• پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404
  • الْخَمِيس 10 ذی القعده 1446
  • 2025 May 08
پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254691
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOj9V
+
-

عرضه دستاوردهای مددجویان در باغ فردوس

گزارشی از نمایشگاه حامی شهرکه از سوی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران برگزار شده است

گزارش
عرضه دستاوردهای مددجویان در باغ فردوس

سعیده مرادی-روزنامه‌نگار

این روزها جنب و جوش خاصی در حوالی باغ‌موزه فردوس برپاست و نمایشگاه حامی شهر حال و هوای متفاوتی به این محدوده بخشیده است، چراکه مددجویان ‌رهایی‌یافته از آسیب به زندگی بازگشته‌اند و در این مکان محصولات خود را می‌فروشند. آنها با توکل به خدا کار را شروع می کنند  و محصولاتشان را روی میز می‌چینند و منتظر مشتری‌ها می‌مانند. دلشان به نمایشگاه و کسب‌وکار خوش است و به قول خودشان از حضور در اینجا احساس خوشایندی دارند. در یکی از روزهای برگزاری نمایشگاه گشتی در آن زدیم. نمایشگاه عرضه تولیدات کسب‌وکارهای حامی شهر از سیزدهم تا نوزدهم اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۰ تا 22 میزبان شهروندان تهرانی است.

عرضه محصولات با قیمت مناسب
بادکنک‌های سبز، سفید، قرمز و بنرهایی که در ورودی باغ فردوس نصب شده‌اند، به رهگذران خبر از برگزاری نمایشگاه حامیان شهر می‌دهند. عابران بعد از کمی تأمل در این محدوده توقف می‌کنند و با دیدن فضای متفاوت تشویق می‌شوند به این نمایشگاه بروند و دقایقی از غرفه‌های آن بازدید کنند. ندا صابری، همراه دختر 2ساله‌اش به این نمایشگاه آمده و با دیدن محصولات می‌گوید: «قصد بازدید از این محدوده را نداشتم، اما خوشحالم که کنجکاوی‌ام باعث شد تا به اینجا بیایم. در این نمایشگاه‌ تنوع محصولات در غرفه‌ها بالا و قیمت‌ها هم‌ مناسب است.»

51غرفه متنوع
سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران 51غرفه برای استقرار در این نمایشگاه پیش‌بینی کرده است. برخی از غرفه‌ها تک‌میز و برخی هم دومیز هستند. فروشندگان یا زنان سرپرست خانواری‌اند که از طریق سراهای محله‌ها به شهرداری معرفی شده‌اند‌ یا مددجویان یاورشهرند که در مراکز مختلف توانمند شده و هنرهایی چون خیاطی و... را آموخته‌اند و در این نمایشگاه محصولاتشان را عرضه می‌کنند. زهره باقری، کارشناس کارآفرینی مراکز یاورشهر هم در حال گشت‌زنی می‌گوید:«غرفه‌های نمایشگاه رایگان در اختیار مددجویان قرار گرفته است. راه‌اندازی این نمایشگاه فرصتی برای افراد آسیب‌دیده است تا دوباره به جامعه بازگردند و به زندگی خود هدف دهند. قرار است این نمایشگاه تداوم داشته باشد و هر‌ماه یا 2‌ماه یک‌بار در نقاط مختلف شهر برگزار شود.»

مددجویی که کارآفرین شد
در انتهای نمایشگاه، دیواره‌های غرفه‌ای با هنر مکرومه تزئین شده و سام یوسفی آثارش را به نمایش گذاشته است. او مددجوی سابق و کارآفرین امروز است. می‌گوید: «داشتن کار آرزوی همه مددجویان است. من هم همیشه آرزو داشتم پس از پاکی شغلی داشته باشم. اکنون نه‌تنها کار دارم، بلکه کارآفرین هستم و برای افراد بهبودیافته هم کارآفرینی کرده‌ام. در این نمایشگاه و نمایشگاه‌های دیگری که شهرداری تهران برپا‌کننده آن است تولیداتمان را عرضه می‌کنیم.»

ایجاد کارگاه‌های آموزشی و توانمندسازی در ۶ مرکز یاورشهر
سید محمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران: 3 بازارچه با ۲۰۰ غرفه، سال گذشته برای  عرضه تولیدات کسب و کارهای حامی شهر راه اندازی شد. در حال حاضر نیز نمایشگاه حامی شهر با ۵۱ غرفه در باغ موزه فردوس منطقه یک برپاست و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.نمایشگاه عرضه تولیدات کسب‌وکارهای حامی شهر باغ فردوس با هدف اشتغال‌زایی مددجویان، افراد آسیب‌دیده و در معرض آسیب برگزار شده است. بنا داریم در سال‌۱۴۰۴ نمایشگاه‌های متعددی از کسب‌وکارها را در مناطق ۲۲ گانه برگزار کنیم، اما برنامه اصلی سازمان راه‌اندازی غرفه و فروشگاه ثابت در همه مناطق تهران است. هدفمان این است به مرحله‌ای برسیم که ۲۲‌فروشگاه ثابت در ۲۲ منطقه شهر تهران داشته باشیم. یک بازه 3 ماهه برای راه‌اندازی این فروشگاه‌ها درنظر گرفته شده است. قرار است اپلیکیشنی نیز طراحی و راه‌اندازی کنیم که آسیب‌دیدگان اجتماعی از این طریق به‌صورت مجازی دست‌آفریده‌های خود را به شهروندان عرضه کنند.



ایجاد پرونده شغلی برای بیش از ۵ هزار مددجو
سید محمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران:
3 بازارچه با ۲۰۰ غرفه، سال گذشته برای  عرضه تولیدات کسب و کارهای حامی شهر راه اندازی شد. در حال حاضر نیز نمایشگاه حامی شهر با ۵۱ غرفه در باغ موزه فردوس منطقه یک برپاست و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.نمایشگاه عرضه تولیدات کسب‌وکارهای حامی شهر باغ فردوس با هدف اشتغال‌زایی مددجویان، افراد آسیب‌دیده و در معرض آسیب برگزار شده است. بنا داریم در سال‌۱۴۰۴ نمایشگاه‌های متعددی از کسب‌وکارها را در مناطق ۲۲ گانه برگزار کنیم، اما برنامه اصلی سازمان راه‌اندازی غرفه و فروشگاه ثابت در همه مناطق تهران است. هدفمان این است به مرحله‌ای برسیم که ۲۲‌فروشگاه ثابت در ۲۲ منطقه شهر تهران داشته باشیم. یک بازه 3 ماهه برای راه‌اندازی این فروشگاه‌ها درنظر گرفته شده است. قرار است اپلیکیشنی نیز طراحی و راه‌اندازی کنیم که آسیب‌دیدگان اجتماعی از این طریق به‌صورت مجازی دست‌آفریده‌های خود را به شهروندان عرضه کنند.


در راستای اجرای کامل الگوی ۹ گام تربیتی، آموزشی و درمانی به منظور ایجاد اشتغال پایدار و همچنین توانمندسازی و کار آفرینی مددجویان تحت پوشش سازمان، برای بیش از ۵ هزار مددجو پرونده شغلی ایجاد شده تا توانایی های فنی این افراد شناسایی شود. همچنین در ۶ مرکز یاورشهر، کارگاه های آموزشی و توانمندسازی مددجویان را راه اندازی کرده ایم و علاوه براینها در ۱۶ مرکز تسهیل و توسعه کسب و کار مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، خدمات آموزشی و مشاوره‌ای ارائه
 می دهیم. بیش از ۶۰۰ فضای اشتغال به منظور کار آفرینی برای افراد تحت پوشش سازمان در مناطق ۲۲ گانه در نظر گرفته شده است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید