• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 5 شهریور 1397
کد مطلب : 28290
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kXxJ
+
-

دست‌کوتاه کردستان از سود سرشار‌گردشگری

کارشناس اداره میراث فرهنگی: برای اجرای راهکارهای توسعه گردشگری استان اعتبارات بیشتری نیاز است

گردشگری
دست‌کوتاه کردستان از سود سرشار‌گردشگری

روزیتا قادری |‌ سنندج- خبرنگار:

کردستان از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های گردشگری بسیاری مانند آثار تاریخی، مذهبی، مردم‌شناسی، تجاری، صنایع‌دستی و جاذبه‌های طبیعی برخوردار است که می‌توان با بهره‌گیری از آنها به توسعه اقتصاد استان کمک کرد. از طرفی توسعه صنعت گردشگری و توجه به این مقوله به توسعه بخش‎های فرهنگی، اقتصادی و بسیاری از موارد دیگر در استان منجر می‌شود.

این در حالی است که این صنعت پول‌ساز در استان نیازمند تجهیزات و امکانات رفاهی برای گردشگران است. در این زمینه در کردستان باید به توسعه راه‌ها، افزایش امکانات بهداشتی و تفریحی و همچنین تبلیغات بیشتر توجه کرد. 


نیازهای گردشگران

مدیر روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی  وگردشگری ‌استان به نیازمندی‎ها و خواسته‌های گردشگران اشاره می‌کند و می‎گوید: گردشگر نیازهای خاص خود را دارد. علایق و سلیقه‎هایی که ممکن است در خود ما هم وجود داشته باشد. قطعا گردشگران وقتی سفر می‌کنند توقع دارند در استان مقصد امکانات و تجهیزات کافی وجود داشته باشد. بررسی نیازها و سلایق گردشگران به حدی متنوع و گسترده شده که امروزه بخشی از آن را «صنعت اوقات فراغت» می‌نامند. 

«تیمور خالدی» بیان می‌افزاید: صنعت گردشگری با توجه به فرابخشی بودن و وابستگی به توسعه زیرساخت‌ها و امکانات مناسب، نیازمند تلاش گسترده برای افزایش زیرساخت‌هاست. بی‌شک مشکلات موجود در عرصه گردشگری استان جدای از مشکلات موجود در کشور نیست، اما نیازهایی که کردستان به توسعه دارد، بیش از سایر مناطق کشور است. این موضوع باید به دغدغه اصلی مسئولان کشوری و استان تبدیل شود، در این میان صنعت گردشگری به ‎عنوان یکی از محرک‌های قوی پیشرفت اقتصادی می‎تواند راحت‌تر و آسان‌تر در کردستان به ثمر بنشیند. 


راهکارها

وی ادامه می‌دهد: تجزیه و تحلیل وضعیت موجود کردستان از نظر اقتصادی و گردشگری راهکارها و نقشه راه توسعه صنعت گردشگری را روشن می‎سازد. نکته مهم در بررسی اجمالی این راهکارها نبود اعتبارات کافی برای اجرایی کردن آنهاست.  کارشناس‌ اداره میراث فرهنگی‌ استان بیان می‎کند: توسعه صنعت گردشگری کردستان باید به هدف اصلی مسئولان استانی تبدیل شود، همچنین امکانات رفاهی در مرزها برای آسایش و امنیت گردشگران ورودی به استان نیز باید تامین و تهیه شود. بسط و گسترش وسایل مدرن حمل و نقل، توسعه خدمات هواپیمایی و فرودگاهی، تعریض و بهسازی راه‌های ارتباطی و مواصلاتی در استان نیز ضرورت دارد. 


بهبود تاسیسات بهداشتی

خالدی می‌گوید: توسعه و بهبود تاسیسات بهداشتی و رفاهی شهرهای استان به‌ویژه پارک‎ها (بوستان‎ها) و مراکز تفریحی و همچنین توسعه خدمات رفاهی بین‌شهری بسیار ضروری است. بنابراین باید امکانات و خدمات در استانداردهای بین‎المللی به گردشگران ورودی به استان ارائه شود. از سوی دیگر، رفع مشکلات هتل‎‌ها و رستوران‎‌ها نیز اهمیت دارد. دعوت از سرمایه‌گذاران و متولیان فعال در زمینه هتل‎های بین‎المللی هم می‌تواند نیازهای آنها را رفع کند. 

کارشناس‌ اداره میراث فرهنگی‌ استان می‌گوید: افزایش سطح تبلیغات و انتشارات مانند کتاب‎ها، جزوه‎ها، مقالات، کاتالوگ‎ها، عکس‎ها و حتی فیلم‎ها (سی‌دی فشرده) از جاذبه‎های گردشگری کردستان، همچنین تهیه نقشه‎های توریستی و بروشورهای حاوی اطلاعات مورد نیاز جهانگردان باید تهیه شود. همچنین باید از اعمال سلایق شخصی در زمینه تبلیغات گردشگری بین‎المللی و داخلی و راهکارهای علمی بازاریابی در این زمینه جلوگیری شود. 


تقویت اداره کل میراث فرهنگی

خالدی معتقد است که تعدد مراکز تصمیم‎گیری در زمینه گردشگری آسیب‌رسان است و باید اداره کل میراث فرهنگی استان به عنوان متولی اصلی امور گردشگری در استان تقویت شود.  وی می‌گوید: تشویق مردم، سازمان‎ها و کردستانی‎های خارج از کشور به سرمایه‌گذاری در زمینه گردشگری بسیار مهم است و باید کلیه ریسک‎ها و ناامنی‌ها در این زمینه را حذف کرد.‌ 

مدیر روابط عمومی اداره میراث فرهنگی می‌افزاید: لازم است شرایط مناسب برای تحقیقات گردشگری در دانشگاه‎های کردستان و کاربردی کردن این تحقیقات را در استان فراهم کنیم. همچنین افزایش نیروی انسانی کارآمد و آشنا به زبان‎های بین‌المللی با برگزاری کارگاه‎های آموزشی تخصصی بین‎المللی و دعوت از استادان مطرح بین‎المللی هم در زمینه گردشگری نیاز است تا بتوانیم اماکن اقامتی، پذیرایی، ورزشی و مراکز تفریحی و سرگرمی در استان را توسعه بدهیم.


برگزاری هفته‌های فرهنگی کردستان
 
«تیمور خالدی»کارشناس‌ اداره میراث فرهنگی‌ استان به نکات مهم برای جذب گردشگر اشاره و عنوان می‎کند: برگزاری هفته‌های فرهنگی کردستان در کشورها و استان‎های دیگر با هدف جذب بیشتر گردشگر لازم است. یکی از بهترین راهکارها در این زمینه برگزاری نمایشگاه‎ها و همایش‎های اختصاصی در سطح بین‌المللی برای شناساندن و معرفی ظرفیت‎های گردشگری کردستان و شرکت فعال در نمایشگاه‌های بین‎المللی خارج از کشور است. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید