند بندرترکمن که سالانه ده‌ها هزار گردشگر دارد باید به زیباسازی بیش از هرچیزی توجه شود. 

وی با بیان این‌که بندرترکمن فاقد تابلوی راهنما برای گردشگران است، می‌افزاید: حتی مسیر دسترسی به اسکله با تابلو، آشکارسازی نشده است. مسافران برای دسترسی به اسکله باید از چندین نفر آدرس بپرسند. بخشی از بافت شهر هم بسیار فرسوده بوده و چهره نازیبایی ایجاد کرده است. نیاز است مسئولان برای این بخش هم برنامه‌‌ریزی کنند. 
کاظمی به زباله‌های انباشته شده در جوی‌ها و خیابان‌ها اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: این زباله‌ها هنگام بارندگی در خیابان پراکنده می‌شوند. جا دارد مدیریت شهری به این موارد توجه بیشتری کند.


نیاز شهر به احداث روگذر 

یکی دیگر از این شهروندان هم از وضعیت ترافیک خیابان استقلال بندرترکمن گلایه می‌کند و می‌گوید: خیابان استقلال بندرترکمن بن‌بست است و تنها یک ورودی دارد. همین امر باعث ایجاد ترافیک در این منطقه شده است. ترافیک به خصوص در ایام نوروز برای مسافران مشکلات زیادی به همراه دارد.
«عزت‌الله پقه» می‌افزاید: آسفالت نامناسب و وجود سرعت‌گیرهای زیاد در خیابان‌ها از دیگر مواردی است که شهروندان را آزار می‌دهد. با توجه به این‌که اعضای شورا منتخب مردم هستند، باید برای رفع مشکلات شهر تلاش کنند.


محدودیت اعتباری، عامل نابسامانی 

یک عضو شورای اسلامی بندرترکمن با بیان این‌که محدودیت‌های اعتباری اجازه رسیدگی به تمام نقاط مشکل‌دار شهر را نمی‌دهد، می‌گوید: بن بست خیابان استقلال به این دلیل است که راه‌آهن بندرترکمن از سالیان قبل اجرا شده است اما امکان ساخت روگذر به دلیل هزینه بالای آن برای شهرداری مقدور نیست.

«تایماز ایری» هزینه روگذر را بین 10 تا 15 میلیارد تومان ارزیابی می‌کند و می‌افزاید: با مدیران راه‌آهن صحبت شده تا هنگام احداث خط دوم راه آهن، خودشان روگذر بسازند.
وی درباره وضعیت نامناسب آسفالت شهر بیان می‌کند: امسال شهرداری در این بخش برنامه داشت اما اولویت با محله‌هایی بود که مردم بخشی از هزینه آسفالت را پرداخت کرده‌ بودند. متاسفانه شهروندان توان مالی پایینی دارند و مشکلات آنان هر روز بیشتر می‌شود.

این عضو شورا ایجاد سرعت‌گیر را مصوبه شورای ترافیک می‌داند و می‌افزاید: سرعت‌گیر در خیابان‌ها به درخواست مردم و با بررسی در شورای ترافیک ایجاد می‌شود و شهرداری فقط وظیفه اجرای آنچه شورای ترافیک مصوب کرده را دارد.وی با بیان این‌که سال85 نقشه بافت فرسوده شهر توسط شرکت عمران و مسکن‌سازان تهیه شد، ادامه می‌دهد: طرح تشویقی برای مالکانی که خودشان مراجعه کنند، در نظر گرفته شده است. اما شهروندان از وام استفاده نمی‌کنند و از طرفی شرایط مالی آنها در حد نوسازی این بافت‌ها هم نیست.


بافت‌های فرسوده سند مالکیت ندارند

شهردار بندرترکمن از نبود سند مالکیت در بسیاری از بافت‌های فرسوده خبر می‌دهد و می‌گوید: وام به این دسته از افراد که سند ندارند، تعلق نمی‌گیرد. به همین دلیل در بافت فرسوده شهر تغییراتی ایجاد نشده است. بخش زیادی از بافت فرسوده در تملک مردم نیست و این موضوع یکی از اصلی‌ترین دلایل معطل ماندن شروع طرح بهسازی بافت فرسوده در بندرترکمن است.

«محمود کم» ادامه می‌دهد: مردم برای دریافت سند باید از طریق بنیاد مستضعفان اقدام و زمین را به قیمت روز خریداری کنند که این امر در توان مالی آنها نیست.
وی درباره آبگرفتگی معابر شهر هنگام بارندگی توضیح می‌دهد: از آنجا که زمین‌های بندرترکمن شیب ندارد به محض بارندگی دچار آبگرفتگی می‌شوند با این حال مطالعه آب‌های سطحی در دستور کار قرار دارد. 
شهردار بندرترکمن انباشت زباله را در شهر رد می‌کند و می‌گوید: زباله‌های شهر روزانه جمع‌آوری و به محل دپوی بندرترکمن منتقل می‌شوند. 

این مسئول احداث پارک بانوان را جزو برنامه‌ها اعلام می‌کند و می‌افزاید: در گذشته پارک شهید آوینی به عنوان پارک بانوان انتخاب شده بود که از تملک دارایی سال 95، 65 میلیون تومان شد اما بانوان فرمانداری و شهرداری آن را قبول نکردند.کم ادامه می‌دهد: در سال گذشته یک هکتار از زمین‌های شهرداری در منطقه فرهنگیان به بانوان واگذار شد. این پارک در استان به لحاظ مساحت بی‌نظیر است. 100 میلیون تومان هم از شهرداری برای پارک بانوان در نظر گرفتیم و قرار شد تا سال 98 تجهیز شود. 


مشکلات کسبه اسکله قدیم 

شهردار در مورد مشکلاتی که سال‌هاست گریبان کسبه اسکله قدیم را گرفته است، می‌گوید: این طرح در مرحله بررسی‌های حقوقی است. قراردادی که سال‌ها پیش با سرمایه‌گذار در ساحل بندرترکمن از سوی شهرداری منعقد شد، نه مورد تایید شهروندان است و نه شورا و شهرداری دو دوره گذشته. اما متاسفانه قرارداد منعقد شده بسیار محکم است و شهرداری تا امروز موفق به پیدا کردن راه‌حل حقوقی برای فسخ یا تغییر آن نشده است، اما رایزنی‌های ما با حقوقدانان همچنان ادامه دارد. 


طرح بهسازی

در سفر ماه گذشته رئیس‌جمهوری به گلستان یک بار دیگر به ضرورت اجرای کامل طرح بهسازی شهری اشاره شده است؛ طرحی که بر ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در محیط شهری تاکید دارد و زیباسازی و تکمیل فضاهای عمومی شهر نیز بخشی از آن است.

این خبر را به اشتراک بگذارید