
مقاومت دژ سایبری
در یکماه گذشته حملات DDOS به زیرساخت ارتباطات کشور شدت گرفته که بیشتر دفع شده است

زهرا خلجی-روزنامهنگار
حملات سایبری به زیرساختهای ارتباطی کشور بهویژه از نوع DDOS بهطور مداوم رخ میدهد که با تدابیر تعیین شده با آن مقابله میشود. در یکماه گذشته بهخصوص در زمان تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان اختلال در زیرساختهای ارتباطی را بیشتر تجربه کردیم؛ موردی که همچنان بهطور ملموس ادامه دارد. مدیران وزارت ارتباطات با حضور در همایش «اینترنت، آینده ایران» با بررسی این موارد به شفافسازی این جریان و مقابله با آن در مدت اخیر پرداختند.
حملات بیشتر از همیشه
بهزاد اکبری، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت گفت:« ما همیشه حملات سایبری بهویژه از نوع DDOS داریم که توانایی سرویس داخلی را تحتتأثیر قرار میدهد، اما در مقاطعی این حملات بیشتر میشود.» حمله انکار سرویس توزیع شده یا
Distributed Denial Of Service، حملهای است که هکر سعی میکند یک وبسایت یا منبع شبکه را با پر کردن ترافیک مخرب از دسترس خارج و عملکرد آن را مختل کند. اکبری درباره میزان حملات سایبری در روزهای درگیری کشور با حملات هوایی رژیم اسرائیل گفت:« از 2 روز قبل از شروع جنگ تا روز گذشته تحت حملات شدید DDOS بودیم، بهنحوی که هدف ترافیکی معادل ۴۰۰ تا ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه از منابع مختلف، بهویژه خارج از کشور قرار گرفته است. بخشی از این ترافیک مخرب در مراکز پاکسازی خارج از کشور ازجمله فرانکفورت فیلتر و باقیمانده در داخل کشور کنترل و مهار میشود. این حملات اگرچه در برخی لحظات موفق به ایجاد اختلالاتی کوتاهمدت شد، اما سامانههای امنیتی توانستند بهسرعت آنها را شناسایی، مهار و پاکسازی کنند.»
فیلترینگ، سیاست شکستخورده و آسیبزا
احسان چیتساز، معاون وزیر ارتباطات نیز درباره سیاستهای وزارت ارتباطات درخصوص اینترنت گفت: «سیاست وزارت ارتباطات اینترنت باز و بدون محدودیت برای مردم است و آن را با هدف توسعه کشور دنبال میکنیم. چیزی که واضح است و وزارت ارتباطات آن را دنبال میکند، این است که فیلترینگ سیاست شکستخوردهای است و اهداف آن محقق نشده است.» طبق تأکید چیتساز، با وجود فیلترشکن تلفن همراه به یک زامبی تبدیل شده و در یکماه اخیر حملات DDOS بسیاری از داخل همین ابزارها، به زیرساختهای حیاتی کشور انجام شده است.
آلودهترین شبکه
بهگفته اکبری حملات سایبری فقط محدود به DDOS نیست. آمارهای پایشی نشان میدهد شبکه داخلی کشور یکی از آلودهترین شبکهها در سطح بینالمللی است. بهطور مثال در یک 24 ساعت، ۵۷۰۰ حمله DDOS از خارج کشور و بیش از ۴۰۰ حمله از داخل کشور انجام و دفع شده است. او گفت:« حتی در ساعتهایی با حجم ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه به ما حمله میشد. ۱۶۵۰۰ حمله غیر DDOS از خارج کشور به داخل رخ داده که ۱۲ هزار حمله از این جنس هم از داخل به داخل انجام شده که منشأ بسیاری از آنها دستگاههای آلوده است. این دستگاهها حتی با وجود قدرت دفاع سایبری کشور یک چالش جدی است که لزوم همکاری کاربران، اپراتورها و نهادهای مسئول برای افزایش سطح امنیت سایبری در لایه کاربری و شبکه را دوچندان میکند.»
حملات، اینترنت را مسدود نکرد
اکبری با تأکید بر اینکه دلیل مسدود شدن اینترنت مقابله با حملات سایبری نبود، گفت:«این شرکت توانایی مقابله با چنین حملاتی را بدون نیاز به قطع اینترنت دارد و مسئول تصمیمگیری درباره مسدودسازی اینترنت نیست.»