• پنج شنبه 13 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 23 شوال 1445
  • 2024 May 02
چهار شنبه 20 دی 1396
کد مطلب : 3785
+
-

تأکید نمایندگان مجلس بر استقرار سامانه هشدار زلزله در تهران

 رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران از کاهش ۹۰ درصدی خسارت‌های زلزله با اجرای طرح جامع مدیریت بحران پایتخت خبر داد. همچنین اعضای کمیسیون عمران مجلس هم در بازدید از ستاد بحران شهر تهران بر استقرار سامانه‌های هشدار زلزله در تهران تاکید کردند.

به گزارش همشهری، احمد صادقی در حاشیه این بازدید با اشاره به مصوبه سال ۸۷ مجلس شورای اسلامی مدیریت بحران کشور گفت: مسئولیت مدیریت بحران در ذیل وزارت کشور به سازمان مدیریت بحران کشور و در استان‌های مختلف به‌عهده استانداری‌ها گذاشته شده است اما باتوجه به اهمیت شهر تهران به‌عنوان پایتخت کشور، مسئولیت مدیریت بحران با شهرداری تهران است. وی با اشاره به طرح جامع مدیریت بحران تهران افزود: تنها نقطه‌ای در کشور که طرح جامع مدیریت بحران خود را به تصویب مجلس رسانده، شهر تهران است که در این طرح شرح وظایف دستگاه‌های مختلف هنگام بحران ذکر شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در طرح جامع جدید ۱۵ پروژه اولویت‌دار شهر تهران تعریف شده است، گفت: طبق این برنامه در طول ۱۲ سال پایگاه‌های مدیریت بحران، تخلیه اضطراری، هشدار سریع، تخمین خسارت و... صورت گرفت که تا پایان سال ۹۵ اجرایی شد. صادقی با اشاره به برنامه‌های این سازمان در سال ۹۶ نیز خاطرنشان کرد: طرح‌های اجرا شده در سال‌های گذشته مورد بررسی و آسیب‌شناسی جامع مدیریت بحران زلزله قرار گرفته است و این در حالی است که طرح جامع مدیریت بحران در زلزله در 3فاز دیده شده است. در اقدامات تیپ یک وضعیت به همین صورت خواهد بود، در اقدامات تیپ دو کاهش ۳۰‌درصدی خسارت‌ها و در اقدامات تیپ سه، ۹۰ درصد کاهش خسارت خواهیم داشت.

  لزوم استقرار سامانه‌های هشدار

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بر لزوم استقرار سامانه‌های هشدار و دستگاه‌های شتاب‌نگار توسط شهرداری تهران تأکید کرد. به‌گزارش شهرنوشت، محمدرضا رضایی کوچی در حاشیه بازدید از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با تأکید بر اینکه شهرداری تهران باید امکانات اولیه درخصوص سامانه‌های هشدار را تهیه کند، گفت: به‌نظر می‌رسد تأمین این تجهیزات به 10میلیارد اعتبار نیاز داشته باشد تا تعداد دستگاه‌های شتاب‌نگار و لرزه‌نگار تهران به تعداد قابل‌قبول برسد. وی افزود: براساس برآوردهای صورت گرفته اگر می‌خواهیم شرایط تهران را به حد مطلوب رسانده و به شهروندان تهرانی اطمینان خاطر در مورد ایمن‌سازی‌ بدهیم، باید 30هزار میلیاردتومان هزینه کنیم که با توجه به بودجه شهرداری تهران، درمی‌یابیم که حجم کار بسیار سنگین است. 

افضلی، عضو دیگر کمیسیون عمران مجلس هم با بیان اینکه تهران مستعد بروز حوادث و بحران‌های مختلف است، گفت: درصورت بروز بحران در تهران به‌شدت دست بسته هستیم و بسیاری از مشکلات در این زمینه به نظام معماری شهرها معطوف است که اگر از الان برای اصلاح آن کار را آغاز کنیم، 50سال زمان نیاز داریم.

در ادامه سیدحسن علوی، عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به مطالعات جایکا گفت: این مطالعات نشان داده است که 10درصد از ساختمان‌های تهران دوام لازم را ندارند که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران باید در این زمینه با نظام مهندسی ارتباط بیشتری داشته باشد، همچنین باید به ساختمان‌های مهم و استراتژیک توجه‌ویژه‌ای داشته باشیم. در ادامه کیان‌پور، عضو کمیسیون عمران مجلس هم با تأکید بر اجرای اردوهای آمادگی برای استان‌های معین تهران گفت: همچنین باید آموزش‌های پناه‌گیری هنگام بروز زلزله با همکاری سازمان صدا و سیما و سرای محله‌های شهرداری تهران به مردم ارائه شود. وی با تأکید بر لزوم مدیریت واحد هنگام بروز بحران گفت: نباید هنگام بروز بحران مدیریت‌های متعدد و موازی داشته باشیم؛ چراکه باعث تصمیم‌گیری‌های نامناسب در اقدامات می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید