
کینه آلمانی

بهتازگی شکایتی رسمی علیه فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان صورت گرفته و این شکایت به دادگاه فدرال آلمان تسلیم شده است. براساس گزارش خبرگزاری آلمانی دویچهوله، شاکیان این پرونده، دهها نفر از ایرانیان هستند و علت شکایت خود را اظهارات ضدایرانی مرتس در نشست گروه 7 اعلام کردهاند. صدراعظم آلمان همچنین در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران در یک مصاحبه تلویزیونی در شبکه ZDF ادعا کرده بود که «اسرائیل دارد کار کثیفی را برای همه ما (اروپاییها) انجام میدهد.»
بخش اول: چرا از صدراعظم آلمان شکایت شد؟
تشویق صدراعظم آلمان به جنگ علیه ایران: شاکیان معتقدند سخنان صدراعظم آلمان همزمان با تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران به منزله تأیید ضمنی آن حمله نظامی غیرقانونی بود و با اصول حقوق بینالملل و قانون اساسی آلمان در تضاد است.
توهین به جامعه ایرانی: شاکیان همچنین اعلام کردهاند که این اظهارات، توهینی به جامعه ایرانی-آلمانی به شمار میآید.
تشویق نژادپرستی: در بیانیه مطبوعاتی شاکیان همچنین آمده است که «زبان بهکار رفته توسط صدراعظم نهتنها حملهای نظامی را که ناقض حقوق بینالملل است مشروع جلوه میدهد، بلکه با نگاهی نژادپرستانه، چهره شهروندان ایرانی را غیرانسانی نشان میدهد.»
بخش دوم: سایر مواضع و اقدامات ضدایرانی آلمان
دولتهای مختلف در آلمان طی حدود نیمقرن گذشته، مواضع ضدایرانی متعددی را دنبال کردهاند که در اینجا به برخی از این مواضع اشاره خواهیم داشت:
فروش انواع تسلیحات به عراق در جنگ تحمیلی:
تسلیحات شیمیایی: با توجه به درز اسنادی از بیانیه 11 هزار صفحهای عراق به سازمان ملل متحد در جریان جنگ علیه ایران، دانش و مواد لازم برای توسعه جنگافزارهای غیرمتعارف و شیمیایی دولت صدام در عراق، توسط ۱۵۰ شرکت خارجی در اختیار عراق قرار گرفته بود که این شرکتها بهطور عمده متعلق به آلمان غربی بودند. روزنامه آلمانی «بیلد زایتونگ» نیز روز ۱۳اردیبهشت سال۱۳۶۷ در گزارشی نوشته بود که «در جنگ ایران و عراق حداقل ۱۶شرکت آلمانی مظنون به مشارکت در برنامههای تسلیحات شیمیایی عراق بودند.»
تسلیحات نظامی سنگین: فروش و آموزش کار عراقیها با جنگافزارهای پیشرفته، ارسال تجهیزات ارتباطی جدید مثل رادار و فروش تجهیزات نظامی با فناوری بالا از دیگر اقدامات ضدایرانی آلمان در جریان تجاوز عراق در دهه 1360بود.
حمایت از اغتشاشات در ایران: حمایت از اغتشاشات زن، زندگی، آزادی در سال 1401؛ اولاف شولتس، صدراعظم وقت آلمان در جریان اغتشاشات زن، زندگی آزادی در پاییز سال 1401با حمایت از اغتشاشات در تهران در یک پیام توییتری ادعا کرده بود که قربانیان تظاهرات و اعتراضات در ایران مرا تحتتأثیر قرار دادهاند.
حمایت از اغتشاشات آبانماه 1398: در جریان اعتراضات سال ۹۸، آلمان به صراحت از اقدامات نیروهای امنیتی ایران انتقاد کرد و بدون ارائه مدارک و شواهد مستند، مدعی آمار بالای کشتهشدگان در اعتراضات شد و از اغتشاشات حمایت کرد.
حمایت از اغتشاشات دیماه 1396: دولت وقت آلمان به ریاست آنگلا مرکل با حمایت از اغتشاشات در ایران، جمهوری اسلامی را به رعایت حقوق تظاهراتکنندگان فراخواند و همزمان از مسافران به ایران خواست تا حداکثر هوشیاری را در این کشور رعایت کنند.
حمایت از اغتشاشات 1388: در آن زمان، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با مداخله در امور داخلی ایران از سفیر جمهوری اسلامی ایران خواسته بود تا «شفافیت بیشتری» در انتخابات ایران ایجاد شود. در آن زمان همچنین پل کریگ رابرتز، سیاستمدار سابق آمریکایی با انتشار گزارشی تحلیلی به افشای نقش دولتهای غربی در آشوبهای پس از انتخابات در ایران پرداخت و در آن گزارش اذعان کرد که سران کشورهای وابستهای همچون انگلیس و آلمان نیز به خط عملیات تبلیغات روانی آمریکا علیه انتخابات ایران وارد شدهاند.
حمایت از تحریمها و فشار حداکثری علیه ایران:
آبان 1401: آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد برلین محدودیتهای ورود به آلمان برای ایرانیها را فراتر از بسته تحریمی اتحادیه اروپا تشدید میکند. بائربوک در این خصوص اعلام کرد که ما در حال آمادهسازی تحریمهای بیشتر حقوق بشر اتحادیه اروپا و بررسی فهرست بستگان افراد مسئول در نقض حقوق بشر هستیم.
آذرماه 1401: اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، با دفاع از تحریمهای جدید و برنامهریزی شده این کشور علیه مقامها و نهادهای جمهوری اسلامی، بر تشدید تحریمهای بینالمللی علیه ایران تأکید کرد. همچنین در آن زمان، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان به نقش کشورش در تصویب قطعنامه ضدایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به بهانه اغتشاشات در ایران درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شد، اعتراف کرد.
مردادماه 1396: زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه وقت آلمان اعلام داشت که «آزمایش موشکهای بالستیک توسط ایران، نقض آشکار توافقنامههای بینالمللی است که دولت کشورش بدین جهت از تحریمهای اعمال شده آمریکا علیه ایران حمایت میکند.»
مهر ۱۳۸۷: هفته نامه اشپیگل از تصمیم دولت آلمان مبنی بر تشدید تحریمها علیه ایران خبر داد و اعلام کرد دولت این کشور میخواهد شرکتهای انرژی، مؤسسات مالیاتی و بانکهای آلمان را متقاعد به قطع رابطه با تهران کند.