متخصص جنگهای نامنظم!
کارلوس کیروش، بالاخره حاضر شد از لباسهای رسمیاش جدا شود و تیم ملی را تمرین بدهد اما به محض برگزاری این جلسه تمرینی، حواشی تازهای در مورد پوشش سرمربی پرتغالی شکل گرفت. کارلوس که چند سال قبل یک چالش بزرگ را با برند آلمانی «آلاشپورت» پشت سر گذاشته بود، این بار نیز از پوشیدن لباسهای مربوط به این برند امتناع کرد. در آخرین ماههای همکاری قبلی فدراسیون فوتبال و آلاشپورت، این کمپانی یک قرارداد تبلیغاتی را نیز با خود کیروش به امضا رسانده بود اما نفر اول نیمکت تیم ملی هیچوقت از کیفیت لباسهای این برند راضی بهنظر نمیرسید. حالا جنگ او و آلاشپورت وارد فاز تازهای خواهد شد و این موضوع در ایران برای هیچکس غافلگیرکننده نخواهد بود. کیروش در همه این هفتسال، ثابت کرده که میانهای با صلح ندارد و سبک کاریاش، بر مبنای جنگ دائمی بنا شده است. او هر بار بهانههای تازهای در اطراف تیم برای جنجال پیدا میکند و از این بهانهها برای برانگیختن بازیکنان تیمش بهره میبرد. او متخصص تمام عیار جنگهای نامنظم است و بدون این نبردهای تمامنشدنی، حتما چیزی کم خواهد داشت.
کیروش نخستین بار در شرایطی وارد فوتبال ایران شد که دوران محرومیت را سپری میکرد. او در اردوی تیم ملی پرتغال با مأموران کنترل دوپینگ درگیر شده بود و به همینخاطر 6ماه از حضور در کنار زمین محروم ماند. زمان زیادی نیز طول نکشید که مشابه این درگیریها در فوتبال ایران نیز برای او به وقوع پیوستند. مانوئل ژوزه، نخستین قربانی درگیری با کارلوس به شمار میرفت. دو سرمربی پرتغالی، اختلافنظر شدیدی با هم داشتند و به هیچ قیمتی حاضر نبودند به درگیری خاتمه بدهند. محمود گودرزی -بهعنوان وزیر وقت ورزش- هیچوقت رابطه خوبی با کارلوس نداشت. او و سیکیو در چند نوبت مصاحبههای تندی علیه هم انجام دادند. در حساسترین روزهای مرحله مقدماتی جامجهانی2014، سرمربی تیم ملی حملات تندی را علیه سرمربی تیم ملی کرهجنوبی انجام داد. بعد از پیروزی بزرگ ایران در کره، شادی خاص کیروش روبهروی نیمکت حریف، حواشی بسیار زیادی را بهوجود آورد. کارلوس برای چند سال با علیرضا اسدی- دبیرکل وقت فدراسیون- درگیر بود و این درگیری حتی به مرزهای فیزیکیشدن نیز رسید. عباس ترابیان، علی کریمی، امید نمازی و برانکو ایوانکوویچ، چهرههای دیگری بودند که در این سالها به دشمنان جدی کیروش بدل شدند و در بیانیههای او با کلماتی بسیار تند از آنها یاد شد. در همه این موارد، سرمربی پرتغالی ثابت کرده که اهل آرامش و مدارا نیست و در هیچ شرایطی، قصد ندارد «کوتاهآمدن» را تجربه کند.
ماجرای تاسیس مرکز پزشکی ایفمارک، یک طوفان بزرگ را در فوتبال ایران رقم زد. بسیاری از مردم، کوچکترین شناختی از این مرکز نداشتند اما پشت پرده، کیروش به سختی فدراسیون را برای سپردن ساختمان «پک» به ایفمارک مواخذه کرد. هر چند که در نهایت، بخشی از این ساختمان به او برگردانده شد و مرکز پک بالاخره شروع به فعالیت کرد. کارلوس در روزهای برگزاری جامجهانی 2018 نیز بهشدت علیه کمپانی «نایکی» بهدلیل تحریم تیم ملی موضع گرفت، درحالیکه چند بازیکن تیم همچنان از محصولات این کمپانی آمریکایی استفاده میکردند. کیروش در کنفرانسهای خبری بیشتر از صحبت درباره بازیها، مشغول تاختن به تصمیم سیاسی نایکی بود. جنگجویی، مهمترین خصلت بیشتر مربیان پرتغالی به شمار میرود و کیروش، هرگز لباس رزم را از تناش خارج نمیکند. او آرامش و سکوت را مرگبار میداند و هر شبانهروز را بهعنوان فرصتی برای یک جنگ تازه میشناسد. نبرد تازه کیروش، حالا در مقابل آلاشپورت شکل خواهد گرفت. مرد پرتغالی، هیچوقت رینگ بوکس را ترک نخواهد کرد.