نفخ شکم یا معده یکی از شایعترین مشکلات گوارشی است و در واقع تجمع گاز در دستگاه گوارش است که باعث احساس سفتی و تورم در شکم میشود و گاهی با درد و ناراحتی همراه است. مثلا خوراکیهایی مانند لوبیا، عدس، کلم بروکلی و پیاز سرشار از فیبرها و قندهای پیچیدهای به نام رافینوز و فروکتان هستند. بدن انسان آنزیم کافی برای تجزیه کامل این ترکیبات را ندارد و درنتیجه این مواد به روده بزرگ میرسند و در آنجا توسط باکتریها تخمیر میشوند و گاز تولید میکنند. علاوه بر این، سریع غذاخوردن، صحبتکردن موقع صرف غذا، جویدن آدامس، نوشیدن مایعات با نی هم باعث ورود هوای اضافی به دستگاه گوارش و در نتیجه نفخ میشود. اما بدن هر فرد واکنش متفاوتی به مواد غذایی نشان میدهد. بعضی از افراد بهدلیل کمبود آنزیمهای خاص (مانند لاکتوز برای هضم قند شیر) یا داشتن حساسیت به ترکیباتی مانند گلوتن، بعد از مصرف لبنیات یا غلاتی مانند گندم هم دچار نفخ میشوند.
چرا برخی افراد نفخ میکنند؟
در همینه زمینه :