اعطای 23 هزار مجوز مشاغل خانگی به زنان
مدیر کل تعاون استان مرکزی: مشاغل خانگی و توسعه آن میتواند زمینهساز رفع بسیاری از مشکلات زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار باشد
مریم جباری| اراک - خبرنگار:
در چند سال اخیر یکی از راهکارهای دولت برای کاهش آمار بیکاری مخصوصا در میان بانوان استان، حمایت از ایجاد مشاغل خانگی بوده است. در این مورد دولت با ارائه تسهیلات به کارآفرینان و مخصوصا بانوان سعی در افزایش تولید و رونق اقتصادی خانوادهها داشته است. طبق گفته مدیر کل تعاون استان مرکزی، در سال گذشته بیش از 70 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به 716 طرح در استان مرکزی پرداخت شد و امسال نیز اقدامات قابل توجهی برای فعال کردن مشاغل خانگی در استان مرکزی انجام شده است. بدون تردید این کار باتوجه به نیاز به سرمایه محدود با هدف راهاندازی کسب و کار مناسب و بازدهی بالا در کمترین زمان، قادر است به رونق اقتصادی جامعه و خانواده کمک شایانی کند.
تسهیلات؛ راهکار کارآفرینی و مشاغل خانگی
یک جامعهشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اراک میگوید: با فرهنگسازیهایی که در زمینه مشاغل خانگی صورت گرفته، کارآفرینی به واسطه فعال کردن مشاغل خانگی در استان مرکزی توانسته جایگاه بسیار خوبی را به خود اختصاص دهد و مردم دیگر به دنبال کار در صنایع و یا پستهای دولتی نیستند.
«ویدا نصرتی» در گفتوگو با همشهری اضافه میکند: جوانان نیز از کارآفرینی و مشاغل کوچک خانگی استقبال میکنند. با توجه به شرایط ایجاد شده و استقبال مردم از این برنامه، مسئولان کشوری و استانی نیز باید به این مهم توجه کنند و شرایط لازم را برای توسعه بیشتر کارآفرینی مهیا سازند.
وی ادامه میدهد: این یک حقیقت در جامعه امروزی است که بسیاری از تحصیلکردههای دانشگاهی هنوز بعد از اخذ مدرک نتوانستهاند برای خود شغلی پیدا کنند. بدون تردید توسعه زیرساختهای کارآفرینی و اشتغالزایی میتواند در رفع معضل بیکاری به ویژه برای این قشر بسیار تأثیرگذار باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اراک میافزاید: با توجه به نهادینه شدن فرهنگ کارآفرینی در جامعه، بسیاری از افراد از جمله زنان جامعه به سمت توسعه مشاغل خانگی و فعالیت در این بخش گام برداشتهاند تا در تأمین نیازها و درآمد خانواده نیز نقش مثبتی ایفا کنند. حمایت از مشاغل خانگی میتواند در رفع مشکلات اقتصادی افراد و خانوادهها بسیار دارای اهمیت باشد و زمینهساز اشتغال برای تعداد بسیار زیادی از افراد جامعه شود. بنابراین با توجه به شرایط ایجاد شده باید به 2 مقوله کارآفرینی و مشاغل خانگی، که گرهگشای معضل بیکاری هستند، بیش از گذشته توجه شود.
وی یادآور میشود: مشاغل خانگی با توجه به اینکه نیاز به سرمایه بسیار کمی دارد و علاوه بر آن زودبازده است، مورد توجه تمامی افراد جامعه قرار گرفته است. البته تحقق و موفقیت در این کار به شرطی است که در این زمینه حمایتهای همهجانبه بهخصوص از سوی دولت و بانکها وجود داشته باشد و این افراد بتوانند به راحتی از تسهیلات با نرخ سود پایین بهرهمند شوند.
ظرفیت زنان استان برای توسعه مشاغل خانگی
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز به همشهری میگوید: این استان برای ایجاد مشاغل مختلف خانگی دارای ظرفیتهای بسیار خوب و مناسبی است و استفاده از این ظرفیتها نیاز به برنامهریزی و حمایت همه جانبه مسئولان دارد.
«محمدتقی آبایی هزاوه» میافزاید: مشاغل خانگی و توسعه آن میتواند زمینهساز رفع بسیاری از مشکلات زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار باشد. بنابراین باید با جدیت بیشتری حمایتهای لازم از این افراد در زمینه ایجاد مشاغل خانگی صورت گیرد. زنان در تشکیل و ایجاد تعاونیها در استان نیز نقش بسیار تأثیرگذاری دارند. میتوان به جرات گفت بیش از 2 هزار شرکت تعاونی فعال در مرکزی وجود دارد که 25 درصد از اعضای آنها را زنان تشکیل میدهند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی میافزاید: در این استان از سال 90 تاکنون بیش از 25 هزار مجوز مشاغل خانگی صادر شده که بیش از 23 هزار مجوز آن به زنان اختصاص داشته است، امسال نیز 145 میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی این استان ابلاغ شده است.
آبایی اظهار میکند: پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به افرادی که دارای مجوزهای مشاغل خانگی مستقل، کارآفرینان و فعالان حوزه پشتیبانی هستند امسال توسط بانکهای عامل ملی، صادرات و تجارت انجام میشود. در این زمینه نیز سهم پرداختی توسط هر بانک مشخص است. سهم بانک ملی از این تسهیلات 62 میلیارد ریال، بانک صادرات 40 میلیارد و بانک تجارت 43 میلیارد ریال است.
توجه به جایگاه زنان در کارآفرینی
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی درباره توسعه و حمایت از مشاغل خانگی میگوید: با توجه به اینکه نیمی از جمعیت جامعه را زنان تشکیل میدهند توجه به اشتغال و خودکفایی این قشر اهمیت بسیاری دارد و باید برای توسعه مشاغل خانگی برنامهریزیهای هدفمندی انجام شود.
«زهرا فرجی» بیان میکند: علاوه بر مورد ذکر شده تعدادی از جمعیت زنان جامعه را زنان سرپرست خانواده تشکیل میدهند. بنابراین ارائه تسهیلات به این افراد برای ایجاد مشاغل خانگی با توجه به اینکه از این طریق باید امرار معاش کنند، بسیار مهم و ضروری است.
وی ادامه میدهد: زنان در زمینه اشتغالزایی یا ایجاد مشاغل خانگی و توسعه آن در استان توانستهاند بسیار تأثیرگذار باشند و در این حوزه اقدامات ارزشمندی انجام دهند. یکی از این اقدامات کاهش معضل بیکاری با ایجاد شغل بوده است.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی میافزاید: توجه به توسعه زیرساختهای اشتغال برای زنان یکی از مهمترین اولویتهای دولت است و در این استان تاکنون اقدامات خوبی انجام شده و تداوم این اقدامات به منظور گسترش مشاغل خانگی با جدیت دنبال میشود. اینگونه مشاغل فرصتی برای استفاده از ظرفیت تکتک اعضای خانواده به منظور کمک به تأمین معیشت، افزایش درآمد، بهرهوری بیشتر از امکانات و ظرفیت منازل مسکونی و ایجاد انگیزه در خانوادهها برای یادگیری دانش تولید به منظور اشتغالزایی است.