رئیسجمهور در جمع مدیران وزارت ارتباطات از اشتباهبودن سیاست فیلترینگ سخن گفت
مبارزه با خواست مردم، قانونی نیست
رئیسجمهور روز دوشنبه در دیدار وزیر، معاونین و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه «مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست» گفت: «فناوریهای نوین منافع زیاد و خطرات محدودی دارد و ما نمیتوانیم زندگی مردم را از تحولات فناوری و ارتباطی جدا کنیم.» به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی با بیان اینکه «دیگر این امر قابل تحقق نیست که حاکمیت از مردم بخواهد بهعنوان مثال موبایل را بهخاطر برخی آسیبهایش کنار بگذارند» تصریح کرد: برخی فکر میکنند اختیاراتی از آسمان دارند تا بر زمینیها هر فرمانی که میخواهند صادر کنند، اما خداوند به پیامبر خاتم(ص) نیز تأکید کرد که تو وکیل مردم نیستی و فقط مأمور ابلاغ پیام هستی و مردم در پذیرش یا رد آن، مختار هستند. نمیتوان با خواست عمومی مردم مبارزه کرد و این کار نه شدنی و نه مشروع و قانونی خواهد بود. اگر کسی بخواهد مردم را مجبور به کاری کند دیگر اسم آن ارتباطی با دین و دینداری ندارد، چرا که اساس دین، فهم، درک و سپس پذیرش و انتخاب است و البته این اصل بر همه اصلهای عرصههای دیگر صادق و حاکم است. مردم فهم دارند و در مواجهه با هر مسئلهای که آسیبهایی دارد بهدنبال فرا گرفتن فرهنگ صحیح استفاده از آن و راههای پرهیز از آسیبهایش هستند.
قبول کنیم فیلترینگ اشتباه بود
رئیسجمهور همچنین اشتباه بودن سیاست فیلترینگ را یادآور شد و افزود: باید قبول کنیم که اشتباه کردیم. فکر کردیم اگر بگوییم استفاده از فلان امکان ممنوع بوده و فیلتر است همه به آن گوش میکنند. دیدیم که پس از فیلتر هر امکانی، فیلترشکن آن ایجاد شد و هر چه تلاش کردیم بهطور روزانه فیلترشکنهای جدید ارائه شد و در نتیجه زیان و آسیبی که بهویژه به جوانان و فرزندان ما از ناحیه استفاده از فیلترشکنها وارد شد، بیشتر از زمانی است که بهطور عادی مثلا از همان نرمافزاری که فیلتر کردیم، استفاده میکردند. به گفته روحانی «راه پیشگیری از مخاطرات ابزارهای ارتباطی جدید، فیلترینگ نیست بلکه باید سواد رسانهای و دیجیتال جوانان و نوجوانان و البته والدین و همه جامعه را بالا ببریم تا بتوانند در کنار استفاده مناسب از این امکانات، از مخاطرات و آسیبهای آن نیز در امان بمانند.»
وقتی صداوسیمای دولتی داریم
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی با بیان اینکه انحصار در هیچ پدیدهای جواب نمیدهد چه در رسانه و چه در فناوری، تصریح کرد: امروزه شاهد آن هستیم که استفاده از موبایل در ایران نسبت به خیلی کشورهای دیگر بیشتر است و یک دلیل مهم آن این است که در کشور رسانه آزاد نداریم، فقط یک صدا و سیمای دولتی داریم و مردم برای دسترسی آزادانهتر به اطلاعات به استفاده از موبایل و دسترسی به فضای مجازی از طریق آن، هجوم آوردهاند و لذا شاهد بروز تورم در استفاده از موبایل و فضای مجازی هستیم. اگر گروهها و دستههای مختلف در کشور رادیو و تلویزیون داشتند، بخشی از حرف و سخن خود را از آن طریق بیان میکردند و آن وقت بهطور طبیعی این تورم در زمینه استفاده از موبایل و فضای مجازی بهوجود نمیآمد. روحانی با تأکید بر اینکه باید این رویهها اصلاح شوند، تصریح کرد: البته باید همه به ضرورت اصلاح این رویهها و روندها برسیم. امروز هنوز همه به این نتیجه نرسیدهایم که انحصار در هر زمینه و موضوعی مضر است؛ باید در زمینه گردش اطلاعات، آزادی بیشتر ایجاد کنیم و البته نیاز است که نظارت در این زمینه نیز بهطور قانونمند تقویت شود. رئیسجمهور با بیان اینکه امروز باید تلاش و حرکت بزرگی را در راستای استفاده از فناوری اطلاعات در بخشهای مختلف انجام دهیم، اظهار داشت: اینکه میگوییم فیلتر وجود نداشته باشد بهمعنای این نیست که این فضا بدون حساب و کتاب و نظارت باقی بماند بلکه هم باید نظارت کافی داشته باشیم و هم به کسانی که از فضای مجازی استفاده میکنند، آموزشهای صحیح را ارائه دهیم. امروز سواد داشتن تنها منحصر به خواندن و نوشتن نیست بلکه نحوه استفاده صحیح از فضای ارتباطی و فضای مجازی هم بهنوعی سواد مخصوص به خود را نیاز دارد.
حجاب را چماق کردیم
روحانی با اشاره به اینکه همه باید اصول مربوط بهخود را حفظ کنند، گفت: متأسفانه در مسئله حجاب، اول از زن شروع میکنیم درحالیکه قرآن ابتدا مرد را از نگاه هرز دور میکند، اما ما میرویم و به خاطر حجاب، دختران و زنان را دستگیر میکنیم. اساس حجاب برای امنیت زن است همانطور که خدا در قرآن میفرماید حجاب را برای جلوگیری از آسیب زن قرار داده تا مورد آزار و اذیت عدهای مریض قرار نگیرند. همه آنچه درباره حجاب در قرآن آمده برای حمایت از زن است اما بهگونهای رفتار شده که انگار باید چماقی بر سر زن باشد و این به خاطر آن است که مسئله حجاب را درست در جامعه تبیین نکردیم. روحانی با بیان اینکه زنان در برخی امور سلامت بهتری نسبت به مردان دارند، گفت: باید برخی امور را که مربوط به زنان است و آنان بهتر میتوانند انجام دهند، به آنها واگذار کنیم، بهگونهای که براساس تجارب گذشته در وزارتخانهها تاکنون هیچ فساد مالی از سوی زنان در مسئولیتهای مختلف دیدهنشدهاست.
اگر کسی بخواهد مردم را مجبور به کاری کند دیگر اسم آن ارتباطی با دین و دینداری ندارد
متأسفانه در مسئله حجاب، اول از زن شروع میکنیم درحالیکه قرآن ابتدا مرد را از نگاه هرز دور میکند
یادآوری شرط اول با جهرمی
رئیسجمهور با بیان اینکه باید از همه نیروهای خلاق جامعه استفاده کنیم، تصریح کرد: هر کجا مسئولیتی به جوانان و بانوان واگذار شد، ضرر نکردهایم و نمونه بارز آن حضور یک جوان بهعنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است؛ کم داشتیم وزیری که در این سن مسئولیت را بهعهده بگیرد و موفق باشد و مدیران با تجربه هم مدیریت او را قبول داشته باشند و امروز یک نیروی جوان، با ایمان، با ایثار و ایستادگی در این بخش مدیریت میکند. روحانی با اشاره به زمان پذیرش مسئولیت محمدجواد جهرمی، وزیر ارتباطات گفت: شرط اول ما با آقای جهرمی در هنگام پذیرش مسئولیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این بود که باید در راستای ایجاد شغل تلاش مضاعفی داشته باشد و ایشان قول داد که سالانه 100 هزار شغل ایجاد کند. او با بیان اینکه سرمایهگذاری و ایجاد مشاغل بزرگ نیاز به افرادی زیاد و سرمایه بالا دارد، گفت: یک شرکت نوپا و یا یک استارتاپ و سرمایه اندک میتواند اشتغال ایجاد کرده و خود به مرور زمان سرمایهآفرین شود و راحتترین و کمهزینهترین راه برای ایجاد اشتغال نیز همین است.