کارشناس بخش پژوهش انجمن یوزپلنگ ایرانی ضمن اشاره به حضور کارشناسان خارجی بهمنظور تهیه نقشه راه تکثیر در اسارت یوزپلنگ آسیایی گفت: حضور کارشناسان خارجی کمک میکند تا بدانیم احتمال بارداری دلبر (یوزپلنگ ماده پارک پردیسان) از طریق لقاح مصنوعی چقدر است و تا چه حد میتوان روی این موضوع متمرکز شد.
علی شمس در گفتوگو با ایسنا تصریح کرد: در نتیجه شرایط نامساعد وضع جمعیتی یوزها طی چند سال اخیر، تمرکز و تلاش دولت و انجمنها به سمتی سوق پیدا کرده است که روی تکتک یوزها سرمایهگذاری کنیم. برای این منظور هم لاجرم باید وارد جریان تکثیر در اسارت یوز شویم تا بتوانیم ضمن افزایش جمعیت یوزهای در اسارت در بلندمدت این گونه را به طبیعت معرفی کنیم. وی با بیان اینکه انجمن یوزپلنگ ایرانی در زمینه پروژه تکثیر در اسارت یوز بهعنوان تسهیلگر با سازمان حفاظت محیطزیست همکاری میکند، اظهار کرد: رایزنیهای اولیه برای حضور تیمهای بینالمللی بهمنظور مشارکت در پروژه تکثیر در اسارت یوز در ایران انجام شده است. نماینده یکی از تیمها به دعوت سازمان حفاظت محیطزیست درماه جاری، در ایران حضور مییابد. کار تسهیلگری حضور این فرد را انجمن یوز انجام داده است. این عضو انجمن یوزپلنگ ایرانی در مورد زمینه همکاری کارشناسان خارجی در حوزه یوزپلنگ آسیایی، گفت: قرار است تهیه نقشه راه تکثیر و پرورش یوز آسیایی در اسارت همچنین امکانسنجی تکثیر با کمک یکی از مؤسسات آفریقای جنوبی انجام شود. افزون بر این در قالب همین نقشه راه، سازمان حفاظت محیطزیست قصد دارد پروژههای کوچکی مثل لقاح مصنوعی و تکثیر در اسارت «دلبر» و «کوشکی» (یوزپلنگهای پارک پردیسان) را به کمک متخصصان خارجی پیگیری کند. کارشناس بخش پژوهش انجمن یوزپلنگ ایرانی تأکید کرد: تمرکز سازمان حفاظت محیطزیست و متخصصان حیات وحش برای سال 2019این است که لقاح مصنوعی را از طریق «کوشکی» و «دلبر» انجام دهد و بتوانیم نخستین تولهها را در پردیسان داشته باشیم و بعد وارد جریانهای گستردهتر مثل معرفی مجدد گونه به زیستگاه شویم.
بازی با جان «ایران»
همزمان با این گفتهها دامپزشک حیات وحش پردیسان از رهاسازی یوزپلنگ ایرانی در طبیعت که «ایران» نامگذاری شده انتقاد کرد و گفت: این یوز قابلیت بازگشت به طبیعت را ندارد و اگر در طبیعت رهاسازی شود بهزودی جان خود را از دست میدهد. ایران همان یوزپلنگی است که زمستان سال گذشته اعضای یک باند خرید و فروش و قاچاق حیات وحش هنگام جابهجایی آن در تهران دستگیر و تحویل مراجع قضایی داده شدند تا به تخلف آنها رسیدگی شود. دادگاه بدوی این متهمان که گفته میشود مهمترین پرونده تاریخ تخلفات محیطزیستی در حوزه شکار و صید بود هفته گذشته بدون حضور نماینده حقوقی محیطزیست تشکیل و برای آن حکم صادر شد. یوزپلنگ زندهگیری شده حدودا ۴ ماهه بود که از طبیعت جدا شده و حدود ۸ ماهگی توسط مأموران محیطزیست کشف شد.
شنبه 24 آذر 1397
کد مطلب :
40847
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/lPx6
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved