• سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 15 ذی القعده 1446
  • 2025 May 13
سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255035
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2Rz01
+
-

دوباره کرونا بترسیم یا نترسیم؟

معاون وزیر بهداشت در گفت‌وگو با همشهری: فقط توصیه‌ها را رعایت کنید، نیازی به تزریق واکسن هم نیست

گزارش
دوباره کرونا بترسیم یا نترسیم؟

مریم سرخوش-روزنامه‌نگار

اواخر سال گذشته، پایش‌های انجام‌شده درباره عفونت‌های تنفسی نشان داد که حدود 2درصد از موارد کرونا مثبت است؛ پایشی که امسال هم ادامه داشت و درنهایت بررسی‌ها نشان داد که آمار ابتلا در حال افزایش است، عدد دو برابر شده و به حدود 4درصد رسیده است؛ اتفاقی که باعث شد معاونت بهداشت وزارت بهداشت نسبت به افزایش آمار هشدار دهد و توصیه جدی به رعایت پروتکل‌ها داشته باشد. حالا خیلی‌ها این سؤال را می‌پرسند که در افزایش موارد ابتلا آیا نیاز به تزریق دوباره واکسن هست یا اصلا واکسن به‌روز‌شده‌ای وجود دارد که در دسترس مردم باشد؟ یا سؤالی درباره ورود یک سویه جدید به کشور که اگر تأیید می‌شود، چه ویژگی‌هایی دارد؟ پاسخ این سؤالات را در ادامه بخوانید.

 شیوع دوباره کرونا جدی است؟

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در این‌باره به همشهری گفت: افزایش موارد کروناي مثبت به‌دلیل سوش جدید نیست و علیه آن قبلا واکسن زده شده است؛ مانند آنفلوآنزا. پایش‌ها نشان داد که امسال از هر 100عفونت تنفسی 4نفر مبتلا به کرونا هستند اما مواردی از بستری یا مرگ‌ومیر نداشتیم. کرونا دیگر در دنیا بومی شده و زمانی ویروس خطرناک محسوب می‌شود که دچار جهش شود و به‌دنبال آن سوش جدیدی از بیماری پدید آید که در حال حاضر با چنین موضوعی مواجه نیستیم.

 واکسن کرونا بزنیم؟
رئیسی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا ضرورت دارد مردم دوباره برای تزریق واکسن اقدام کنند، بیان کرد: «در حال حاضر توصیه‌ای به تزریق واکسن کرونا ندارم. مانند هر بیماری تنفسی دیگر، اگر فردی علائم تنفسی شدید دارد باید از ماسک استفاده کند و در جمع حاضر نشود. افراد برای حضور در نقاطی که آمار ابتلا بالاست هم از ماسک استفاده کنند.»

سویه جدیدی از ویروس کرونا داریم؟

علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم درباره سویه‌های در گردش ویروس کرونا می‌گوید: براساس رصدهایی که در جهان صورت گرفته، هنوز هم سویه‌های اومیکرون در حال گردشند. البته به‌طور دقیق نمی‌توانم بگویم که کدام زیرسویه‌ها در حال حاضر در کشور گردش دارند، ولی براساس گزارش‌های جهانی، گونه‌هایی ازجمله  JN.1و LP8.1 در حال گسترش هستند. این سویه‌ها اواخر 2024شیوع بیشتری داشتند و در مقایسه با گونه‌های قبلی قدرت بیماری‌زایی کمتری دارند. اما همچنان انتقال آنها سریع‌تر است و در برخی موارد از سیستم ایمنی فرار می‌کنند که باعث می‌شود همچنان تهدیدی برای سلامت عمومی باشند.

   علائم آخرین زیرسویه‌های اومیکرون
تب یا لرز، سرفه (معمولا خشک)، گلودرد، آبریزش یا گرفتگی بینی، خستگی یا ضعف شدید، سردرد، درد عضلانی یا بدن‌درد، تنگی‌نفس یا دشواری در تنفس، علائم گوارشی مانند تهوع، اسهال یا دل‌درد، اختلالات خواب یا بی‌خوابی، از دست دادن اشتها، اضطراب یا بی‌قراری و مه مغزی (کاهش تمرکز یا احساس گیجی)




 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :