• سه شنبه 30 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 22 ذی القعده 1446
  • 2025 May 20
یکشنبه 28 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255393
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZnBl
+
-

11 میلیون نفر با آیه‌ها زندگی کردند

استقبال گسترده مردم از پویش ملی «زندگی با آیه‌ها»

گزارش
11 میلیون نفر با آیه‌ها زندگی کردند

گروه جامعه

پویش ملی «زندگی با آیه‌ها» این روزها به حرکتی آرام اما پیوسته در بافت فرهنگی کشور بدل شده است؛ تلاش برای آنکه آیات قرآن به متن زندگی مردم بازگردد. این پویش با همراهی نهادهای فرهنگی و مشارکت مردمی شکل گرفت و تلاش کرد مفاهیم قرآنی را با زبان ساده و کاربردی، وارد گفت‌وگوی روزمره روابط خانوادگی کند.
«زندگی با آیه‌ها» به‌دنبال حفظ یا قرائت صرف نیست؛ محور آن، فهم و زیست آیات در بستر زندگی واقعی است. از روایت مادرانی که با الهام از یک آیه، فضای خانه را آرام‌تر کرده‌اند، تا تجربه نوجوانانی که در دل یک جمله قرآنی، معنای تازه‌ای برای رفاقت و احترام یافته‌اند، پویش تلاش می‌کند قرآن را زنده و جاری نشان دهد.
برگزاری نشست‌های خانگی، تولید محتوا در فضای مجازی، روایت‌های مردمی و فعالیت‌های جمعی، ازجمله بخش‌های فعال این پویش در استان‌های مختلف کشور است. «زندگی با آیه‌ها» یادآور آن است که قرآن، همچنان می‌تواند پاسخ‌هایی روشن برای زندگی امروز داشته باشد؛ اگر بخواهیم صدای آن را بشنویم.
امیرحسین قزل ایاغ، مسئول دبیرخانه نهضت ملی زندگی با آیه‌ها در گفت‌وگو با همشهری به تشریح فعالیت‌های این پویش ملی و استقبال 11میلیون ایرانی پرداخت.

انس با قرآن محدود به یک‌ماه نیست
امیرحسین قزل ایاغ با تأکید بر این موضوع که فرهنگ‌سازی نیازمند زمان است، گفت: ما قصد داریم که در زندگی با آیه‌ها در بازه زمانی 2تا 3سال متمرکز باشیم چرا که یک فرهنگ‌سازی‌ عمومی و انس با قرآن نمی‌تواند در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت به سرمنزل مقصود برسد. قزل ایاغ در رابطه با تمرکز این پویش در روزهای مبارک ‌ماه رمضان توضیح داد:‌ ماه رمضان زمانی است که فضای جامعه بیش از قبل با قرآن همنشین می‌شود، اما قصد ما این است که در طول سال همانند سال گذشته و امسال به پویش زندگی با آیه‌ها بپردازیم و این نهضت را محدود به زمان خاصی نکنیم. سال‌گذشته(1403) نیز در اوقات فراغت و تابستان توانستیم همکاری مناسبی با بسیج، آموزش و پرورش و افراد فعال در شبکه‌های اجتماعی رقم بزنیم. به‌گفته مسئول دبیرخانه نهضت ملی زندگی با آیه‌ها در مناسبت‌های مختلف همچون عیدغدیر، محرم و اربعین با نگاه ویژه‌ای به آیات مرتبط با این روزهای خاص پرداخته و برای این موضوعات تولیدات مختلفی همچون موشن‌گرافی، پرده‌خوانی و... تولید شده است: «در روزهای انتهایی سال‌1403 به فضای مقاومت پرداختیم و تولیداتی براساس آیه‌های مرتبط با مقاومت داشتیم که در بیلبوردهای شهری و تلویزیون دیده شدند.»

100آیه برای انس بیشتر با قرآن
مسئول دبیرخانه نهضت ملی زندگی با آیه‌ها در مورد نگاه ویژه به 100آیه قرآن در سال‌جاری توضیح داد: امسال تصمیم گرفتیم تا تمرکز ویژه‌ای بر 100آیه داشته باشیم که عموم مردم با محتوای آن بیشتر از سایر آیات آشنا هستند. این آیه‌ها براساس نظرسنجی از مردم انتخاب شد. عموم مردم به‌دلیل فرهنگ ایرانی و اسلامی با مفهوم آیه‌های انتخاب شده، آشنا هستند، بنابراین یک ظرفیت بالقوه در جامعه ما وجود دارد که اگر به سمت آن برویم، ‌زودتر به نتیجه می‌رسیم. قزل ایاغ تأکید کرد: این پویش بدون شک، موجب خودباوری و خودآگاهی مردم نسبت به دین می‌شود. از یک طرف هم، ما با مخاطبی همراه هستیم که با تعداد زیادی از این 100آیه آشناست، به این ترتیب باید گفت که اولا انس با قرآن بیشتر می‌شود و از سوی دیگر افرادی که ارتباطشان با قرآن جدی‌تر شده، در فرایند حفظ و تبیین به کمک ما خواهند آمد.

11میلیون نفر به پویش پیوستند
به‌گفته مسئول دبیرخانه نهضت ملی زندگی با آیه‌ها« در فروردین 1403، براساس شماره تلفن‌های فعال در سامانه باید گفت که 11میلیون مخاطب داشتیم، سال پیش نزدیک به 2میلیون در آزمون پایانی شرکت و یک میلیون و 200هزار نفر گواهی قرآنی دریافت کردند.» او افزود: ما گفتیم امسال کاری کنیم که مخاطب در طول مسیر با ما باشد و فقط در نهایت کار، به گواهی ارائه شده از سوی ما فکر نکند، در این مسیر ما براساس شماره تلفن افراد، سامانه‌ای طراحی کردیم و در آن شناسنامه فعالیت و کارنامه شخصی افراد موجود است و می‌دانیم که به چه تعداد سؤالات حفظ، تبیین و کاربرد پاسخ داده‌اند.حدود 4میلیون و 65هزار نفر بیش از 60سؤال درست در سامانه ثبت کرده‌اند که واجد دریافت گواهی هستند.

روایت‌های ناب از زندگی با آیه‌ها
وقتی نوبت به بازخورد مردم نسبت به این پویش می‌رسد، قزل ایاغ به بخشی از اپلیکیشن زندگی با آیه‌ها اشاره می‌کند که مردم دست به ثبت روایت‌های خود می‌زنند:«در اپلیکیشن یک بخشی به نام داستان من و زندگی با آیه‌ها داریم که بازخوردهای خاصی به همراه داشت، به‌عنوان مثال دختری بود که می‌گفت «من با قرآن ارتباطی نداشتم و کلاس قرآن نمی‌رفتم اما در‌ماه رمضان آرام آرام به این پویش ترغیب شدم.» این دختر در پایان‌ماه رمضان با کمک این پویش توانست 30آیه قرآن را حفظ کند و حتی بعدا از آن به سمت حفظ قرآن رفت. او افزود: یک خانمی نوشته بود که پدرم در عید سال گذشته فوت کرد و من افسرده بودم، در ایام عید از خانه بیرون نرفتم اما آنقدر پیام‌های آیه‌های زندگی را دیدم که یک‌بار شماره‌ام را پیامک کردم و بعد از ارتباط با آیه‌های قرآن حالم بهتر شد.

مکث1
ما قرآن را جدی نمی‌گیریم

حجت‌الاسلام محسن قرائتی: قرآن را باید مثل انقلاب امام خمینی (ره) جدی بگیریم. امام از احدی نترسید، چون به عهدش با خدا پایبند بود. ما قرآن را جدی نمی‌گیریم. خیلی بد است که قرآن را فقط مقدمه برنامه‌هایمان قرار می‌دهیم، انگار خودش موضوعیت ندارد. قرآن برای همه‌‌چیز حرف دارد. برای لب که می‌خواهد سخن بگوید، گفته نرم و با محبت باش. برای انتخاب همسر، گفته چه کن. برای دوست بد، راه نشان داده. چرا قرآن دعوای ما نیست؟ چرا سراغش نمی‌رویم؟ قرآن را باید در مجامع عمومی بیاوریم. اگر نیاید، ضرر می‌کنیم.ما قرآن را برای برنامه‌های خودمان می‌خواهیم، نه برای خودش. این درست نیست. قرآن باید محور زندگی‌مان باشد. از مردم و مسئولان می‌خواهم تا آیات قرآن را نه‌فقط بخوانند، بلکه در رفتار، گفتار و تصمیم‌گیری‌هایشان به‌کار ببندند.

مکث2
زندگی‌ها با زندگی قرآنی فاصله دارد

حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: براساس افکارسنجی‌های متقن و مردمی، ما جامعه‌ای هستیم که قرآن و تقدسش را باور داریم و آن را باعث برکت و نور می‌دانیم ولی متأسفانه از آن برخوردار نیستیم.زندگی‌های ما با زندگی قرآنی فاصله دارد و شاید این نهضت گامی به‌سوی قرآنی‌شدن زندگی ما بود که جمعیت زیادی از آن شرکت کردند. اینکه۱۱ میلیون نفر وارد حیطه حفظ، تفسیر و راه کاربردی کردن در زندگی شوند بسیار شیرین است. مردم ایران، قرآن‌دوست هستند. در گوشه و کنار ممکن است مردم به مسائلی معترض باشند اما هیچ‌کس در مقوله قرآن اعتراضی ندارد بلکه متحد هستند. با این طرح نحوه رفتار در جامعه و خانواده بهتر است که قرآنی شود و بسیار شیرین است که مورد توجه قرار بگیرد. دغدغه‌مندان زیادی را می‌شناسم که این‌کار را جا‌بیندازند؛ همچون حاج اسماعیل رمضانی و بزرگوارانی که در شبکه‌های مختلف تلویزیونی با بیان روان و شیرین آثار مفید قرآن در زندگی را ارائه کردند. ما باید قدری بیشتر با قرآن ارتباط بگیریم و آن را در زندگی به‌کار ببندیم. قرآن فقط برای‌ماه‌رمضان نیست بلکه ما در طول مسیر زندگی به آن نیاز داریم. همه آیه «انالله و اناالیه راجعون» را شنیده‌ایم ولی هنوز آن را درک نکرده‌ایم که اگر از لحاظ تفسیر و کاربردی کردن آن را بفهمیم بسیار می‌توانیم آن را   در زندگی به کار ببریم. در قدم بعدی زندگی با آیه‌ها امیدواریم حضور بیش از ۱۱ میلیون نفر را شاهد باشیم.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید