• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 20 مرداد 1397
کد مطلب : 26537
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/4VO6
+
-

توصیه‌های طلایی پیشگیری از مسمومیت‌ها در فصل تابستان

یادداشت
توصیه‌های طلایی پیشگیری از مسمومیت‌ها در فصل تابستان

غلامرضا معصومی/متخصص طب اورژانس

تابستان و فصول گرم ازجمله زمان‌هایی است که بیماری‌های فصلی مانند اسهال، وبا و مسمومیت‌های غذا از طریق مواد غذایی به‌شدت منتقل می‌شود و به شکل وسیعی گسترش می‌یابد.
بررسی‌ها هم نشان می‌دهد، در فصل تابستان آمار مراجعین به مراکز درمانی و اورژانس بیمارستانی، به‌دلیل ناراحتی‌های گوارشی، دل درد، استفراغ و... که معمولا در اثر مصرف مواد غذایی آلوده است بسیار بیشتر می‌شود به همین سبب رعایت ایمنی غذایی از مهم‌ترین موضوعاتی است که می‌تواند مانع بروز مسمومیت‌های غذایی شود.
به‌طور مثال توصیه این است که در تابستان به تاریخ تولید و انقضای مواد غذایی، مجوز وزارت بهداشت(پروانه بهداشت) و علامت استانداردی که روی بسته‌بندی مواد غذایی به‌ویژه بستنی، آب‌میوه، محصولات لبنی و گوشت قید شده است، توجه بیشتری شود. همچنین به‌دلیل اینکه تابستان فصل گردش و تفریح است به مسافران تأکید می‌شود که ضمن سفر از حمل گوشت خام و تخم‌مرغ خام و فرآورده‌های لبنی با ماندگاری کوتاه خودداری کنند، چرا که به سرعت فاسد می‌شوند.

از خرید قوطی‌های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی و یا نشتی خودداری کنند و مطمئن شوند که درپوش آنها دچار مشکل نیست.  طی سفر برای حمل مواد غذایی فاسدشدنی، از جای مناسب استفاده کنند. هرگز غذاهای پخته شده را بیش از 2ساعت (اگر هوای اتاق گرم باشد، بیش از یک ساعت) در دمای محیط رها نکنند. برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده آنها را تا 74درجه سانتی‌گراد گرما دهند و همچنین غذاهایی را که بیش از 3روز باقی مانده‌اند را مصرف نکنند. در طول سفر سعی کنند آب بهداشتی همراه داشته باشند و درصورت لزوم از آب بسته‌بندی استفاده  کرده و از پلمب‌بودن در بطری‌های آب اطمینان حاصل کنند.

هرگز از یخ باز برای خنک‌ کردن آب و انواع نوشیدنی‌ها استفاده نکنند. همیشه قبل از آماده کردن و یا خوردن غذا دست‌هایشان را با صابون بشویند، نوعی از اسهال میکروبی طی سفر و به‌دلیل عدم‌رعایت بهداشت قابل انتقال است. به خاطر داشته باشند دست‌هایشان را بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی، برداشتن گوشت خام، سیگار کشیدن، دست زدن به حیوانات و دست زدن به زباله‌ها حتما بشویند. شدت نشانه‌ها و علائم مسمومیت غذایی با توجه به سن و وضعیت سلامتی بدن متفاوت است. این علائم در سالمندان و نوزادان می‌توانند خطرناک باشند. دستور طلایی پیشگیری از مسمومیت غذایی پختن غذا و خوردن آن در همان روز است. عارضه دیگری که در فصل تابستان اتفاق می‌افتد، مصرف آب آلوده است. ممکن است در سفرهای تابستانی افراد به‌دلیل در دسترس نبودن آب لوله‌کشی، از آب چاه استفاده کنند. باید بدانیم که آب چاه همیشه آلوده است، مگر خلاف آن ثابت شود. درصورت نوشیدن آب چاه، فرد دچار انواع بیماری‌های عفونی ازجمله وبا، بیماری‌های حاد عفونی یا بیماری‌های انگلی می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید