
6 روش سامورایی برای فرار از بیماری
معرفی چند حرکت ساده ورزشی که میتواند به ما کمک کند از بیتحرکی نجات پیدا کنیم و بدن سالمتری داشته باشیم

آرش نهاوندی-روزنامهنگار
افرادی که در زندگی تحرک ندارند، از مشقتهای فعالیتهای ورزشی گله میکنند اما خبر خوب این است که با انجام چند حرکت ساده ، میتوانند از فواید شگفتانگیز آنها برای سالمماندن بهره ببرند. اخیرا یک مدل فعالیت بدنی ترند شده به نام پیادهروی ژاپنی؛ افراد 3دقیقه تند راه میروند و بعد 3دقیقه آرام حرکت میکنند. محققان گفتهاند که انجام 30دقیقه پیادهروی ژاپنی، معادل 10هزار قدم پیادهروی روزانه است. یکسری ورزشها برای همه افراد وجود دارد که در عین سادگی میتواند وزن، انعطاف بدنی و کمتحرکی را در آنان کاهش دهد. ماهان منصوری، کارشناس ارشد آسیبشناسی و نایبرئیس انجمن ورزش سالمندان در گفتوگو با همشهری به چند ورزش ساده و مؤثر اشاره کرده که میتوان آنها را به سادگی و بدون هیچگونه هزینه و تجهیزاتی در خانه انجام داد.
تمرین عدد هشت انگلیسی
یکی از معمولیترین و سادهترین این تمرینات گامبرداری در طول روز در داخل خانه بهصورت عدد هشت انگلیسی است.
شبیهسازی اسکات
یک تمرین خیلی سادهتری داریم که نشستن روی مبل است در این تمرین فرد با کمک 2دست خود از روی مبل یا صندلی چندبار بلند میشود و مینشیند. حرکت اسکات به عضلات پا کمک میکند که آمادگی خود را حفظ کند.
تمرینات تعادلی
یکسری تمرینات تعادلی ساده نیز وجود دارند که با دیوار یا صندلی انجام میدهیم. در این تمرینات افراد و بهویژه سالمندان میتوانند به نوبت یک پای خود را بالا بگیرند و پس از شمارش تا 10 پای خود را زمین بگذارند.
اسنک ترینینگ
افرادی که اضافه وزن زیادی دارند میتوانند در طول روز، یک دقیقه جلوی مبلی که روی آن مینشیند، راه بروند و 5بار در روز این کار را تکرار کنند.
کشش ناحیه لگنی
برای افرادی که با درد سیاتیک درگیر هستند، یک ورزش خیلی ساده هست که میتواند درد ناشی از سیاتیک را تسکین دهد. در این حرکت افراد باید روی مبل بنشینند و مچ یک پای خود را روی زانوی پای مخالف بگذارند و کمی به جلو خم شوند. این حرکت را میتوان 3بار در روز و در هر بار با 5تکرار انجام داد.
تقویت جلو بازو و پشت بازوی بدون دمبل
در ورزش دیگر که مناسب بالا تنه است، افراد میتوانند صندلی خود را جلوی کشو بگذارند و با هلدادن آن را ببندند.
ماهان منصوری، کارشناس ارشد آسیبشناسی و نایبرئیس انجمن ورزش سالمندان :
کودکانی که مدام دراز کشیدهاند و در گوشیها و تبلتهای خود بازی میکنند یا جوانان و کارمندانی که دائم پشت میز کارشان مینشینند، درصد قابل توجهی از قدرت و حجم عضلات خود را از دست میدهند.