• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 16 دی 1397
کد مطلب : 43653
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rnl2
+
-

شهر بستر روایت‌های بی‌شمار

مریم مجد از «هفته هنر تیر» می‌گوید که با بیش از 50رویداد هنری در حال برگزاری است

گفت‌و‌گو
شهر بستر روایت‌های بی‌شمار

مرتضی کاردر/روزنامه‌نگار


روزهای آغاز زمستان روزهای داغ اتفاقات هنری است. گالری‌ها اغلب روزهای شلوغشان را می‌گذرانند و میزبان هنرمندانی‌اند که بسیاری از آنها آغاز فصل سرد را برای برگزاری نمایشگاه آثارشان انتخاب کرده‌اند.
آخر هفته دهمین دوره حراج تهران برگزار می‌شود و دوستداران هنر ایران از همه جای ایران و جهان گرد می‌آیند تا آثار هنرمندان ایرانی را خریداری کنند. از دیروز نیز نخستین هفته هنر تهران با نام «هفته هنر تیر» آغاز شده است؛ هفته‌ای آکنده از اتفاقات گوناگون در حوزه هنرهای تجسمی.
مریم مجد، مدیر «تیرآرت»، برگزار‌کننده «هفته هنر تیر» در گفت‌و‌گو با همشهری از اتفاقات این هفته گفته است.

در تیر‌ماه سال‌جاری شما نخستین «آرت‌فیر تهران» را برگزار کردید و اکنون «هفته هنر تیر» را برگزار می‌کنید. برای مخاطبان بفرمایید که این دو اتفاق چه تفاوتی با هم دارند؟ 
آرت‌فیر بازار بزرگ هنری گالری‌داران برای تهران بود. در آنجا تعدادی از گالری‌ها را زیر یک سقف گرد آوردیم و قصدمان این بود که مخاطبان آثار هنری به آرت‌فیر بیایند و از آثار هنری بازدید و درصورت تمایل آنها را خریداری کنند. اما «هفته هنر تیر» مجموعه‌ای است از اتفاقات هنری از نمایشگاه‌هایی که در گالری‌ها برگزار می‌شود و اتفاقات دیگری که همزمان دیگر مراکز هنری میزبان آن خواهند بود. نخستین اتفاق عمومی حوزه هنرهای تجسمی در تهران است که این تعداد از گالری‌ها و مراکز هنری در برگزاری آن به‌صورت همزمان مشارکت می‌کنند. «هفته هنر تیر» بیشتر جنبه ترویجی دارد.

آیا نمایشگاه‌هایی که گالری‌ها در این هفته برگزار می‌کنند طبق روال برنامه‌های خودشان است یا شما برنامه گالری‌ها را تعیین می‌کنید؟ 
گالری‌ها برنامه خودشان را دارند اما چنان‌که گفتم همه این اتفاق‌ها ذیل عنوان هفته هنری تیر برگزار می‌شود. ما تلاش می‌کنیم که مخاطبان ویژه‌ای را در این هفته به گالری‌ها ببریم.

به‌جز برگزاری همزمان نمایشگاه‌ها در گالری‌ها در «هفته هنر تیر» چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود؟ 
چنان‌که گفتم یکی از اهداف برگزاری نشست‌ها حضور هنرهای تجسمی در عرصه‌های عمومی‌تر است. به جز نمایشگاه‌هایی که در ۲۱گالری برگزار می‌شود ۱۳کیوریتور نمایشگاه‌هایی را در مکان‌هایی به جز گالری‌ها برگزار می‌کنند؛ مثلا یکی از نمایشگاه‌ها نمایشگاه‌ عکسی است که در بازار کتاب صفوی در میدان انقلاب برگزار می‌شود یا نمایشگاهی در یکی از تعمیرگاه‌های اتومبیل در خیابان ونک برگزار می‌شود. هدف این است که هنر به عرصه عمومی‌تر کشانده شود و مخاطبان تازه‌ای به مخاطبان آثار هنری اضافه شوند.
معرفی هنرمندان، رونمایی کتاب و برگزاری نشست‌های تخصصی درباره هنر نیز یکی دیگر از اتفاقات هفته هنر است. تلاش بر این است که این هفته به شکل ضیافت عمومی اهالی هنرهای تجسمی دربیاید و مجموعه‌ای از اتفاقات هنری از نمایش آثار، رونمایی و نشست و... در این هفته برگزار شود.

نشست‌ها با چه موضوعاتی و در کجا برگزار می‌شود؟
نشست‌ها بیشتر رویکرد عمومی دارد و به نسبت میان هنر و شهر می‌پردازد. «خوانش جلوه‌هایی از منظر ذهنی شهر در هنر معاصر ایران»، «هنر عمومی در تهران»، «شهر بستر روایت‌های بی‌شمار» و نشست‌های دیگری درباره کیوریتوری آثار هنری و گالری‌داری و... ازجمله این نشست‌هاست. نشست‌ها در همه روزهای هفته هنر ساعت۴ بعدازظهر در «کافه گودویاس» واقع در خیابان ویلا و ساعت۶ عصر در «خانه وارطان» واقع در میدان فلسطین برگزار می‌شود.

گالری‌های برگزار‌کننده با چه معیاری انتخاب شده‌اند؟
هیأت انتخاب «هفته هنر تیر» گالری‌ها را از نظر کیفیت و شرایط برگزاری بررسی و شماری از آنها را برای هفته هنر انتخاب کرد. در عین حال گالری‌ها به‌گونه‌ای انتخاب شده‌اند که در نقاط مختلف تهران باشند و مخاطبان هنر در جاهای مختلف شهر بتوانند از یکی از این برنامه‌ها استفاده کنند.

هیأت انتخاب شامل چه کسانی بود؟ 
رزیتا شرف‌جهان مدیر گالری طراحان آزاد، بهزاد حاتم مجموعه‌دار و منتقد هنری، نگار عظیمی از ادیتورهای ارشد مجله «ب‍‍دون»، میرنا عیاد مدیر سابق دوبی‌آرت و دنیل بلیچه مدیر گالری بلیچه در پاریس اعضای هیأت انتخاب ما بوده‌اند. تلاش ما بر این بوده چهره‌هایی به‌عنوان اعضای هیأت انتخاب باشند که تجربه‌های بین‌المللی در عرصه هنر نیز داشته‌اند تا هفته هنر از نخستین دوره‌اش با معیارها و استانداردهای بین‌المللی برگزار شود.

آرت‌فیر تهران تیر آرت همزمان با حراج تهران برگزار شد و هفته هنر تیر با حراج تهران همزمان شده است. آیا همزمانی این 2ماجرا از قبل برنامه‌ریزی شده بود یا تصادفی با هم همزمان شده است؟ 
«تیر آرت» و «حراج تهران» 2مجموعه مستقل هستند که جدا از هم فعالیت می‌کنند اما با هم همکاری‌هایی دارند. حراج تهران را به‌عنوان یکی از برنامه‌های پایانی هفته هنر تیر درنظر گرفته‌ایم؛ به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که این 2اتفاق همزمان با هم باشد تا هفته هنر تیر با بزرگ‌ترین حراجی آثار هنری در تهران نیز همزمان باشد.

   گالری‌ها و مراکزی که میزبان هفته هنر تیر هستند 

گالری‌های آ، آب انبار، آتبین، آران، آرت سنتر، اُ، اثر، اعتماد، افرند، ‌ای جی، ایرانشهر، دستان، دلگشا، راه ابریشم، سیحون، شیرین، طراحان آزاد، محسن، هما، هور و مراکز فرهنگی خانه هنرمندان، خانه وارطان، گالری هدایت، جامعه نیومدیا، بادبادک، مؤسسه کودکان دنیا، آرت شاپ تهران، ساختمان کندوان بنیاد پژمان، اقامتگاه کوشک، کافه گودو یاس، مؤسسه خوانش و... .

این خبر را به اشتراک بگذارید