دود در چشم همه
پدرام سلطانی، نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به ارجاع لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم موسوم به CFT از مجلس به مجمع تشخیص مصلحت بهعنوان یکی از 4 لایحه پیشنهادی دولت برای خارج شدن نام ایران از فهرست سیاه مالی دنیا (FATF) میگوید: دود تصویب نشدن FATF به چشم اقتصاد خواهد رفت.
اقتصاد ایران پس از اجرای برجام و البته خروج آمریکا از برجام با چالشی جدی بهویژه برای گسترش مبادلات بانکی و مالی با بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری بینالمللی مواجه است و در نتیجه سالها غیبت ایران در نهادهای بینالمللی و بازنگری جدی در مقررات ناظر بر مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در جهان، بازگشت کشورمان به سطح کشورهای دارای وضعیت سفید سخت و پیچیده است.
گفتههای پدرام سلطانی بهعنوان یک فعال اقتصادی شناخته شده و صریح که دغدغهها و چالشهای اقتصادی ایران را بدون توجه و تمرکز بر جریانهای سیاسی رایج بیان میکند، نشانهای است از یک دغدغه بزرگ نزد بخش خصوصی ایران تا آنجا که میگوید: موضوع الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به دولت یازدهم و دوازدهم مختص نیست و حتی از چند سال قبل از آن نیز مطرح بوده و تقسیمبندی سازوکارهایی که کشورها از آن تبعیت میکنند بیشتر در چارچوب مسائل فنی و اقتصادی است، نه مسائل سیاسی. نشان به آن نشان که این فعال اقتصادی صریح هشدار میدهد ملحق نشدن به FATF باعث میشود تا اقشار آسیبپذیر بیشترین آسیب را بهدلیل تورم و تحریم ناشی از این موضوع ببینند و بعد از آن نیز صنایع و تولید کشور آسیب میبینند.
حالا که فرصت ایران در حال پایانیافتن است و بیم تمدید نشدن تعلیق دوباره مهلت ایران وجود دارد، انتظار میرود تصمیمگیرندگان در مجلس، دولت، شورای نگهبان و البته مجمع تشخیص مصلحت نظام، آینده را درنظر بگیرند و تصمیمی نگیرند که چند سال بعد با تحمل هزینههای بسیار بر کشور ناچار به پذیرش همان قواعد جهانی باشیم. میتوانیم با رعایت مصالح و منافع ملی از این مرحله سخت و سرنوشتساز عبور کنیم.