آرش نهاوندی؛ روزنامهنگار
اگر چه همه میوهها بهویژه میوههای فصل برای خوردن خوب هستند، میوههایی هستند که مصرف آنها برای افراد دیابتی مناسب نیست، اما یک راهکار وجود دارد و آن هم جایگزین کردن این میوهها با میوههای مناسب افراد دیابتی است. با درک اینکه کدام میوهها میتوانند باعث افزایش ناگهانی قند خون شوند و انتخاب جایگزینهای کمقندتر، میتوانید دیابت خود را بهتر مدیریت کنید و از مزایای سلامتی میوهها بدون به خطر انداختن کنترل قند خون خود لذت ببرید.
انبه
انبه قند طبیعی و شاخص گلیسمی (GI) بالایی دارد. شاخص گلیسمی معیاری است که نشان میدهد یک غذا با چه سرعتی میتواند سطح قند خون را افزایش دهد. غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا باعث افزایش سریعتر قند خون میشوند که میتواند برای افراد دیابتی مشکلساز باشد.
جایگزینهای مناسب انبه: انواع توتها و سیب
انگور
انگور قند طبیعی بالایی دارد. هر انگور حاوی مقدار کمی فروکتوز است که میتواند به سرعت افزایش یابد، بهخصوص وقتی که آن را بهصورت مشت مشت مصرف کنید. قندهای موجود در انگور به راحتی و به سرعت وارد جریان خون میشوند که میتواند منجر به افزایش سریع سطح قند خون شود.
جایگزینهای سالمتر: توتفرنگی، بلوبری
آناناس
آناناس دارای قند بالا و شاخص گلیسمی (GI) نسبتا بالایی است. یک فنجان حاوی تکههای آناناس دارای حدود 16گرم قند است که میتواند به سرعت سطح گلوکز خون را افزایش دهد.
جایگزینهای سالمتر: کیوی، پرتقال
هندوانه
هندوانه اگرچه کالری کمی دارد، اما شاخص گلیسمی (GI) بالایی دارد. این بدان معناست که هندوانه با وجود کالری کم، میتواند باعث افزایش سریع سطح قند خون شود.
جایگزینهای سالمتر: طالبی، خربزه
گیلاس
گیلاس نسبت به حجم وعده غذایی خود، حاوی مقدار زیادی قند نیز هست. قند بالای گیلاس میتواند باعث افزایش سریع سطح گلوکز خون شود که این موضوع برای افراد دیابتی نگرانکننده است.
جایگزینهای سالمتر: گریپ فروت
میوههای خشک
میوههای خشک با حذف آب از میوههای تازه به دست میآید و منبع غلیظتری از قندهای طبیعی میشود. این فرایند آبگیری، حجم میوه را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و در عین حال قند آن را حفظ میکند. در نتیجه، یک وعده کوچک میوه خشک میتواند به اندازه یک وعده بسیار بزرگتر میوه تازه قند داشته باشد.
جایگزینهای سالمتر: انواع توت (توتفرنگی، بلوبری و تمشک)، سیب، پرتقال و گلابی
دیابتیها این میوهها را نخورند
در همینه زمینه :