ایرانیان سالانه ۴۲ لیتر نوشابه مصرف میکنند
یک متخصص تغذیه میگوید: مصرف نوشابه، تأثیر منفی بر سلامت دندان بهویژه در کودکان دارد زیرا مقدار قند موجود در آن باعث از بین رفتن مینای دندان میشود.
رضا نادری افزود: دندانهای افراد بهویژه کودکانی که به مصرف نوشابه عادت دارند، بهعلت ورود اسید به دهان ساییده میشود و ممکن است بهصورت داخلی نیز دندانهای آنها تحت سایش شیمیایی قرار گیرد.کسانی که به مصرف نوشابه اعتیاد دارند، دچار سوءتغذیه میشوند؛ زیرا این نوشیدنی بهعلت وجود اسید فسفریک و دیاکسید کربن در ترکیباتش، سبب اسیدی شدن سیستم ایمنی بدن میشود.
به گفته نادری، مصرف نوشابه باعث میشود مخاط دهان، گلو و مری در برابر اسید بسیار حساس و آسیبپذیر شود و اسید فسفریک موجود در آن نیز با رقابت با اسید هیدروکلریک معده، عملکرد صحیح معده را تحتتأثیر قرار میدهد. نادری اظهار داشت: کافئین موجود در نوشابه با سرعت بیشتری نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای جذب بدن شده و باعث کم آبی میشود.
وی توصیه کرد: افراد بهویژه کودکان و نوجوانان مصرف نوشابه را به حداقل برسانند و خوردن آبمیوههای طبیعی را جایگزین آن کنند.
هر ایرانی سالانه بهطور متوسط ۴۲لیتر نوشابه مصرف میکند. در ۲۰سال اخیر مصرف نوشابههای گازدار در کشور نزدیک به ۱۵درصد افزایش داشته ولی مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.
سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود 10لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان چهار برابر میانگین جهانی است. (ایرنا)