خیلیها نمیدانند گرمازدگی تا چه حد میتواند خطرناک باشد و حتی منجر به کما و مرگ فرد شود. دکتر سعید مهرسروش، کارشناس اورژانس و معاون آموزشی و پژوهشی اورژانس تهران در گفتوگو با همشهری درباره اینکه در چه وضعیتی گرمازدگی میتواند وضعیت خطرناکی داشته باشد، به چند نکته اشاره کرده که در ادامه میخوانید.
خستگی گرمایی
اگر فرد مدت زیادی در دمای خیلی بالایی قرار گرفته باشد، بدن شروع به عرق کردن کرده و از همه مکانیزمهای دفاعی خود استفاده میکند تا دمای بدن را ثابت نگه دارد. اما اگر تعریق بدن قطع شد و دمای مرکزی بدن از ۴۰درجه گذشت، فرد وارد مرحله گرمازدگی میشود و نیازمند مداخلات پزشکی و اورژانس پزشکی است.
علائم گرمازدگی
فرد دچار سردرد شدید، سرگیجه، حالت تهوع، ضعف و بیحالی شدید، تعریق بیش از حد نرمال یا متوقف شدن تعریق، تپش قلب سریع، تنفس سریع و کوتاه، گرفتگی عضلانی و خشکی و داغی پوست میشود و اگر بهموقع درمانی برای فرد انجام نشود، قدرت بلع و قورت دادن در او پایین میآید و بعد از کاهش سطح هوشیاری و تشنج، مرگ هم میتواند برای او اتفاق بیفتد.
با فرد گرمازده چه کنیم؟
اگر فردی دچار این علائم شد، با اورژانس 115تماس بگیرید یا او را به نزدیکترین مرکز درمانی برسانید و تا رسیدن اورژانس او را به سایه منتقل کنید. آب با دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه روی بدن بیمار اسپری کنید و آرام باد بزنید تا دمای بدنش پایین بیاید. روی بدن فرد دچار گرمازدگی آب سرد نپاشید، اگر بیمار هنوز هوشیار است و قدرت قورت دادن مایعات را دارد، به او آب یا محلولهای الکترولیتی (مثل ORS) بخورانید.
چهار شنبه 24 اردیبهشت 1404
کد مطلب :
255121
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/KOK4Y
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved