• چهار شنبه 14 آبان 1404
  • الأرْبِعَاء 14 جمادی الاول 1447
  • 2025 Nov 05
چهار شنبه 14 آبان 1404
کد مطلب : 266479
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2v8mJ
+
-

قوت مدیریتی را جدی بگیرید!

یادداشت
قوت مدیریتی را جدی بگیرید!

احسان صالحی؛ کارشناس مسائل سیاسی

سخنرانی رهبر معظم انقلاب درباره روز 13آبان 3فراز کلیدی داشت:
تبیین: مخاصمه ایران و آمریکا یک امر هویتی است؛ 2هویت در برابر یکدیگر صف‌آرایی کرده‌اند: «استقلال» در برابر «استکبار». تبیین مستمر ریشه‌های این تخاصم برای جامعه و نسل جوان که به‌صورت مستمر در معرض تحریف وقایع و حقایق قرار دارد، ضروری است؛ به‌خصوص که در داخل کشور ما، جریان‌ها و افرادی برای خود مسئولیت نشستن در جایگاه وکیل مدافع شیطان قائلند و در مواجهه با هر پدیده و ضعفی، رویکرد خودمقصرپنداری و خودتحقیری را انتخاب می‌کنند. متأسفانه برخی چهره‌های پیشکسوت انقلاب همچون آقای ناطق‌نوری نیز اخیرا به‌گونه‌ای سخن گفتند که گویا منشأ مشکلات کنونی کشور به ماجرای تسخیر سفارت آمریکا بازمی‌گردد. این رویکرد به روابط ایران و آمریکا و تحولات آن، عمیقا سطحی است. نزاع هویتی آمریکا با جمهوری اسلامی حول منافع از دست‌رفته آن در ایران است؛ نه یک حرکت یا شعار سیاسی. جریان تبلیغاتی حریف به‌شدت در پی برجسته‌سازی اینگونه ساده‌سازی‌ها و برگرداندن نوک پیکان مقصر به داخل و سیاست‌های جمهوری اسلامی است. در روایت دشمن، عامل ایجاد خصومت بین ایران و آمریکا سیاست‌های جمهوری اسلامی است و آمریکا بر مبنای این روایت تحریف‌آلود است که به‌خود مجوز می‌دهد انواع سیاست‌ها و اقدامات خصمانه را علیه ایران فعال کند.
ابتکار: فراز بعدی سخنرانی رهبر انقلاب، نوعی اعلام وضعیت بود؛ جنگ 12روزه آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران اگرچه در میدان نظامی با درخواست و بلکه التماس صهیونیست‌ها برای آتش‌بس متوقف شد، در میدان افکار عمومی و تبلیغات این جنگ همچنان ادامه دارد؛ ایجاد تعلیق و نگرانی از درگیری مجدد، حاکم کردن فضای نه جنگ نه صلح و پمپاژ روایت پیروزی، راهبردهای حریف علیه ما در این جنگ تبلیغاتی است. دشمن با بزرگ‌نمایی دستاوردهای خود و کوچک‌نمایی و بلکه انکار نقاط ضعف و آسیب‌های حیاتی که به آن وارد شد، در پی سوار کردن مراحل بعدی منازعه بر پایه روایت پیروزی است؛ به‌عنوان نمونه ترامپ ادعا می‌کند که آتش‌بس غزه به نتیجه نمی‌رسید اگر ما بر ایران غلبه نمی‌کردیم. همچنین او و برخی مقام‌های دولتش در پی آن هستند که معادله بعدی را در چارچوب ناگزیر بودن جمهوری اسلامی از تن دادن به توافقی ترسیم کنند که در آن، صنعت هسته‌ای، توان موشکی و پتانسیل منطقه‌ای ایران نابود یا محدود می‌شود و در این وضعیت نه‌تنها جمهوری اسلامی از حالت تهدید برای رژیم صهیونیستی خارج می‌شود، بلکه ناگزیر به سطحی از تعامل با آن تن خواهد داد! در مقابل این خیال‌پردازی‌ها، رهبری در سخنرانی روز دوشنبه، چارچوب و معادله معتبر از نظر جمهوری اسلامی را ترسیم کردند؛ اولا برای چندمین بار تأکید کردند که تسلیم در قاموس ملتی با دیرینه، امکانات و اعتقادات ایران جایی ندارد. ثانیا در مقابل هدفگذاری حریف برای بازنمایی از ایران به‌عنوان عنصر بن‌بست‌ساز، 3شرط به‌عنوان پیش‌نیاز بررسی امکان همکاری با آمریکا بیان کردند که عبارت بود از قطع حمایت دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی، جمع کردن پایگاه‌های نظامی آمریکا از منطقه و کنار گذاشتن دخالت‌ها. در شرایطی که اسرائیل در بدترین وضعیت تاریخی خود از نگاه افکار عمومی دنیا قرار دارد و در خود آمریکا نیز صداهای بلند و پرقدرتی حتی در میان پایگاه رأی ترامپ (ماگا) برخاسته است  مبنی بر اینکه آمریکا باید سیاست منطقه‌ای خود را از حالت گروگان اسرائیل خارج کند، ابتکار رهبری در کانونی ساختن نقطه نزاع حول رژیم صهیونیستی و تصویرسازی از آن به‌عنوان مانع اصلی، اقدامی هوشمندانه، واقع‌گرایانه و تأثیرگذار است.
تیتری که نیوزویک برای این ابتکار انتخاب کرد، عبارت است از: «رهبر معظم ایران به ترامپ اولتیماتوم داد.» فرامتن این ابتکار، روایت قدرت ایران و شکستن روایت ایران ضعیف و هر آن چیزی است که حریف در پی ساختن آن بر پایه روایت مخدوش ایران ضعیف است.
قدرت: فراز سوم سخنرانی رهبر انقلاب به‌غایت مهم و حیاتی است؛ پس از تبیین ریشه‌های هویتی منازعه ایران و آمریکا و اعلام وضعیت مبنی بر تسلیم‌ناپذیری و برجسته‌سازی رژیم صهیونیستی به‌عنوان مانع اصلی هر نوع عادی‌سازی، ایشان به یک سؤال مهم پرداختند؛ اینکه حالا که تسلیم نمی‌شویم، چه می‌کنیم؟ پاسخ رهبری به این سؤال، «قوی شدن» است. گفتمان‌سازی «قوی شدن» و «ایران قوی» به‌صورت ویژه از سال 1393تاکنون در بیانات رهبر انقلاب پررنگ است. ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، نامگذاری سال‌ها به عناوین اقتصادی به‌خصوص تولید به‌عنوان بخش واقعی اقتصاد و تمرکز بر مصون‌سازی کشور از این طریق دستور کار ثابت رهبری در همه این سال‌ها بوده است. در سخنرانی روز دوشنبه نیز تأکید رهبر انقلاب بر ایجاد مصونیت برای کشور از طریق تولید قدرت در بخش‌های مختلف مدیریتی، علمی و نظامی بود. ایشان 2بار روی قوت مدیریتی دولت تأکید کردند. رهبری در دیدار 2‌ماه قبل با هیأت دولت و پس از آن در سخنرانی تلویزیونی روز  اول مهر نیز روی این موضوع  تأکید ویژه‌ای کرده بودند. دولت قوی عاملیت منحصر به‌فردی در ایجاد جامعه قوی و تولید مصونیت برای کشور دارد. این قابل انکار نیست که بخشی از مشکلات کشور ناشی از تحریم و فشارهای ظالمانه برای به زانو درآوردن ملت ایران است، اما راه مواجهه با فشاری که برای واداشتن به تسلیم طراحی شده است، ضعف نشان دادن نیست. اغلب مسائل کشور ریشه‌های مدیریتی (تصمیم- اجرا) دارد. علاج مشکلاتی همچون آشفتگی بازار نهاده‌های دامی، رها‌شدگی بازارها و تلاطم قیمت کالاها و ناترازی‌ها (انرژی، بانکی و بودجه)، قوت مدیریتی، تصمیم‌های خردمندانه و اجرای قدرتمندانه می‌طلبد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید