ربع رشیدی تبریز، بزرگترین دانشگاه باستانی جهان که بیش از ۷۰۰ سال قبل احداث شد و دانشجویانی از چین، هند و خلیجفارس داشت و عنوان بزرگترین شهرک دانشگاهی و چند زبانه جهان پس از دوره ساسانی شناخته میشد، با خطر ویرانی کامل مواجه است. بارشهای سالانه و سیلاب و زلزله و البته برداشت مصالح بنا برای ساخت خانه، این بنای تاریخی و ملی را دچار آسیب زیادی کرده است.
به گزارش ایلنا، ربع رشیدی، مجموعه عظیم علمی و دانشگاهی جهان در دوره باستان است که ۷۵۰ سال پیش به دستور رشیدالدین فضلالله همدانی در شهر تبریز ساخته شد و به ۷ زبان دنیا دانشجو تربیت کرد. حالا این اثر تاریخی در اثر بیتوجهی در معرض تخریب کامل قرار دارد و مسئولان میراثفرهنگی میگویند، فقط آزادسازی عرصه رَبعرشیدی جدای از آزادسازی حریم درجه یک آن، نیازمند اعتبار و بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی است. بودجهای که میراث فرهنگی از پرداخت آن ناتوان است. مهرداد عظیمی، مدیرعامل انجمن مرمت استان آذربایجانشرقی و فعال میراثفرهنگی گفت: لازم است کارهای مطالعاتی و پژوهشی ربع رشیدی سرعت بگیرد و برنامه مشخصی برای معرفی ارزشهای آن در دستور کار باشد.
وحید نواداد، معاون میراثفرهنگی آذربایجان شرقی نیز درخصوص مطالعات و مرمتهای صورت گرفته در ربعرشیدی تبریز گفت: براساس تفاهمنامهای که سال ۱۳۹۷ میان اداره کل میراثفرهنگی و دانشگاه هنر تبریز منعقد شد، قرار بود مطالعات باستانشناسی ربع رشیدی آغاز شود که تقریبا 3 فصل مطالعات باستانشناسی پیش از پاندمی کرونا در محدوده ربع رشیدی انجام شد.
او گفت: فصل چهارم مطالعات باستانشناسی و حفاظت و مرمت این مجموعه در بهمن و اسفندماه سال ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفت.
نواداد افزود: فصل چهارم مطالعات به اتمام رسیدو اکنون درحال برنامهریزی برای ادامه مطالعات در قالب فصل
پنجم هستیم.
معاون میراثفرهنگی استان آذربایجان شرقی افزود: مشکلات مربوط به حریم درجهیک و حریم منظری ربعرشیدی باید رفع شود. این اثر تاریخی درست در محدوده شهری تبریز قرار دارد و حتی در عرصه اثر، ساخت وسازهای گستردهای صورت گرفته است.
چهار شنبه 27 فروردین 1404
کد مطلب :
252977
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Z4lQR
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved