• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
پنج شنبه 15 شهریور 1397
کد مطلب : 29591
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/l6Dg
+
-

مجلس به طرح احیای کوپن رأی منفی داد

مجلس به طرح احیای کوپن رأی منفی داد

طرح تأمین کالاهای اساسی که دوفوریت آن در جلسه علنی روز یکشنبه به تصویب نمایندگان مجلس رسیده بود، دیروز در جریان بررسی کلیات آن در صحن علنی رد شد. به گزارش همشهری، براساس طرحی که با امضای 60نماینده مجلس ارائه شده بود، دولت موظف می‌شد نیازهای خانوارها را به کالاهای اساسی با قیمت مورد تأیید سازمان حمایت و با نرخ ترجیحی ارز تأمین و ساماندهی کند. ارائه‌دهندگان طرح دوفوریتی تأمین کالاهای اساسی مدعی بودند جهش نرخ ارز به رشد قیمت کالاها منجر شده و پایین نگه‌داشتن قیمت کالاهای اساسی با فشار به تولیدکنندگان داخلی نیز امکان‌پذیر نیست، پس باید برای حمایت از مردم، کالاهای اساسی از قبیل نان، گوشت، روغن، شکر، قند و... با تخصیص کوپن و کالابرگ با قیمت ارزان‌تر از بازار در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد. موافقان طرح می‌گفتند در برهه حساس کنونی که قدرت خرید خانوارها افت کرده، باید تمهیداتی برای تأمین نیازهای مردم اندیشیده شود و هدف این طرح باز گذاشتن دست دولت در این اقدام است.

در مقابل، مخالفان طرح دوفوریتی تأمین کالاهای اساسی معتقد بودند اولا مطرح شدن این مسئله در مجلس جو منفی در جامعه ایجاد می‌کند و دوم اینکه اصلا ردیفی برای تأمین منابع مورد نیاز تعیین نشده است. از سوی دیگر، به عقیده برخی نمایندگان مجلس، طرح ارائه‌شده ناظر بر شیوه توزیع کالا توسط دولت بوده درحالی‌که فعلا موضوع دارای اهمیت، نحوه تأمین کالاهاست و نه توزیع آنها. محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز که دیروز برای تشریح برنامه‌های جبرانی دولت در مجلس حاضر شده بود، در مخالفت با طرح تأمین کالاهای اساسی گفت: حق بود مجلس بنده را دعوت می‌کرد که برنامه‌های دولت را برای نمایندگان تشریح کنم تا با یک قیام و قعود برای چنین مسئله مهمی تصمیم‌گیری نشود.

بسته‌های 30هزار میلیارد تومانی
دیروز نوبخت در صحن علنی مجلس حاضر شد و به بیان توضیحاتی درباره برنامه‌های جبرانی دولت برای تأمین کالاهای اساسی پرداخت. رئیس سازمان برنامه و بودجه در نقد طرح مجلس برای تأمین کالاهای اساسی گفت: این طرح فقط موجب صف‌آرایی مردم در مقابل فروشگاه‌ها می‌شود اما دولت برنامه‌هایی در دستور کار دارد که باید در جلسه‌ای به‌صورت مفصل به اطلاع نمایندگان برسد. او ادامه داد: دولت 12برنامه‌ معیشتی و 5بسته جبرانی برای عبور از شرایط نابسامان اقتصادی و تأمین کالاهای اساسی و حمایت از معیشت مردم تهیه کرده که در جلسه فوق‌العاده ستاد اقتصادی دولت نهایی خواهد شد.

نوبخت با اشاره به بودجه 30هزار میلیارد تومانی دولت برای اجرای این برنامه‌ها، گفت: از این مبلغ، ۱۷هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای واردات و تأمین ۲۵ قلم کالای اساسی، دارو و نهاده‌های کشاورزی اختصاص خواهد یافت و برای ۵دهک پایین جامعه نیز به‌طور ویژه ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شده است. نوبخت با بیان اینکه طرح تأمین کالاهای اساسی درصورت تصویب و اجرا هم جز رانت و فساد به‌دنبال نخواهد داشت، افزود: این طرح موجب ایجاد انحصار در توزیع کالاهای اساسی شده و با اجرای آن به‌جای صرافی‌ها، جلوی مغازه‌ها صف‌های طولانی تشکیل می‌شود و عده‌ای نیز جلوی همان مغازه‌ها پیت‌های روغن را به قیمت آزاد خواهند فروخت. او با اشاره به برنامه‌های دولت برای عبور از شرایط نابسامان اقتصادی افزود: دولت برای همه نیازمندان طرح و برنامه دارد و نمایندگان مجلس هر لحظه که اراده کنند می‌توانند طرح دوفوریتی خود را مجددا به جریان بیندازید اما ابتدا اجازه دهید دولت طرح‌ها و برنامه‌هایش را برای مدیریت بازار اجرا کند و نمایندگان هم نظارت داشته باشند.

به عقب برنگردیم
دیروز نمایندگان موافق رد طرح تأمین کالاهای اساسی در مجلس معتقد بودند باید به جای ارائه این طرح‌، نظارت‌ها تقویت شوند. قاسم میرزایی نیکو، نماینده مردم دماوند گفت: هر چند نیاز و توجه به معیشت مردم بر عهده همه آحاد جامعه است و هیچ‌کسی با معیشت مردم و تسهیل آن مخالف نیست اما نباید طرح‌هایی مطرح شود که به رانت دامن زده و ما را به عقب برگرداند. میرزایی نیکو با تأکید بر اینکه دست دولت در تأمین کالاهای اساسی مردم باز است، تأکید کرد: در شرایط فعلی ساماندهی وضعیت یارانه‌ها بهترین گام برای بهبود وضعیت زندگی اقشار ضعیف و محروم جامعه است. همچنین شهروز برزگر، نماینده مردم سلماس نیز گفت: اگر بخواهیم به مردم کمک کنیم باید بعد نظارتی خود را تقویت کنیم و مسیر فسادهایی را که از فاصله نرخ ارز ایجاد می‌شود ببندیم. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نیز بر لزوم تقویت نقش نظارتی مجلس تأکید کرد و افزود: ما باید بستر لازم را برای ارائه برنامه‌های دولت فراهم کنیم و اگر دولت کوتاهی کرد، مجلس از ابزارهای قانونی خود استفاده کند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید