• پنج شنبه 26 تیر 1404
  • الْخَمِيس 21 محرم 1447
  • 2025 Jul 17
پنج شنبه 26 تیر 1404
کد مطلب : 259283
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6R8gO
+
-

بزرگراه یادگارامام تا پل ساوه بدون توقف

مهدی اخ‌الصنایع، شهردار منطقه10 در تلویزیون همشهری به سؤال‌های شهروندان پاسخ داد

گزارش
بزرگراه یادگارامام تا پل ساوه بدون توقف

مهدی اسماعیل‌پور - روزنامه‌نگار

منطقه10 شهر تهران با وجود وسعت کم و اشغال بخش کوچکی از مساحت شهر تهران، از دیرباز با مشکلات و چالش‌های بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کند که کمبود سرانه فضای سبز نمونه‌ای از آنهاست. مهدی اخ‌الصنایع، شهردار منطقه با حضور در مؤسسه همشهری، در برنامه اینترنتی تریبون آزاد شهری حاضر شد و به پرسش‌های مطرح‌شده ازسوی شهروندان غرب پایتخت پاسخ داد. بخشی از مهم‌ترین پرسش‌ها، و پاسخ‌های شهردار به آنها را با هم مرور می‌کنیم. 

با توجه به مشکلات متعدد بافت فرسوده، شهرداری منطقه چه تدابیری دارد؟
منطقه10 جزو پرتراکم‌ترین مناطق تهران  و تراکم جمعیتی‌اش 4برابر میانگین  پایتخت است؛ همچنین بیشترین بافت فرسوده تهران را دارد، تاجایی‌که حدود 54درصد از مساحت منطقه را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد. در این دوره اتفاق‌های خوبی در حوزه نوسازی افتاده است و با رویکرد ویژه و حمایت‌های شهردار و اعضای شورای شهر تهران توانستیم نوسازی را در منطقه رونق بدهیم. سال1402 رکورد صدور پروانه در منطقه شکست که در 15سال گذشته بی‌سابقه بود. تاکنون حدود 8هزار واحد مسکونی در منطقه نوسازی شده و حالا می‌توانیم ادعا کنیم که کالبد بافت ناپایدار درحال تغییر است؛ زیرا از 54درصد بافت فرسوده منطقه حدود 62درصد نوسازی شده است. البته در حوزه شهرسازی شهرداری باید تسهیل‌گر باشد و نوسازی باید توسط خود مردم انجام شود. درحال‌حاضر پروانه ساخت در منطقه زیر 2‌ماه صادر می شود.

املاک خیابان نوری‌زادگان به‌دلیل قرارگرفتن در طرح تفصیلی حدود 19سال است که فریز شده‌اند. راهکاری برای رفع مشکل نیست؟ 
در این دوره بسیاری از زمین‌هایی که طی سال‌های گذشته بلاتکلیف بودند، با تغییر کاربری احیا شدند و کارهای ویژه‌ای برای آنها انجام شده است. در تهران خیابان‌ها و معابری داریم که در طرح تفصیلی قرار گرفته‌اند و باید تعریض شوند. طرح تفصیلی هر10سال یک‌بار به‌روزرسانی می‌شود. با توجه به اینکه این معابر در طرح تفصیلی قرار گرفته‌اند، موضوع آنها صرفا به شهرداری بازنمی‌گردد و مجموعه‌هایی مانند وزارت راه‌وشهرسازی هم در آن دخیل و متولی‌اند. خیابان نوری‌زادگان هم 28پلاک دارد که طبق طرح تفصیلی، خیابان امام خمینی(ره) را به خیابان مالک اشتر متصل می‌کند. برای حل مشکلات ساکنان این خیابان کارهای ویژه‌ای انجام شده است و با مصوبه شورای شهر تهران، ردیف بودجه مناسبی برای تملک املاک واقع در بافت فرسوده اختصاص یافته است. همچنین ما در نامه‌ای به سازمان نوسازی شهر تهران، اولویتمان را پلاک‌های این خیابان معرفی کرده‌ایم تا از این طریق بتوانیم مشکل چندساله ساکنان خیابان را حل کنیم.

پروژه یادگار امام(ره) برای مردم مشکلات ترافیکی سنگین ایجاد کرده است. این پروژه کی تمام می‌شود؟ 
با صبوری و همکاری شهروندان منطقه ما توانستیم این پروژه را آغاز کنیم و ادامه دهیم. این پروژه از دوره سوم مدیریت شهری فعال شد و در دوره چهارم کار ویژه‌ای روی آن صورت گرفت؛ اما در دوره پنجم به این دلیل که مدیران احساس کردند نمی‌توان آن را ادامه داد و باید کار را رها کنند، روی آن خاک ریختند و شهرداری تهران در این دوره پروژه یادگارامام(ره) را از زیر خروارها خاک درآورد. برای اجرای پروژه لازم بود برخی تمهیدات ترافیکی با همکاری پلیس راهور اجرا شود که برخی خیابان‌ها مسدود یا یک‌طرفه شدند. در این میان وجود معارض‌های متعدد باعث کندشدن پروژه شد. برای مثال مجبور شدیم مدتی اجرای پروژه را متوقف کنیم تا ابتدا طرح فاضلاب شهری در این محدوده اجرا شود. همچنین بحث جابه‌جایی نهرهای فیروزآبادی و قلقلی را داشتیم که با تمام سختی و پیچیدگی ای  که داشت، انجام شد امیدواریم تا یک ماه آینده  یا حد اکثر 45 روز آینده بتوانیم دسترسی جنوب شمال  را آماده بهره برداری کنیم .

چه زمانی شاهد افتتاح پروژه یادگارامام(ره) خواهیم بود؟ 
آخرین خبر درباره پروژه یادگارامام(ره) این است که 28پلاک در محدوده میدان جی برای اجرای پروژه تملک شده و درحال تخریب است تا در اختیار معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران قرار بگیرد. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک بتوانیم دسترسی بزرگراه یادگارامام(ره) تا محدوده خیابان شهید دستغیب را فعال کنیم. البته ابتدا قرار نبود تملکی در میدان جی صورت بگیرد؛ اما برای حفظ بوستان چناران منطقه10 و چنارهای قدیمی محل، تغییراتی در مسیر پروژه ایجاد شد. ان‌شاء‌الله با افتتاح پروژه یادگارامام(ره) در آینده نزدیک، شهروندان بدون هیچ تقاطع و چراغ قرمزی تا پل ساوه می‌روند. 
 مردم منطقه با کمبود فضای سبز و امکانات ورزشی روبه‌رو هستند. 
زمانی که منطقه10 را تحویل گرفتیم، سرانه فضای سبز 2.3مترمربع بود، اما امروز این متراژ به 2.94مترمربع رسیده و سرانه فضای سبز منطقه تقریبا 7دهم مترمربع افزایش پیدا کرده است. تاکنون 4بوستان جدید ازجمله بوستان‌های شهدای خدمت و باغ نظر در منطقه افتتاح شده و درحال تملک یک زمین در محله هفت‌چنار هستیم تا بوستان رعیت‌چی را هم به مجموعه بوستان‌ها و فضای سبز منطقه اضافه کنیم. همچنین بسیاری از مجموعه‌های ورزشی که ناکارآمد بودند و در آنها بسته شده بود، ازجمله مجموعه‌های ورزشی خوش و یادگارامام(ره) و استخرهای شهدای آزادی، پس از بازسازی دوباره بازگشایی شدند و در اختیار شهروندان قرار گرفتند. با همکاری سازمان ورزش شهرداری تهران تمام مجموعه‌های ورزشی منطقه10 نوسازی و بهسازی شده‌اند. در سال گذشته 3مجموعه زمین آماده و تحویل شهروندان شد. علاوه بر این یک زمین چمن مصنوعی دیگر هم درحال احداث است و به‌زودی در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت. 

