محمد مشیری| خبرنگار:
نبود شناخت کامل طرفین از همدیگر، نبود مسئولیتپذیری و وظیفهشناسی 2 طرف، نرسیدن زن و مرد به بلوغ روانی، عاطفی و اجتماعی، مشکلات اقتصادی، اعتیاد، ناپختگی یا رشد ناقص اجتماعی، فاصله کم میان خواستگاری تا ازدواج و بیکاری از علل اساسی رشد آمار طلاق در کردستان است.
در همین زمینه گفتوگوی همشهری را با «کیومرث احمدی»، دکترای جامعهشناسی، در ادامه میخوانید.
از برنامههای پیشگیری از طلاق بگویید.
دولت و نهادهای حمایتی در چند سال اخیر در مسیر ترغیب و تشویق جوانان به ازدواج اقدامات موثری انجام دادند. از جمله برگزاری جشنهای ازدواج برای اقشار خاصی از جامعه مانند دانشجویان، جوانان، کارمندان و خانوادههای تحت پوشش نهادهای حامی اقشار بیبضاعت همچون کمیته امداد و بهزیستی و ضمن آن هدایایی به زوجین جوان اهدا شده است.
در اقدامی دیگر این زوجها را به اردوهای ایرانگردی فرستادهاند و دهها برنامه دیگر اجرا شده تا جوانان به ازدواج ترغیب و تشویق شوند. همچنین رسانه ملی و مطبوعات برنامههای وسیعی را در مسیر فرهنگسازی و ترویج ازدواج اجرا کردهاند، اما بهجز مواردی نادر، برنامههایی در شناساندن پیامدها و آثار سوء طلاق بر فرد و خانواده و جامعه تولید و اجرا نشده است و نتیجه همان است که میبینیم.
علل اصلی طلاق در کردستان کدام است؟
آمارها نشان میدهد 85 درصد از مراجعان طلاق به دادگاههای استان در نخستین سالهای ازدواج تصمیم به طلاق و جدایی گرفتهاند و از مشکلات اقتصادی رنج میبرند. این مشکلات در 6 ماه اول سال جاری شیب تندی را نشان میدهد. زنان درخواستکننده، تحصیلاتی کمتر از دیپلم دارند و از همان ابتدای ازدواج با هم اختلاف داشتهاند و یکدیگر را بهخوبینشناختهاند. با توجه به روند افزایش آمار طلاق و کاهش ازدواج در سالهای اخیر نیاز است که جوانان قبل از ازدواج به مراکز مشاوره مراجعه و این مراکز تقویت شود و تا سن شایستگی یعنی زمانی که زوجین به بلوغ جنسی، روانی و اجتماعی نرسیدهاند اقدام به ازدواج نکنند، درباره مرد مورد نظر تحقیق کنند تا به شناخت کافی برسند، انتخابهایشان را با نظام اعتقادی، رفتاری خانواده منطبق کنند و معیارهای خود را با بزرگترها و مشاوران خانواده مطرح کنند.
لزوم تقویت مراکز مشاوره پیش از ازدواج
در همینه زمینه :