توسعه روانسر با گردشگری
شهردار روانسر: به شهروندان روانسر اطمینان میدهم که همه کاستیها و مشکلات موجود دیده شدهاند و در حال تدوین راهحلها و اولویتها هستیم
رضا جمشیدی| کرمانشاه- خبرنگار:
روانسر شهر زیبایی است که دروازه اورامانات خوانده میشود. کمتر کسی پیدا میشود که آوازه سراب زیبای آن را نشنیده باشد. شهری که مردمانش با مهماننوازی خو گرفتهاند و در روزهای سخت زلزله بر مسیر مهربانی ایستادند و با دستنوشتههایشان از مردم کشورمان که برای کمک آمده بودند، تشکر و قدردانی کردند. با «جمال ابراهیمی» شهردار این شهر به گفتوگو نشستهایم تا از روانسر و برنامههای شهرداری برای توسعه آن بگوید.
ابراهیمی اهل پاوه و ساکن شهرستان روانسر است و بیش از 30 سال سابقه خدمت و دکترای برنامهریزی شهری دارد. وی 25 سال سابقه خدمت در آموزش و پرورش با مسئولیتهای مختلف، 3 سال ریاست اداره بازرگانی شهرستان پاوه و 5 سال شهردار پاوه را دارد و اکنون 14 ماه است که به عنوان شهردار در خدمت شهروندان روانسر است.
روانسر را چقدر میشناسید و با چه شناختی به اینجا آمدید؟
مشابهتهای فرهنگی بسیاری بین شهرهای اورامانات وجود دارد و البته تفاوتهایی نیز دارند. موقعیت خاص جغرافیایی روانسر بهعنوان دروازه اورامانات، ترکیب جمعیتی بینظیر شهرستان روانسر از ظرفیتهای بالقوهای است که بسیار گفته شده و بنده نیز بهواسطه تحصیلاتم آن را مورد مطالعه قرار دادهام و به آن واقفم. همین موارد هر مدیری را ترغیب میکند که برای خدمت به این شهر زیبا بیاید. از طرف دیگر، بر اساس مطالعات قبلیام تا حد زیادی به موضوع توسعه شهری روانسر علاقهمند بودهام و دوست داشتم در حد توان و بضاعت خدمتی به مردم شریف روانسر داشته باشم.
ظرفیتهای این شهرستان از نظر شما چیست؟
ظرفیتهای بالقوه روانسر بسیار است که اگر به اهم آنها اشاره کنیم میتوانیم از رینگ ارزشمند تاریخی، طبیعی، تجاری، گور دخمه، سراب روانسر، تپه موسایی و مجتمعهای تجاری نام ببریم. این نوع همجواری در کمتر نقطهای از منطقه یا حتی کشور وجود دارد. همچنین گردشگری کشاورزی و باغی در اورامانات با محوریت روانسر میتواند توسعه پیدا کند. از همه مهمتر فرهنگ خاص منطقه که خود مهمترین جذابیت آن است و به معرفی نیاز ندارد.
برنامههای شهرداری برای توسعه و پیشرفت روانسر چیست؟
توسعه یک نقطه نیست که بخواهیم به آن برسیم بلکه یک مسیر است که باید طی شود. رسالت شهرداریها در ابتدا بهبود خدمترسانی به شهروندان و توسعه زیرساختهاست و نظر اکثر صاحبنظران حوزه مدیریت شهری مشارکت بخش خصوصی در توسعه است.
بهطور کلی راهبرد شهرداری روانسر این بوده که زیربناهای سرمایهگذاری را توسعه دهد تا هزینهها و ریسک سرمایهگذاری کاهش و تمایل سرمایهگذاران به حضور در روانسر افزایش یابد. البته همانطور که گفته شد توسعه یکباره حاصل نمیشود و امری تدریجی است.
ما کارهای خوبی جهت زیرساختهای شهری انجام دادهایم؛ مانند توسعه کنارگذر شهر، توسعه ورودی شهر، بحث احداث جاده سلامت در گور دخمه، پیست اسکیت و دوچرخهسواری و پیادهروی در پارک ساحلی و توسعه سراب روانسر که در دستور کار است.
دورنمای توسعه این شهر را چگونه میبینید؟
بیشک چشمانداز مطلوبی را برای روانسر متصور هستم، زیرا با وجود ظرفیتها راهی جز توسعه در پیش نداریم و امیدوارم توسعه روانسر به هدف نهاییاش که تولید و توزیع ثروت بین شهروندان است برسد. برای توسعه شهرستان باید به سمت توسعه خدمات گردشگری باشد و گردشگری تجاری راهبردی ناپایدار و آزموده شده است. خدمات گردشگری شامل توسعه اقامتگاهها، رستورانها و مراکز تفریحی و توریستی مانند بومگردیهاست. بنده شهر سرعین اردبیل را یک نمونه موفق توسعه میدانم که کمترین نوسان بازگشت سرمایه را دارد.
مشکلات حال حاضر شهرداری چیست؟
مشکل عمده شهرداریها، منابع مالی است. با سطح درآمد پایین نمیتوان هم به شهروندان خدماترسانی کرد و هم توسعه را سرعت بخشید. البته ما توانستهایم تعادل خوبی ایجاد کنیم. اعتبارات استانی خوبی هم جذب شده یا در حال جذب است که جا دارد از استاندار کرمانشاه، معاون امور عمرانی، مدیرکل دفتر امور شهری، فرماندار روانسر و نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی که در جذب اعتبارات با نگاه ویژه به جایگاه شهرستان روانسر مساعدت کردند تشکر کنم.
صحبتی با شهروندان روانسری
«جمال ابراهیمی» شهردار روانسرمیگوید: به شهروندان روانسر اطمینان میدهم که همه کاستیها و مشکلات موجود دیده شده و در حال تدوین راهحلها و اولویتها هستیم. یکی از عوامل تعیینکننده در پروژههای عمرانی تأمین مالی است، لذا از همه شهروندان ارجمند میخواهم با پرداخت بموقع عوارضات در توسعه شهر شریک باشند و شهرداری را در مسیر خدمترسانی مطلوب به شهروندان و مسیر توسعه شهر یاری و مشارکتپذیر باشند و تنها شهروندان مطالبهگر نباشیم.