نحوه نگهداشت فضای سبز منطقه مطلوب نیست. 
زمانی که منطقه را تحویل گرفتیم بسیاری از چاه‌ها خشک شده بودند که آنها را احیا کردیم. 13حلقه چاه در منطقه وجود دارد که در یک اتفاق خوب توانستیم این حلقه‌ها را به هم متصل کنیم تا یک رینگ آبیاری برای فضای سبز ایجاد شود. با کارهای انجام‌شده خوشبختانه مشکلی در بحث آب خام برای نگهداشت فضای سبز نداریم. 2 تا 3چاه هم امسال مرمت می‌شود. یکی دیگر از فعالیت‌های اجرایی تصفیه‌خانه نهر فیروزآبادی است که از پساب شهر تهران برای شست‌وشوی مخازن و انهار استفاده می‌کنیم. 2800مترمکعب مخازن بتنی برای آبیاری و ذخیره آب در بوستان‌ها ایجاد شده که برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌شود. نگاه ما در منطقه10 افزایش فضای سبز است و برای این موضوع باید آب مورد نیاز آن هم تامین شود. با کارهای انجام‌شده ازجمله هوشمندسازی آبیاری فضای سبز طی 2سال اخیر، خداراشکر نگرانی در بحث تامین آب برای نگهداشت فضای سبز نداریم.

چرا فضای سبز حاشیه برخی از خیابان‌ها و معابر شرایط خوبی ندارد؟ 
پیرامون فضای سبز معابر اگر در محلی مشکل وجود دارد، شهروندان از طریق سامانه137 اعلام کنند تا فورا رسیدگی شود. البته توجه داشته باشید که برخی معابر منطقه اصلاحیه دارد و باید تعریض شود. در این معابر دیگر امکان کاشت درخت نیست و اگر درختی کاشته شود بعدا باید آن را جابه‌جا کرد. درخواست و تقاضای ما از شهروندان این است که در کاشت و نگهداشت درخت در معابر و محله‌های خودشان به شهرداری کمک کنند.

در برخی محله‌ها و بوستان‌ها وجود آسیب‌های اجتماعی ازجمله معتادان متجاهر باعث ایجاد مشکلاتی برای مردم شده است. 
در حوزه آسیب‌های اجتماعی اتفاق‌های خوبی در منطقه افتاده است. حدود یک ‌ماه قبل نیز معاون دادستان کل کشور و معاون دادگستری از منطقه و آسیب‌های اجتماعی مربوط به آن بازدید کردند که خروجی آن مصوبه‌های خوبی بود و برای همه دستگاه‌ها لازم‌الاجراست. حتی تمام مجموعه‌ها ازجمله فراجا در این حوزه به شهرداری منطقه کمک خواهند کرد. ما حدود 89.5درصد کاهش کودکان کار را در منطقه داریم و در بحث معتادان متجاهر نیز کاهش چشمگیری شاهد هستیم. امروز دیگر هیچ پاتوق ویژه‌ای در منطقه وجود ندارد. با وجود این اگر در جایی مشکلی وجود داشته باشد، همکاران ما در حوزه آسیب‌های اجتماعی درصورت مشاهده یا گزارش‌های مردمی به‌سرعت وارد می‌شوند.

در برخی محله‌ها حضور اتباع زیاد است و به نظافت برخی از معابر و محله‌ها رسیدگی خوبی نمی‌شود. 
در بحث حضور اتباع غیرمجاز، فراجا برای ساماندهی این موضوع وارد شده و ما هم در مجموعه شهرداری به آنها کمک می‌کنیم. در بحث نظافت هم علاوه بر کارهای روتین و روزانه، طرحی داریم که در آن هر هفته یک محله به‌صورت ویژه رفت‌وروب و نظافت می‌شود. با وجود این اگر در نقطه‌ای مشکلی وجود دارد، شهروندان از طریق سامانه‌های ارتباطی ازجمله 137 اطلاع‌رسانی کنند تا برطرف شود. 

811 
معتاد متجاهر، کارتن‌خواب و بی‌خانمان جمع‌آوری و ساماندهی شده‌اند.

70
کودک کار ساماندهی  شده‌اند.

7500
نهال میوه در هفته درختکاری بین شهروندان توزیع شد. 

13000
 درخت در معابر کاشته شده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید