• چهار شنبه 24 اردیبهشت 1404
  • الأرْبِعَاء 16 ذی القعده 1446
  • 2025 May 14
چهار شنبه 24 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255140
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/76N4r
+
-

شارژبرقی‌‌ها با 13 ایستگاه جدید

زیرساخت خودروهای برقی پایتخت افزایش می‌یابد

گزارش
شارژبرقی‌‌ها با 13 ایستگاه جدید

مهدی اسماعیل‌پور-روزنامه‌نگار

این روزها هنگام گشت‌و‌گذار در هر گوشه‌وکناری از شهر نمونه‌ای از خودروهای برقی دیده می‌شود. تعداد این خودروها براساس آخرین آمار شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران(مپنا) در پایتخت به 7هزارو300دستگاه می‌رسد. البته این تعداد جدا از تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها و موتورهای برقی شهر است. با توجه به اینکه نیاز اول این خودروها وجود جایگاه‌هایی برای شارژ است، مدیریت شهری پیشقدم شده و قرار است تا پایان سال 13ایستگاه جدید برای شارژ خودروها، اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی در تهران احداث شود که 7ایستگاه شارژ برقی تا خرداد1404 راه‌اندازی می‌شود و با این رویداد تعداد ایستگاه‌های شارژ برقی به 74مجموعه می‌رسد.

افزایش جایگاه‌ها با تغییر نوع خودروها
درحال‌حاضر 63استند شارژ در 23نقطه از شهر تهران در دسترس خودرو‌های برقی است. این تعداد و پراکندگی شاید پاسخگوی نیاز فعلی تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی باشد؛ اما برای 3هزار دستگاه اتوبوس برقی داخلی و خارجی و 27500دستگاه تاکسی برقی پیش‌بینی‌شده در آینده، نیاز است که ایستگاه‌های شارژ برقی جدیدی ایجاد شود. محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران می‌گوید: «کشور درحال تغییر استفاده از خودروی احتراقی به استفاده از خودروی برقی است؛ ‌ ما هم مانند سایر کشورها استفاده از خودروهای برقی را در دستورکار قرار می‌دهیم. در آینده جایگاه شارژ خودرو‌های برقی در بیش از 74نقطه نصب و‌ امکان استفاده برای عموم مردم فراهم می‌شود. در پایانه‌های مختلف ازجمله بعثت، هنگام، تقی‌آباد و... هم جایگاه‌های شارژ نصب شده یا در حال نصب است و‌ جایگاه‌های جدید هم به‌سرعت ایجاد خواهد شد.»


صرفه‌جویی در مصرف بنزین و کاهش آلودگی هوا
برقی‌سازی‌ ناوگان حمل‌ونقل عمومی علاوه بر کاهش مصرف سوخت در کاهش آلودگی هوا هم تأثیر‌گذار است. طبق آمار و ارقام منتشرشده، تنها با برقی‌سازی‌ ناوگان حمل‌ونقل عمومی سالانه ۳۲۵میلیون لیتر در مصرف بنزین و گازوئیل صرفه‌جویی می‌شود که این رقم معادل ۹همت (9هزارمیلیارد تومان) صرفه‌جویی در هزینه سالانه مصرف سوخت است. همچنین ارزش اقتصادی کاهش مصرف سوخت و کاهش آلاینده‌های هوا تقریبا ۳۱همت می‌شود که میزان آن در بخش کاهش آلایندگی حدود ۲۲.۵همت است. شادی مالکی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران‌ می‌گوید: «یک‌خودروی تاکسی در سال حدود ۶ تا ۷هزار لیتر بنزین مصرف می‌کند. با احتساب یارانه‌های دولتی بابت سهمیه سوخت که خودروی تاکسی دریافت می‌کند، تقریبا معادل ۱۳۰میلیون تومان هر تاکسی صرفه‌جویی در مصرف بنزین خواهد داشت.»

ایجاد ایستگاه شارژ برقی در پمپ‌بنزین‌ها
محمد اولیا، مدیرعامل شرکت مپنا:مصوبه اخیر دولت مبنی بر اینکه در کنار هریک از پمپ‌بنزین‌های کشور یک ایستگاه شارژ خودروی برقی نصب شود، کمک می‌کند که دارندگان خودروی برقی مشکلی برای شارژ نداشته باشند.

کاهش آلودگی هوا با موتورهای برقی
محمد احمدی، مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی: روزانه ۱۵۰هزار مرسوله پستی در تهران جابه‌جا و ۴۵ تا ۵۰هزار کیلومتر مسیر به‌وسیله مأموران پست پیموده می‌شود. پس اگر موتورسیکلت‌ها برقی شود، از آلودگی شهر جلوگیری خواهد شد.

هزینه شارژ خودرو‌های برقی شخصی چقدر است؟
سیدجعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران:براساس قانون درآمدهای پایدار که سال قبل توسط وزارت کشور ابلاغ شده است، تعاریف پیش‌بینی شده و بر همین مبنا به شهرداری تهران اجازه داده شده که مطابق تعرفه ابلاغی وزارت نیرو، نسبت به بهره‌برداری از جایگاه‌های شارژ وسایل نقلیه برقی اقدام کند. برای خودروهای برقی شخصی ۹هزارو۵۳۵ریال به ازای هر کیلووات ساعت برای شارژ DC و ۵هزارو۶۸۹ریال به ازای هر کیلووات ساعت برای شارژ AC درنظر گرفته شده که تعرفه وزارت نیرو نیز به آن اضافه می‌شود. از اتوبوس‌های برقی هیچ وجهی برای شارژ اخذ نخواهد شد.







 

این خبر را به اشتراک بگذارید