
شیرینی ایرانی

شیرینی کوکی از آرد، تخممرغ، شکر و کره تهیه میشود و ممکن است داخل آن را با کشمش، شکلات و انواع مختلف مغزهای خشکبار پر کنند. گاهی نیز 2کوکی به شکل ساندویچی یکدیگر را پوشش میدهند و مابین آنها را کرم، مربا یا شکلات پر میکنند.
کوکی اغلب با شیر، قهوه و چای صرف میشود که درهرحال بسیار خوشمزه است و هرکدام طرفداران خود را دارد. همچنین با اضافهکردن پودر نارگیل یا شکلات به خمیر کوکی میتوان کلوچه نارگیلی یا شکلاتی تهیه کرد. بهنظر میرسد ریشه پخت کوکی به کشور ما، ایران برمیگردد؛آن هم به قرن هفتم میلادی. دراصل نمونه وطنی و اصیل کوکی همان کلوچه ما ایرانیهاست. بعد از گذشت نخستین دوره از پخت این شیرینی، کوکی یا همان شیرینی ما ایرانیها در میان کشورهای همسایه رواج زیادی پیدا کرد. سپس کوکی از طریق جنگهایی که میان مسلمانان و مسیحیان صورت گرفت و در نتیجه فتوحات مسلمین به اسپانیا وارد شد و مصرف آن در اروپا گسترش پیدا کرد. بهطوری که تا قرن چهاردهم میلادی کوکی تبدیل به یک شیرینی نامآشنا و محبوب میان اروپاییان شد. به همینخاطر میتوان گفت که کوکی یکی از سفرهای شیرین و غذایی جهانی را تجربه کرده است؛ سفری که باعث شده است کمی تغییرات در مدل پخت و دستور تهیه کوکی بهوجود بیاید.حدود سال1620میلادی و از طریق هلندیها پای این شیرینی به آمریکا هم باز شد. همانجا بود که نام کوکی روی کلوچهها گذاشته شد. در حال حاضر بهترین کوکیها در کشور روسیه و چین پخته میشود اما طراحی خاص شیرینیپزان روسی موجب شده تا کوکیهای این کشور طرفدار بیشتری داشته باشد.
در حال حاضر بهترین کوکیها در کشور های روسیه و چین پخته میشود اما طراحی خاص شیرینیپزان روسیی موجب شده تا کوکیهای این کشور طرفدار بیشتری داشته باشد