• شنبه 21 تیر 1404
  • السَّبْت 16 محرم 1447
  • 2025 Jul 12
سه شنبه 17 تیر 1404
کد مطلب : 258572
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Ro6Vq
+
-

ساخت پناهگاه‌های قابل انتقال در پایتخت

ساخت پناهگاه‌ها و ایجاد فضاهایی امن‌ برای مواقع بحران ازجمله دغدغه‌های این‌روزهای مدیران شهری است. در این میان مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد بازآفرینی پناهگاه‌های قابل انتقال را که در دوره جنگ هشت‌ساله مورد استفاده قرار می‌گرفت، ارائه کرده و خواستار برنامه‌ریزی بلندمدت برای ساخت و استفاده از آنها در مناطق آسیب‌پذیر شده است.

استفاده در جنگ 8‌ساله 
در دوره جنگ عراق علیه ایران طرح تحقیقاتی و اجرایی پناهگاه‌های قابل انتقال را شخصا انجام دادم و وزیر صمت وقت هم در آن زمان مسئولیت این پناهگاه‌ها را بر عهده گرفت و به‌خوبی آنها را ساخت. آن‌زمان سازه‌های پناهگاه‌ها در شهر ساخته و به جبهه‌های جنگ منتقل شد و هنوز در شلمچه کنار جاده می‌توانیم آنها را مشاهده کنیم. 

استحکام بالای سازه‌ها 
آن سازه‌ها قابل حمل بود و زیر زمین یکپارچه و متصل می‌شد و به‌عنوان پناهگاه امن مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ حتی اگر ۱۰طبقه آوار هم روی آن می‌ریخت، با توجه به اینکه با بتن ساخته شده بود، محکم می‌ماند و افراد در پناه آن سالم می‌ماندند. 

نجات شهروندان در بحران 
با حضور در این پناهگاه‌ها اگر تخریبی هم صورت بگیرد، خیال افراد راحت است و مطمئن‌اند که در آن سالم خواهند ماند. شرایط در آن به‌گونه‌ای است که افراد می‌توانند آذوقه نیز همراه خود ببرند و حتی درصورت تخریب ساختمان و ریزش آوار، امدادگران حین آواربرداری می‌توانند آنها را سالم نجات دهند.

اجرای طرح در بلندمدت 
این طرح درحال‌حاضر و به شکل کوتاه‌مدت قابل اجرا نیست و نمی‌توان آن را امروز ساخت و به منازل مردم منتقل و در آنجا قطعات را متصل کرد. ساخت و استفاده از پناهگاه‌های قابل انتقال به یک برنامه بلندمدت نیاز دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید