
هشدار اورژانس کشور: گرمازدگی را جدی بگیرید

سازمان اورژانس کشور به مردم درباره تردد و گرمازدگی در روزهای گرم سال هشدار داده و تأکید کرده است که شهروندان باید موضوع گرمازدگی را جدی بگیرند؛ چون میتواند تهدیدکننده حیات باشد.
به گزارش مهر، محسن لعل، رئیس آموزش همگانی سازمان اورژانس کشور با اشاره به افزایش شدید دمای هوا در روزهای اخیر گفته است: «افزایش بیش از حد دمای بدن یا از دست رفتن مایعات و املاح، منجر به بروز گرمازدگی میشود که اگر درمان نشود و اقدامی برای کاهش علائم آن صورت نگیرد، میتواند باعث آسیبهای جدی و حتی تهدیدکننده حیات شود.»
بهگفته او، گروههای در معرض خطر در این شرایط، کودکان و نوزادان، سالمندان، خانمهای باردار، افراد چاق و مبتلایان به بیماریهای زمینهای مانند دیابت یا بیماریهای قلبی و همچنین افرادی هستند که در فضای باز فعالیت سنگین دارند.
لعل توصیه کرده است شهروندان، بهخصوص گروههای در معرض خطر در ساعات اوج گرما یعنی از ساعت 10صبح تا 4بعدازظهر از خانه خارج نشوند.او توصیه کرده است که در این روزهای گرم، نوشیدنیهای شیرین و حاوی کافئین مصرف نشود.
لعل نشانههای گرمازدگی را اینطور تشریح کرده است: «علائم اولیه شامل سردرد، سرگیجه، تهوع، ضعف عمومی و گرفتگی عضلات است. اگر در این مرحله اقدامی برای خنک کردن فرد صورت نگیرد، دمای بدن افزایش مییابد، پوست خشک میشود، ضربان قلب بالا میرود و در مراحل پیشرفته ممکن است فرد دچار بیهوشی، تشنج و حتی مرگ شود.»
فردی که دچار گرمازدگی شده، باید سریعا به محیط خنک منتقل شود و لباسهایش سبک شود. همچنین لازم است بدن وی با آب اسپری شود و در معرض باد قرار بگیرد. درصورتی که فرد هوشیار است باید به او مایعات خنک حاوی املاح خورانده شود. اگر گرفتگی عضلات شکم وجود دارد، بیمار باید در حالت درازکش و با پاهای خم شده قرار گیرد تا از درد و فشار کاسته شود.