• شنبه 20 اردیبهشت 1404
  • السَّبْت 12 ذی القعده 1446
  • 2025 May 10
شنبه 13 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254238
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/58JKR
+
-

من صدای نسل z‌ هستم

سجاد بدخشان، مشاور نسل‌«زد» استاندار‌کرمان با افتخار‌ می‌گویدکه کرمانی است و دغدغه چالش‌های نوجوانان استان را دارد

گپ
من صدای نسل z‌ هستم

راحله عبدالحسینی-روزنامه‌نگار

مشاور نسل «زد» (z) استاندار، نخستین سمتی است که برای نخستین بار در کشور از سوی استاندار کرمان انتخاب شده‌ تا صدای دهه هشتادی‌ها بی‌واسطه به گوش مسئولان برسد. سجاد بدخشان، دانش‌آموز پایه یازدهم متوسطه دوم دبیرستان نمونه دولتی شهدای عشایر که در رشته علوم انسانی این روزها مشغول درس و امتحان است، این سمت را بر عهده دارد. او که در خانواده عشایری در جنوب کرمان متولد شده و چند سالی است ساکن کرمان است، می‌گوید که مطالعات جامع و تخصصی درباره چالش‌های این نسل را آغاز خواهد کرد و از مسئولیت‌پذیری و خلاقیت همسالانش برای حل چالش‌های جوانان کرمان بهره می‌گیرد.‌

بین 1108342 جوان‌کرمان چطور شد که شما به‌عنوان مشاور نسل زد استاندار کرمان انتخاب شدید؟
محمدعلی طالبی، استاندار کرمان با حضور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و چند برنامه دیگر مرتبط با نوجوانان نشان دادند که نسبت به مباحث این نسل علاقه‌مند هستند. با ایشان گفت‌وگو کردم و طرح‌هایی را برای ایفای نقش نوجوانان
‌ ارائه دادم.

نخستین بار است که یک نوجوان دهه هشتادی به‌عنوان مشاور استاندار انتخاب می‌شود. نخستین بودن چه رسالتی برای شما به همراه دارد؟
انتخاب من به‌عنوان مشاور نسل، فرصتی بی‌نظیر و در عین حال مسئولیت‌آفرین است. من صدای نسل زد خواهم بود و رسالتم را در رساندن صدای نوجوانان به تصمیم‌گیرندگان و سیاستگذاران کرمان می‌دانم. بسیاری از چالش‌ها و دغدغه‌های نسل من به‌درستی شنیده و درک نمی‌شود. سعی دارم پل ارتباطی میان نوجوانان و مسئولان باشم. نخستین بودن برای من، هم رسالت بزرگی است و هم امیدوارم بتوانم تعهد و مسئولیت‌پذیری نوجوانان نسل خودم را به نمایش بگذارم تا فرصت برای ایفای نقش سایر هم‌نسلانم در سراسر ایران فراهم شود.

از اطرافیان و به‌ویژه هم‌سن‌و‌سالان خودتان بعد از این انتخاب چه بازخوردی دریافت کردید؟
هم‌نسلانم در کرمان از این موضوع خوشحال هستند و بازخوردهای مثبتی داشتند. برخی از نوجوانان از سایر استان‌ها هم که عضو تشکل‌های دانش‌آموزان هستند، پیام خوشحالی خودشان را به من رساندند و امید دارند که به‌زودی در استان آنان هم چنین اتفاقی بیفتد.

مهم‌ترین چالش کرمان را چه می‌دانید؟
کرمان با چالش‌های متفاوتی روبه‌روست، اما در کنار این چالش‌ها ظرفیت‌های بالقوه‌ای هم دارد. نسل زدها نیز چالش‌های خودشان را دارند؛ از کم‌توجهی به خواسته‌هایشان تا آسیب‌های اجتماعی. من قصد داریم به همراه همین نوجوانان مطالعات جامع و تخصصی درباره چالش‌های این نسل را انجام بدهم.

در این رابطه چه برنامه و ایده‌ای دارید؟
 در حوزه نسل زد برنامه‌های مختلفی در ذهن دارم؛ از انتصاب مشاور نسل زد برای فرمانداران استان تا برگزاری نشست‌های نسل زدها با استاندار کرمان. در کنار این موارد، ایجاد ارتباط مؤثر بین مسئولان استان و نسل زدها، ترویج مشارکت نوجوانان در حل چالش‌های مرتبط با خودشان و استفاده از نوآوری‌ها و خلاقیت‌های آنان در عرصه‌های مختلف در برنامه من است که امیدوارم با اجرای آنها نقش مثبت نسل زد در کرمان دیده شود.

برای رفع چالش‌هایی که اشاره کردید، چقدر از نخبه‌های جوان مثل خودتان کمک می‌گیرید؟
معتقدم که نسل زد به‌خصوص نوجوانان نخبه منبعی ارزشمند از خلاقیت، انرژی و دیدگاه‌های نوآورانه هستند. در تلاش هستم که راه‌های مؤثری برای استفاده از دیدگاه‌ها و ایده‌های نوجوانان استان پیدا کنم.


در صحبت‌های خودتان چندبار از واژه نسل زد استفاده کردید؛ نسلی که به اینترنت و فناوری دیجیتال دسترسی داشته. شما چه ویژگی‌ای در این نسل می‌بینید که آینده کشور را به‌دست خواهد گرفت؟
همین ویژگی به ما خلاقیت و نوآوری، انعطاف‌پذیری، واقع‌بینی، ریسک‌پذیری، تمایل به گفت‌وگو و صلح و دوستی داده. قطعا ما نسل زدها نقش مهمی در توسعه و پیشرفت ایران عزیز ایفا خواهیم کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید