
راهنمای کاربردی برای بازی کودکان

والدین به راحتی و با کمترین هزینه میتوانند از طریق بازی وظایف خود را در قبال کودکان انجام دهند. هر چند نمیتوان برای هر کودک و والدینی یک نسخه واحد پیچید و مسیر بازی و سرگرمی را مشخص کرد اما گاهی رعایت چند اصل کلی میتواند برای خانوادهها راهگشا باشد.
برای کودکان ۱ تا ۳ سال: حدود ۱ تا ۲ ساعت در روز بازی با کیفیت بالا که شامل تعامل رودررو، بازیهای حرکتی، گفتوگو و واکنش به نیازهای عاطفی کودک باشد، توصیه میشود.
برای کودکان ۳ تا ۶ سال: روزانه حداقل یک ساعت بازی فعال با مشارکت والدین میتواند تأثیر مثبتی بر رشد اجتماعی، احساسی و شناختی کودک داشته باشد.
برای کودکان مدرسهای: بازی مشترک به اندازه گذشته حیاتی نیست، اما ۳۰ دقیقه تا یک ساعت تعامل روزانه باکیفیت (بازی، گفتوگو یا فعالیتهای مشترک) برای حفظ رابطه و حمایت روانی مفید است.
چند نکته برای والدین
اول: کیفیت ارتباط مهمتر از کمیت آن است. حتی ۲۰ دقیقه بازی بدون حواسپرتی (مثلا بدون موبایل) میتواند اثر بسیار مثبتی بر کودک داشته باشد.
دوم: کودکان هر قدر از سن نوزادی فاصله میگیرند، بازیهای کودکانه جای خود را به بازیهای فکری و بالغانه میدهد. کودکان در سن کمتر بازیهای جسمانی بیشتری انجام میدهند.