• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 17 شهریور 1397
کد مطلب : 29628
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/RBkK
+
-

باشد برای بعد!

در آستانه برگزاری جام جهانی روسیه، کارلوس کی‌روش بارها درباره «نگاه به آینده» و لزوم استفاده از مهره‌های جوان برای «درنظر گرفتن جام ملت‌ها» صحبت می‌کرد. با همین فلسفه بود که روزبه چشمی ناگهان از راه رسید و جای سیدجلال حسینی را در قلب خط دفاعی تیم ملی گرفت. جوانگرایی در تیم ملی به جز «سیدجلال» اما شامل حال بازیگر دیگری نشد و پیرمردها پشت سر هم در فهرست سرمربی پرتغالی قرار گرفتند. تصور می‌شد بعد از پایان رقابت‌های جام جهانی، پوست اندازی تیم ملی آغاز شود و نفرات مسن‌تر جای‌شان را به ستاره‌های جوان بدهند اما فهرست تازه سرمربی تیم نشان می‌دهد که چنین اتفاقی نیز رخ نخواهد داد. شاید اگر کارلوس کی‌روش کارش را کمی زودتر آغاز می‌کرد و بعد از جام جهانی با فدراسیون به توافق می‌رسید، امکان جوانگرایی در تیم ملی پررنگ‌تر می‌شد اما حالا شاید بخشی از زمان لازم برای زیر نظر گرفتن لیگ و زیر‌ذره‌بین قرار دادن فوتبالیست‌های جوان به پایان رسیده است. به جز رضا قوچان نژاد که اساسا احساس می‌کرد اهمیتش را برای سرمربی تیم ملی از دست داده، سایر ستاره‌های کهنه‌کار تیم علاقه‌ای به وداع داوطلبانه با تیم ملی ندارند. کارلوس نیز همه آن‌ها را دوباره به تیم ملی فراخوانده و به عهد همیشگی‌اش با آن‌ها پایبند بوده است.
پژمان منتظری در اردوی تیم ملی برای جام ملت‌های آسیا چه می‌کند؟ چه اتفاقی موجب ‌شد این مدافع سی و چهار ساله همواره در ماتریس مربی پرتغالی حاضر باشد؟ پژمان در مقاطعی از فصل گذشته حتی در استقلال نیمکت‌نشین شده بود. او بهترین سال‌های دوران فوتبال را پشت سر گذاشته و دیگر چیز زیادی برای عرضه در مستطیل سبز ندارد. منتظری در جام جهانی، حتی یک دقیقه نیز بازی نکرد اما حضورش، فرصت گرانبهای حضور در اطراف تیم ملی را از فوتبالیست‌های جوان گرفت.  اشکان دژاگه نیز آمادگی لازم را برای حضور همزمان در رده‌های ملی و باشگاهی ندارد اما با این وجود قرار نیست از فهرست تیم ملی کنار گذاشته شود. اشکان از انگیزه زیادی برخوردار است تا ثابت کند که برای استراحت به فوتبال باشگاهی ایران ملحق نشده اما حضور او در تیم کی‌روش در ماه‌های گذشته، بیشتر  با انگیزه استراحت و ریکاوری صورت گرفته و ارزش دیگری نداشته است. مسعود شجاعی نیز یکی دیگر از پیرمردهای حاضر در تیم ملی است. بازیکنی که آخرین تجربه حضورش در تیم کارلوس کی‌روش، به نمایش ضعیف دیدار با مراکش مربوط می‌شود. شجاعی آن روز یکی از بدترین نمایش‌های فردی دوران فوتبالش را سپری کرد و کارلوس دیگر در جام جهانی به این بازیکن بازی نداد اما سرمربی تیم ملی همچنان فهرستی که شجاعی در آن حضور نداشته باشد را به رسمیت نمی‌شناسد.
پایان جام جهانی به طور معمول در همه کشورها، بهترین و کلیدی‌ترین مقطع تغییر نسل و جوانگرایی در تیم‌های ملی به شمار می‌رود. این بار اما شاید فاصله کم تا زمان برگزاری جام ملت‌ها و طولانی‌شدن روند مذاکرات کی‌روش با فدراسیون مهدی تاج، موجب شده است که این مربی هیچ بازیکن مهمی را از اردو کنار نگذارد. جام ملت‌ها جایی برای آزمون و خطا نیست و ایران باید با همه توانش در این رقابت مرگبار حاضر شود. در فهرست سرمربی تیم ملی، نفرات جوانی نیز به چشم می‌خورند اما شاید آن‌ها نیز در نهایت قربانی تجربه‌گرایی کارلوس کی‌روش شوند. برای مثال، سی کیو ترجیح می‌دهد کناره‌های خط میانی تیمش را به کریم انصاری‌فرد و وحید امیری اختصاص بدهد تا ستاره‌های آماده‌ایی مثل ترابی و قلی زاده جایی در ترکیب فیکس تیم نداشته باشند. بازیکنانی که اتفاقا سرشار از انگیزه برای ارائه نمایش‌های فوق‌العاده در تیم ملی هستند. حتی در سمت چپ خط دفاعی نیز احسان حاج صفی به میلاد محمدی جوان ترجیح داده می‌شود. به نظر می‌رسد با هر نتیجه‌ای در پایان جام ملت‌ها، زمان تغییر نسل در تیم ملی از راه رسیده است. زمانی برای کنار رفتن قدیمی‌ها به نفع بازیکنان جدید و تزریق بنزین سبز به پیکر تیم.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید