
ملاقات با عجایب دنیا
در چهارگوشه دنیا مناطق شگفتانگیزی وجود دارد که برخی از آنها حتی در یونسکو هم ثبت شده است

زهرا خلجی-روزنامهنگار
دنیا پر از مکانهای شگفتانگیزی است که هر کدام ویژگی خاص خود را دارند؛ از خشکترین صحرای دنیا در جوار اقیانوس آرام تا عمیقترین چالهای که منشأ شکلگیری آن هنوز معلوم نیست. در این گزارش به 3نمونه از عجیبترین و البته زیباترین شگفتیهای دنیا در مناطق مختلف اشاره کردهایم.
شهر رز
پترا یک شهر دیدنی و صخرهای است که مشابهش در هیچ جای دنیا نیست. قدمت آن به قرن چهارم قبل از میلاد برمیگردد. پترا بهدلیل رنگ سنگهای بهکار رفته در ساختمانهایش بهعنوان «شهر رز» شناخته میشود و در سال1985بهعنوان میراث جهانی یونسکو نامگذاری شد. این نماد کشور اردن و یکی از 7عجایب جهان بوده و با نماهای نفسگیر و پیچیده خزانهداری و صومعه تماشایی شده است. کل شهر یک اثر هنری بهحساب میآید که روی پسزمینههایی از سنگ طبیعی نقاشی شده است که هر ساعت رنگ آن تغییر میکند. ساختمانها و سازهها ترکیبی از مقبرههای بزرگ، معابد و فضاهای عمومی هستند.
صخره النسلا
سازه صخرهای النسلا در 50کیلومتری جنوب واحه تایما در عربستان سعودی قرار دارد. این سازه افسانهای داستانهایی دارد که به اندازه ویژگیهای فیزیکی آن جذاب است و گواهی بر شگفتیهای طبیعت به شمار میرود. صخرهها شامل 2تختهسنگ ماسهای میشود که هر کدام 6متر ارتفاع دارند و 9متر عرض و با ظرافت روی پایههای باریک قرار گرفتهاند. شکاف بین آنها بهقدری بیعیب و نقص و مستقیم است که بهنظر میرسد با لیزر بریده شده است؛ این ویژگی باعث ایجاد حدس و گمان در مورد منشأ آن میشود. یک نظریه جذاب میگوید که این شکلگیری محصول فرآیندهای هوازدگی طبیعی میتواند باشد.
گودال بهشتی
عمیقترین فروچاله جهان در چین قرار دارد. این چاله با نام «گودال بهشتی» شناخته میشود و در شهرستان فنجی واقع شده است. طول این چاله 626متر، عرض آن 537متر و عمق آن بین 511تا 662متر است. با نگاه کردن از فضای بیرونی به منظره سبز روستایی این ناحیه در چوچینگ در جنوب غربی چین، مجموعهای از شکافهای عمیق و تاریک دیده میشود که مانند ردپای بیگانگان، روی زمین فرو رفته است. برخی از کارشناسان نمیدانند منشأ اصلی این چاله چیست و تصور میکنند این تشکیلات مرموز نتیجه برخورد یک شهابسنگ به زمین باشد. برخی دیگر بر این باورند که آنها بهتدریج طی حدود 128هزار سال شکل گرفتهاند، زیرا آبی که به رودخانههای زیرزمینی نفوذ میکرده به آرامی سنگ آهکی اطراف را تراشیده است.