بنیامین شریعتی اشرفی| گرگان-خبرنگار :
در حالی که همچنان بیکاری به عنوان یکی از مهمترین چالشهای کشور و به تبع گلستان به حساب میآید و ورود فارغالتحصیلان جویای کار به افزایش بیکاری در استانها دامن میزند، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان از تحقق 60 درصد از تعهد 30 هزار نفری اشتغال استان در سال 97 و طی 8ماه منتهی به آذر خبر میدهد؛ درصدی که حدود 18 هزار شغل را شامل میشود.
«سعید مازندرانی» میگوید: امسال با ثبت 18 هزار و 64 شغل در سامانه رصد توسط دستگاههای اجرایی، 60 درصد از تعهد 30 هزار نفری اشتغال استان محقق شده است. از این میزان گرگان با 3300 شغل و گنبد با 2200 شغل بیشترین تعداد اشتغال ایجاد شده را ثبت کردند و شهرستانهای رامیان و گمیشان با 98 و 92 درصد به ترتیب بیشترین تعداد را به ثبت رساندند. وی در مورد عملکرد استان از محل اعتبارات اشتغال روستایی و عشایری میافزاید: مرحله نخست اعتبارات ابلاغی به استان 162 میلیارد تومان بود که با پرداخت 217 میلیارد تومان تسهیلات به 3109 طرح، تحقق 134 درصدی این اعتبارات را شاهد بودیم. مازندرانی ادامه میدهد: در این میان، بانک کشاورزی 102 میلیارد تومان، بانک توسعه تعاون 44 میلیارد تومان، پستبانک 37 میلیارد تومان و صندوق کارآفرینی امید 34 میلیارد تومان از اعتبارات روستایی را به متقاضیان پرداخت کردند.
دبیرکارگروه اشتغال توضیح میدهد: سهم طرحهای ایجادی از این تسهیلات 52 درصد، طرحهای توسعهای 40 درصد و سرمایه در گردش 8 درصد بود و از محل این طرحها 4700 شغل ایجاد شد.
اعتبارات اشتغال فراگیر
وی میگوید: تاکنون 52 میلیارد تومان به 104 طرح پرداخت شده و 523 شغل از محل این تسهیلات ایجاد شده است. همچنین از محل اعتبارات مشاغل خانگی در سال گذشته 192 میلیارد ریال پرداخت شد و امسال این اعتبارات 278 میلیارد ریال بوده که در حال پرداخت است. این مسئول ادامه میدهد: دغدغه اصلی استان موضوع اشتغال است. تلاش همه دستگاههای اجرایی در استان سبب شده تا نرخ بیکاری از 6/11 درصد در تابستان 96 به 9/8 درصد در تابستان امسال کاهشیابد.
نرخ ایجاد اشتغال در گرگان
فرماندار گرگان به عنوان عالیترین مقام دولت در شهرستان نرخ ایجاد اشتغال در گرگان به عنوان شهر نخست در ردهبندی اشتغالآفرینی را طبیعی و برخاسته از ویژگیهای جمعیتی میداند و میگوید: در مرکز استان موضوع اشتغال به عنوان یکی از مهمترین محورهای برنامههای دولتی بررسی میشود.
«ابوالقاسم صفوی» با بیان اینکه یکی از موثرترین روشها برای ایجاد اشتغال، جذب سرمایهگذار برای احداث بنگاههای اقتصادی و تولیدی است، میافزاید: در این دوره تلاش کردیم تا در مرحله نخست، سرمایهگذارانی که پیشتر علاقهمند به سرمایهگذاری در گرگان بودند، اما به هر دلیلی موفق به انجام آن نشدند را دوباره پای میز گفتوگو بیاوریم و شرایط را برای آنها هموار کنیم.
توزیع متوازن امکانات
وی ادامه میدهد: گرگان بین افراد بومی، سرمایهگذارانی داشت که تمایل به توسعه اقتصادی شهر داشتند، اما موفق نشده بودند. به همین دلیل دهها نشست و گفتوگو با سرمایهگذاران بومی، سرمایهگذاران خارج از استان و حتی با افراد شاخصی که در خارج از کشور زندگی میکنند، برگزار کردیم. بدون شک پس از احداث و راهاندازی واحدهای دیگر شاهد رشد قابل توجهی در ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری خواهیم بود.
صفوی میگوید: به عنوان فرمانداری وظیفه داریم تا توسعه و توزیع متوازن در امکانات ایجاد کنیم. به همین دلیل در گفتوگو با سرمایهگذاران و تعیین مکان سرمایهگذاری اصل توازن را رعایت کردیم به طوری که بسیاری از طرحهای ما حتی در روستاها هم اجرا میشوند. تا امروز بازخورد منفی از پیشنهادات فرمانداری نداشتیم و امیدواریم که بتوانیم برنامهها را به طور کامل اجرا کنیم.
متناسب نبودن رشته فارغالتحصیلان با بازار کار
«مهسا مجیدی» کارشناس کار و اشتغال میگوید: به یاد دارم که پیشتر استاندار گلستان بر این تاکید کرده بود که پیش از ارائه آمار اشتغال همه موارد راستیآزمایی میشود. همین نکته مثبتی است که نشان میدهد فقط با یکسری اعداد روی کاغذ مواجه نیستیم. وی ادامه میدهد: گلستان در حوزه اشتغال بر دو محور مشاغل خرد و سرمایهگذاری تمرکز کرده که بیشک هر دو میتوانند راهگشا باشند، در این میان یکی از مشکلات گلستان، اشتغال نیروهای دانشگاهی است. مجیدی توضیح میدهد: دولت هنگامی که برای طرحهای خود یا ترسیم مسیر اشتغال استان برنامهریزی میکند، طبیعتا نیازها برای توسعه اقتصادی استان را مد نظر قرار میدهد، اما نظام آموزشی و به ویژه آموزش عالی ما، طی دهه گذشته توان سوق دادن ورودیهای دانشگاهها را متناسب با نیازهای توسعه کشور یا استان نداشته است.
به همین دلیل تعداد زیادی از دانشگاهها فارغالتحصیل میشدند بدون اینکه در منطقه محل سکونتشان نیازی به تخصص آنها وجود داشته باشد یا حتی تعداد فارغالتحصیلان از یک رشته متناسب با نیاز کشور باشد. این کارشناس ادامه میدهد: سوق دادن نیروی انسانی فارغالتحصیل از دانشگاه به سمت شغلی که متناسب با مدرک تحصیلی یا تخصصش باشد، کار دشواری است. در یک مقطع زمانی دانشگاهها قطببندی شدند و هر دانشگاه بیشترین ورودی دانشجو را از قطب خودش داشت. اما سوال اینجا بود که آیا رشتههای آن دانشگاهها متناسب با نیاز بودند؟ پاسخ منفی است.
به همین دلیل ساماندهی فارغالتحصیلان برای دولت دشوار است. وی میافزاید: زمانی دولت با تعداد بیشماری فارغالتحصیل مهندسی عمران طی یک سال مواجه شد. سال بعد از آن رشته معماری بورس شد که بعد از گذشت چند سال سیل فارغالتحصیلان معماری را روانه بازار کار کرد، چراکه ظرفیت جذب دانشگاهها هیچ سنخیتی با نیازهای حقیقی بازار نداشت. این اتفاق در مورد پرستاری و حتی پزشکی عمومی هم رخ داد. بنابراین در حال حاضر ساماندهی و برنامهریزی برای این گروه از بیکاران که سالانه بیشترین سهم متقاضیان کار را به خود اختصاص میدهند، بسیار دشوار است.
یکشنبه 25 آذر 1397
کد مطلب :
41103
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/lP87
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved