• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 20 مرداد 1397
کد مطلب : 26501
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j5r5
+
-

اعاده حیثیت مجلس

بعد از خدشه‌ای که در جلسه استیضاح علی ربیعی به جایگاه مجلس وارد شد، برخی نمایندگان به دنبال استیضاح های جدید هستند

مجلس
اعاده حیثیت مجلس

 چهارشنبه‌ای که گذشت روز تلخی برای بهارستان بود،  اتهام زنی برخی نمایندگان علیه یکدیگر و شکوائیه علی ربیعی وزیر سابق کار علیه رانت خواهی برخی نمایندگان و در نهایت خوردن برچسب «حساب کشی شخصی » بر تلاش جمعی از نمایندگان برای استیضاح علی ربیعی ازجمله فاکتورهای بودند که سبب شد شأن و جایگاه مجلس و نمایندگان خدشه‌دار شود.

واکنش‌ها از داخل و خارج بهارستان نسبت به روال برگزاری نشست علنی چهارشنبه گذشته از همان روز کلید خورد و از همان ساعت اولیه تاکنون رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی با حساسیت قابل توجهی اخبار آن روز را مرور و پیگیری می‌کنند.

در پی واکنش‌ها به نشست تلخ چهارشنبه مجلس محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید هم دیروز به میدان آمد و به نشست استیضاح ربیعی،  صفت «روز دفن اخلاق در بهارستان»را داد، او در حساب شخصی‌اش در توییتر نوشت:«آنچه که در جریان استیضاح وزیر رفاه در مجلس رخ داد یکی از روزهای تلخ مجلس دهم را رقم زد و به باور من در این روز شاهد دفن اخلاق بودیم. امیدوارم در آینده شاهد اینگونه اتفاقات تلخ در مجلس نباشیم.» ربیعی با رأی مجلس برکنار شد اما نه‌تنها برکناری‌اش در مقام وزیری که سکان هدایت30درصد اقتصاد کشور را در اختیار داشت تعبیر به گام مجلس برای ساماندهی مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم نشد بلکه با افشای برخی رانت خواری‌های در این وزارتخانه به‌ویژه در هلدینگ‌های اقتصادی زیر مجموعه وزارت کار چون شستا،  هم مجلس و هم وزیر و مدیران ارشدش متهم به سوء استفاده از موقعیت شدند.

 تکاپوی مجلسی‌ها برای رفع اتهام از خود

اتهام سوءاستفاده از موقعیت؛ اتهامی تلخ که سودای مبرا کردن مجلس از آن خیلی زود کلید خورد،  چنانچه در همان نشست چهارشنبه گذشته مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس اول مجلس در مواجهه با اتهام محمد رضا پور ابراهیمی مبنی بر اینکه دخترلیسانسه پزشکیان در پترو شیمی جم استخدام شده و ماهانه 10 میلیون تومان درآمد دارد، با استناد به اصل‌79قانون اساسی به ادعای رئیس کمیسیون اقتصادی پاسخ داد و گفت که دخترش فوق لیسانس دانشگاه صنعتی شریف است و ماهی 4میلیون در آمد دارد و به‌صورت پروژه‌ای با پتر و شیمی جم همکاری می‌کند. هرچند پزشکیان اتهام وارده را رد کرد وخواستار ورود هیأت نظارت نمایندگان به ماجرا شد اما سرعت بازتاب این اتهام چنان بود که او همچنان درصدد رفع اتهام از خود است و شخصا و حتی با کمک دیگر نمایندگان در مصاحبه‌های مکرر با رسانه‌ها سعی در تنویر افکار عمومی برای رهایی از این اتهام دارد. پزشکیان درباره اتهاماتی که علیه خانواده وی در جلسه استیضاح وزیر تعاون،  کار و رفاه اجتماعی مطرح شد،  دیروز به خانه ملت گفت:چه‌کسی حاضر است اجازه بدهد که از وضعیت زندگی‌اش فیلم بگیرند و آن را به مردم نشان دهند؟ من حاضر هستم از هر شخصی و از هر جایی از زندگی من فیلم بگیرند و منتشر کنند. وی افزود: آیا دیگران نیز جرأت دارند خانه،  فرزندان،  زندگی خود و حتی افرادی که اطرافشان حضور دارند را نشان دهند؟

بیایید نشان دهید که بچه‌های من،  برادرزاده‌ها و خواهرزاده‌های من چگونه زندگی می‌کنند و چند نفر از برادرزاده‌ها و خواهرزاده‌های من بیکار هستند. نکته قابل توجه در ماجرای پزشکیان این است که نمایندگان از هر گرایش سیاسی چون نادر قاضی پور، زهرا ساعی،  شهاب الدین بیمقدار و معصومه آقا پور از حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی به مددش آمده‌اند و شهادت بر کارنامه پاک اجرایی او می‌دهند. اقدام گروهی نمایندگان در دفاع از چهره‌های محبوب بهارستان سبب شکل‌گیری تکاپوی مجلسی‌ها فارغ از گرایش سیاسی‌شان برای رفع اتهام از مجلس شورای اسلامی شده که در نوع خود در خور توجه است. در آن سوی میدان محمدرضا پور ابراهیمی که مدعی رانت خواری پزشکیان شد در همان جلسه روز چهارشنبه رسما از سوی وزیر سابق کار به تلاش برای به‌کارگیری شخصی به نام کهنوجی در مدیرعاملی معدن مس کرمان متهم شد،  هنوز خبر برکناری ربیعی منتشر نشده بود که خبر رسید وزارت کار از پورابراهیمی به‌خاطر موضوعاتی از این دست در دادگاه شکایت شده است. پورابراهیمی در گفت‌وگو با فارس گفته که از موارد اتهامی وزیر کار شکایت کرده و این موضوع را پیگیری خواهد کرد. او گفته است هفته آینده از کلیه موارد اتهام زنی ربیعی به دادگاه شکایت خواهیم کرد.

کرباسیان در نوبت استیضاح بهارستان

با طرح اتهامات مذکور در جلسه چهارشنبه گذشته مجلس،  نه‌تنها کارنامه جمعی از نمایندگان و علی ربیعی و جمعی از مشاوران ومعاونانش نزد افکار عمومی تیره و تار شد بلکه شأنیت و حیثیت مجلس نیز زیر سؤال رفت و این ابهام شکل گرفت که اگر جمعی سودای گره گشایی از مشکلات اقتصادی مردم را داشته‌اند چرا استیضاح وزرای رده اول اقتصادی چون وزیر اقتصاد و دارایی یا وزیر صنعت و معدن و تجارت در دستور کار مجلس قرار نگرفته است ؟  ابهامی که به‌سرعت در شبکه‌های مجازی مورد توجه قرار گرفت و به‌مراتب باز نشر شد. شکل‌گیری این ابهام سبب شد جمعی از نمایندگان در دفاع از حیثیت مجلس میدان دار جدی استیضاح مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد شوند. به‌نظر می‌رسد که در قبال اصرار استیضاح کرباسیان است که علی اصغریوسف‌نژاد عضو هیأت رئیسه مجلس به ایرنا خبر داد ه طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی پس از پشت سر گذاشتن مراحل مقدماتی ۲۱ مرداد اعلام وصول می‌شود. یوسف نژاد در حالی از اعلام وصول استیضاح کرباسیان در جلسه فردا - یکشنبه - خبر داده که مجلس هفته پیش‌رو در تعطیلات است و جلسه علنی بعد آن بنا به اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس در پایان نشست چهارشنبه گذشته، 28مردادماه برگزار خواهد شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید