• پنج شنبه 1 خرداد 1404
  • الْخَمِيس 24 ذی القعده 1446
  • 2025 May 22
شنبه 27 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255297
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0yjE
+
-

دستگیره هوشمند در دستان مسافران مترو و اتوبوس

این دستگیره ، اختراع‌نوجوان 12ساله جنوب شهری است که در فدراسیون جهانی روباتیک عضویت دارد

زندگی
دستگیره هوشمند در دستان مسافران مترو و اتوبوس

رابعه تیموری-  ‌روزنامه نگار

 شاید در روزهایی نه چندان دور وقتی در شلوغی اتوبوس بی‌آرتی و مترو به‌دنبال دستگیره‌ای می‌گردید که با هر نیش ترمز راننده اتوبوس و توقف‌های پی در پی راهبر قطار به اطراف کشیده نشوید، دستگیره‌ای بالای سر خود ببینید که به یک صفحه ال‌سی‌دی مجهز است و با هر تماس دست شما نام ایستگاه‌ها را به‌صورت اختصاصی برایتان نمایش می‌دهد. روی این دستگیره محل‌های خاصی برای شارژ تلفن‌ همراه شما تعبیه می‌شود و تبلیغات رنگارنگی که حالا روی تابلوهای کاغذی در گوشه‌وکنار ایستگاه‌ها می‌بینید، به‌صورت دیجیتال و بدون مصرف کاغذ روی نمایشگر این دستگیره نمایش داده می‌شود. طراح این دستگیره هوشمند خاص آراد فدایی است که این طرح مبتکرانه او مدال طلای مسابقات جهانی روباتیک، هوش مصنوعی و اختراعات روسیه را برای تیم نوجوانان ایرانی به ارمغان آورده و باعث صعود تیم به مسابقات جهانی روباتیک کره‌جنوبی شده است. آراد در آستانه 12سالگی عناوین رنگارنگی مانند عضو فدراسیون جهانی روباتیک ژنو سوئیس و دانش‌آموز پژوهشگر برتر کشور در سال 1403را در کارنامه علمی خود ثبت کرده است.

آقای مکانیک و شاگردش
اختلاط‌های روزمره، وسایل معمولی و اتفاقات تکراری خیلی زود حوصله آراد را سر می‌برد. این تنگ حوصلگی از کودکی همراهش بوده است. از وقتی تازه راه افتاده بود، پدر و مادرش انتظار داشتند با خرید هر اسباب‌بازی جذابی ذوق کند، اما آراد فقط با دیدن ابزارهای ساخت‌وساز هیجان‌زده می‌شد و پشت ویترین هر فروشگاه ابزارفروشی‌ای چکشی سرصاف یا آچار دنده‌دار و انبر فلزی خاصی که می‌دید پا نگه می‌داشت و مانند مکانیک‌ها و مهندسان خبره درباره چند و چون آنها پرس‌و‌جو می‌کرد. اگر هم ذوق و شوق او پدر و مادر را مجاب می‌کرد که این ابزار تازه را به دم و دستگاه کار پسر خردسالشان اضافه کنند، به خانه نرسیده کارایی و کیفیت آن را روی وسیله‌ای امتحان می‌کرد و شاید پس از ساعتی وررفتن با موتور برق پنکه‌ای قدیمی، از خودروی اسباب‌بازی قدرتی خود ماشینی متحرک می‌ساخت. در همه این ساخت‌و‌سازها هم مادر نقش شاگرد و وردست آراد را داشت و حوصله به خرج می‌داد تا پسر خردسالش طرح‌های خلاقانه خود را به آسودگی اجرا کند.

نماینده‌ای شایسته
 وقتی پاسخ دادن به کنجکاوی‌های آراد برای مادر دشوار شد، تصمیم گرفت او را در دوره‌های آموزشی مرکزی پژوهشی ثبت‌نام کند تا توانایی‌هایش را به بار بنشاند و زهرا مروتی، مدیر پژوهش‌سرای رازی همان کسی بود که این وظیفه را برعهده گرفت. با آنکه کودک ۵ساله خانواده فدایی هنوز به سن مدرسه نرسیده بود، وقتی مروتی او را کنار دانش‌آموزان عضو کارگاه روباتیک نشاند، دریافت که آراد صبر و حوصله پله پله پیشرفت کردن را ندارد و اگر در رقابت‌های مختلف فرصت طرح ایده‌هایش را پیدا کند، به‌عنوان نماینده نوجوانان مستعد جنوب شهر خوب آبروداری می‌کند. مسابقات ربوکاپ ایران اوپن آغاز درخشش آراد در رقابت‌های بین‌المللی بود که سال گذشته اتفاق افتاد و مسابقات بین‌المللی روسیه سومین تجربه افتخارآمیز این نوجوان ایرانی عضو فدراسیون جهانی روباتیک ژنو سوئیس است که به‌تازگی رقم خورده است.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید