• یکشنبه 4 خرداد 1404
  • الأحَد 27 ذی القعده 1446
  • 2025 May 25
چهار شنبه 31 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255694
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oQRQA
+
-

کمبود سرویس‌ بهداشتی در کلانشهر‌ها

تلاش شهرداری‌های شهر‌های بزرگ جهان برای تأمین یک نیاز عمومی ‌

کمبود سرویس‌ بهداشتی در کلانشهر‌ها

محمد سرابی؛ روزنامه‌نگار

ظاهرا مشکل کمبود سرویس‌های بهداشتی در بسیاری از کلانشهر‌های جهان وجود دارد و شهر‌های پرجمعیت به‌نحوی در تلاشند آن را رفع کنند. شهرداری‌ها به‌صورت مستقیم یا از طریق سازمان‌های زیرمجموعه خود سرویس‌های بهداشتی را می‌سازند اما فضای شهری در همه معابر مناسب ایجاد و نگهداری از این امکانات شهری نیست. حفظ بهداشت در مکانی که روزانه مورد مراجعه تعداد زیادی از ساکنان شهر قرار می‌گیرد نیز مشکل دیگری است. در اینجا موضوع سرویس بهداشتی عمومی در 2کلانشهر را می‌بینید.

لندن
تعطیلی بیشتر از ساخت

از سال2013 در پایتخت انگلیس، در مقابل هر واحد سرویس‌های بهداشتی عمومی که افتتاح شده باشد، سه واحد بسته شده است. آمار اصلی نشان می‌دهد که در یک منطقه مشخص، حدود 90واحد تعطیل و 30واحد ساخته شده است. در مدت 10سال سرانه سرویس‌های بهداشتی در این شهر کاهش پیدا کرده و اکنون به 650واحد در شهر رسیده است. ساخت و اداره سرویس‌های بهداشتی بین شهرداری و 33شورا‌ی محله‌ تقسیم شده است و بسیاری از شورا‌های محله‌‌در سال‌های اخیرکاری در این زمینه انجام نداده‌اند.
انجمن‌هایی که در زمینه بهداشت و سلامت فعالیت دارند، تعداد و کیفیت سرویس‌های بهداشتی را در سطح شهر کنترل می‌کنند. سالمندان و کسانی که بیماری روده یا مثانه دارند باید در هنگام سفر در شهر همیشه مسیر‌هایی را انتخاب کنند که نزدیک سرویس‌های بهداشتی عمومی باشد و نزدیک یک‌پنجم این بیماران اگر مسیر مناسب را پیدا نکنند اصلا از خانه خارج نمی‌شوند.

فاصله 20دقیقه‌ای
در لندن محدوده زمانی 20دقیقه‌ای برای رسیدن به سرویس بهداشتی درنظر گرفته می‌شود و واحد‌های آن نباید بیشتر از 20دقیقه با هم فاصله داشته باشند. عموم شهروندان می‌توانند کمبود این سرانه بهداشتی را گزارش کنند و نتیجه به‌صورت درخواست‌هایی به شوراهای محلی یا شهرداری فرستاده می‌شود. یک پیشنهاد این است که با بودجه متمرکز شهرداری پروژه بزرگی برای ساخت سرویس‌های بهداشت در تمام شهر ساخته شود. در بعضی از ایستگاه‌های متروی قدیمی سرویس بهداشتی ساخته شده است و این واحد‌ها را همچنان فعال نگه‌ داشته است. به همین دلیل وقتی مشکل کمبود سرویس بهداشتی مطرح می‌شود از شبکه حمل‌ونقل عمومی و حتی ایستگاه‌های قطار و اتوبوس هم انتظار می‌رود که فضایی را برای این کار اختصاص دهد.

برلین
پیاده‌روی براساس نقشه‌ها

در چند سال گذشته در شهر برلین 216سرویس بهداشتی عمومی ساخته شده است و تعداد کلی آنها در شهر به 475واحد رسیده است اما ساکنان و گردشگران این شهر همچنان برای پیدا کردن سرویس بهداشتی عمومی با مشکل روبه‌رو می‌شوند. برخی اپلیکیشن‌های نقشه شهر که روی تلفن‌های همراه فعال می‌شوند، محل سرویس‌های بهداشتی برلین را هم مشخص می‌کنند و حتی می‌شود مسیر پیاده‌روی را براساس این نقاط تنظیم کرد.
اولین سرویس‌های بهداشتی برلین در سال1876 در خیابان‌ها ساخته شدند که هنوز هم ممکن است در برخی نقاط دیده‌ شوند. در این مدت مشکل کمبود سرویس‌های بهداشتی عمومی با روش‌های مختلف رفع شده است. شهرداری تلاش می‌کند سرویس‌های بهداشتی را به شکلی درآورد که به اندازه کافی برای زنان و مردان موجود باشد و میزان مصرف آب را هم افزایش ندهد. از سال1993 نگهداری و پاکیزگی این مکان‌ها به شرکت‌های خصوصی سپرده شده است اما حالا گروه‌های بازرسی برای کنترل شرایط بهداشتی این سرویس‌ها فرستاده می‌شوند.

در رستوران‌ها
مدتی پیش طرحی در آلمان اجرا شد که در آن بعضی از رستوران‌داران سرویس‌های بهداشتی داخل ساختمان را در اختیار عابران و نه فقط مشتریان خود قرار می‌دادند اما از این رستوران‌ها حمایت مالی می‌شد یا اینکه می‌توانستند برای استفاده از آنها پول دریافت کنند. این سرویس‌های بهداشتی در نقشه‌های شهر به‌صورت جداگانه و در خیابان‌ها هم با علامت ویژه‌ای مشخص می‌شد. بعضی از مالکان رستوران‌ها با این طرح موافق بودند زیرا احتمال داشت باعث افزایش مشتریان آنها هم بشود اما تعداد آنها آنقدر زیاد نشد که مشکل حل شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید