• جمعه 3 مرداد 1404
  • الْجُمْعَة 29 محرم 1447
  • 2025 Jul 25
پنج شنبه 2 مرداد 1404
کد مطلب : 259747
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/l5O76
+
-

نفوذ موجودات عجیب به خانه‌ها

مافیای پت چطور با معرفی گونه‌های جدید میلیاردر می‌شوند

گزارش
نفوذ موجودات عجیب به خانه‌ها

رابعه تیموری-روزنامه‌نگار

داشتن حیوان خانگی هم از آن مقوله‌هایی است که نزدیک به یک‌دهه است مد شده و عده‌ای فکر می‌کنند اگر حیوانی نداشته باشند، از قافله مد عقب می‌مانند. مافیای این بازار هم در آتش این مد، هیزم می‌ریزند و حسابی می‌دمند تا بتوانند در این بازار، جیب خودشان را پر پول کنند. نمونه‌اش کسانی که حیوانات جدید خانگی مثل حلزون، لاک‌پشت خزری و ایگوانا را تبلیغ می‌کنند. 
شاید غریب بودنشان با زندگی شهرنشینی دیر یا زود آنها را به سرنوشت تمساح پوزه‌درازی دچار کند که محیط‌بانان آن را در کانال‌های آب شمال تهران پیدا کردند. شاید هم آخر و عاقبت‌شان مانند توله شیری باشد که بی‌نشان از یال و کوپال نیاکانش روزها و شب‌های طولانی در بیابان‌های جاده تهران- قم سرگردان مانده بود، اما وارد بازار حیوان‌های خانگی شدند تا مدتی روی بورس باشند و جیب عده‌ای را پر کنند و بعد هم جای خود را به حیوان دیگری بدهند.

پشت پرده فروش حلزون تا گریت دین
از طوطی بارانا و کاسکوی دم قرمز گرفته تا حلزون‌های مولد و سگ‌های بزرگ‌جثه نژاد بول و آپولو و گریت دین پدیده‌های جدید حیوانات خانگی یا همان پت هستند. خزندگان هم که انگار به‌تازگی مقبول شده‌اند، در پت‌شاپ‌های مجازی به‌وفور عرضه می‌شوند. فاطمه جعفریان، دامپزشک عمومی در این باره می‌گوید: « مافیای حیوانات خانگی یا همان پت، تلاش می‌کنند که با عرضه گونه‌های مختلف، بازار فروش این حیوانات را پرسود نگه دارند، چون تقریبا هر هفته شاهد مراجعه کننده با حیوان جدیدی هستیم که برای درمان به کلینیک می‌آیند. پشت این داستان، ده‌ها مافیای فروشنده مواد غذایی، کلینیک و فروشنده این حیوانات حضور دارند که درآمد میلیاردی از این بازار کسب می‌کنند.»

مسئولیت جدید بر دوش مادران
اما واقعیت این است که پشت تصاویر جذابی که نوجوانان با حیوانات خانگی جدیدشان در فضای مجازی منتشر می‌کنند، والدین به‌خصوص مادرانی هستند که کارشان دوچندان شده؛ چون آنها هستند که در نهایت مسئولیت نگهداری از این حیوانات را بر‌عهده دارند. میترا الف می‌گوید: «هرقدر پسرم سگش هفری را دوست دارد، خواهر دوقلویش از او می‌ترسد و هر شب کابوس می‌بیند.» مهری هم از حساس بودن حلزون‌های خانگی دخترش به تنگ آمده و نوشته: «در این گرمای هوا ما نباید وسیله سرمایشی روشن کنیم که نرمک و بچه‌هایش اذیت نشوند! نرمک حلزون دخترم است که به‌تازگی زاد و ولد کرده و خودش و تخم‌هایش در سرما زود از بین می‌روند. آپارتمان ما محل مجزایی ندارد که بتوانم آنجا را برای زندگی نرمک سرپوشیده کنم و در حیاط‌خلوت آپارتمان ما زندگی می‌کنند.» مادر دیگری از تصمیم پسرش برای خرید یک مار بوآی عریض و طویل نگران است و از مادران دیگر در فضای مجازی می‌خواهد که تجربیات‌شان در مورد همخانه شدن با این موجود قیطانی خوش‌خط و خال را با او به اشتراک بگذارند.

پت مناطق محروم 
خرید و نگهداری از حیوان خانگی کم‌هزینه نیست به‌خصوص موارد غیرمعمول آنها. خریداران باید از 12تا 50میلیون تومان هزینه کنند تا یک ایگوانای قرمز گوشه اتاق‌شان داشته باشند. اگر هم به اندازه 4-3میلیون سر کیسه را شل کنند، می‌توانند یک «بیردد دراگون» توی تراریوم نگهداری کنند تا این مارمولک آرام و بی‌آزار که بحق یا به ناحق به نام اژدهای ریش‌دار معروف شده، از صبح تا شام ساکت و بی‌صدا نگاه‌شان کند و به حرف‌های‌شان گوش بسپارد. لاک‌پشت‌های کوچکی که به تازگی در یک سایت معامله شده‌اند، بین 600هزار تا یک میلیون تومان برای خریداران‌شان آب خورده‌اند و خریداران میمون‌های رزوس هم لااقل 50-40میلیون برای خریدشان هزینه صرف کرده‌اند. این ارقام کم یا زیاد تنها هزینه‌ای نیستند که روی دست صاحبان این موجودات می‌گذارند و سبزیجات، حشرات و گوشتی که برای خورد و خوراک آنها تهیه می‌کنند، شاید هزینه نگهداری این موجودات را از رقم مخارج سفره خانواده نیز بیشتر کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید