• شنبه 30 فروردین 1404
  • السَّبْت 20 شوال 1446
  • 2025 Apr 19
سه شنبه 26 فروردین 1404
کد مطلب : 252797
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0QWp
+
-

اولین بخشدار زن دولت چهاردهم:

شایستگی مهم است، نه جنسیت

بخشدار چورزق: بهترین راه‌‌ توسعه در بخش، تبادل‌نظر با دهیاران است

گپ
شایستگی مهم است، نه جنسیت

راحله عبدالحسینی- روزنامه‌نگار

با آغاز دولت چهاردهم سکانداری زنان در سطوح عالی مدیریتی کشور پیش از پیش دیده می‌شود؛ از حضور زنان در هیأت وزیران تا انتصاب بانوان فرماندار برای نخستین‌بار در شهرهای مختلف. به‌گفته زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، ۱۹۰ زن در سطوح مختلف مدیریتی کشور منصوب شده‌اند. هفته گذشته نیز نخستین بانوی بخشدار دولت چهاردهم در زنجان با مسئولیت بخشداری چورزق کار خود را آغاز کرد. پرستو عبادی که سابقه14ساله فعالیت در امور دهیاری‌های چورزق را دارد، تکمیل زیرساخت‌های گردشگری برای حضور گردشگران در جشنواره‌های محلی چورزق را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌است.

شما را به‌عنوان نخستین بخشدار زن در زنجان می‌شناسیم. این نخستین بودن برایتان چه رسالتی به همراه داشته است؟
بازخوردهای مثبت مسئولان زنجان، طارم و بخش چورزق به‌ویژه بانوان، فقط و فقط مسئولیت مرا بیشتر کرده‌است. تمام تلاشم این است که خواسته‌های مردم چورزق که بر زمین مانده، انجام شود.
خودتان متولد طارم هستید و بیش از یک دهه است در امور دهیاری و شوراهای بخش چورزق تجربه دارید. دستاورد این تجربه برای اولویت‌بندی خواسته‌های مردم چطور به کارتان می‌آید؟
اقتصاد شهرستان طارم به زیتون وابسته است و بخش چورزق هم ظرفیت گردشگری بالایی دارد. این موضوع را از تجربه کاری و شناختی که از دهیاری‌ها دارم می‌گویم، اما حالا که مسئولیت بخشداری چورزق بر شانه ام است،، نشست با جوانان و نخبه‌ها را در دستور کار دارم.
در صحبت‌های خود به تقویت گردشگری اشاره کردید؛ حوزه‌ای که نخست باید زیرساخت برای آن تعریف شود. وضعیت گردشگری بخش چورزق را چطور می‌بینید و چه اقداماتی برای شما در اولویت است؟
‌گیلاس بخش چورزق به‌دلیل کیفیت، طعم و عطر، اگر نگویم یکی از بهترین‌های جهان است، در کشور حرف اول را می‌زند. هر سال هم در جشنواره گیلاس میزبان گردشگران هستیم، ولی این بخش چنان که باید و شاید رونق ندارد؛ زیرا هنوز زیرساخت کاملی ندارد؛  به‌عنوان مثال برای گردشگر باید راه آسفالته، اقامتگاه بومگردی، دسترس‌پذیری برای سالمندان و افراد دارای معلولیت تامین باشد. این در حالی است که ما هنوز راه مطمئنی برای دسترسی به نقاط گردشگری بخش چورزق نداریم. برخی از روستاها بافت پلکانی شبیه ماسوله دارند؛ مثل روستای شیت که روستای نمونه گردشگری هم هست. رودخانه‌های پرآب حتی در تابستان هم بهترین مقصد گردشگری است.
 بعد از تامین زیرساخت که با جدیت و سرعت دنبال خواهد شد، می‌توانیم به اشتغال‌زایی و رونق اقتصاد محلی امیدوار باشیم.
تکمیل زیرساخت گردشگری اتفاق تازه‌ای نیست. در سال‌های اخیر، فاز اول بهسازی مسیر شیت-چورزق بهره‌برداری و عملیات گازرسانی به روستاها آغاز شده است. به‌نظر شما تا به حال چه موانعی بر سر راه بوده که شما باید آن را بردارید؟
قبل از تدارک برای حضور گردشگر نخست باید بخش چورزق برای اهالی و ساکنان محیطی رضایت‌بخش برای زندگی باشد. بارها و بارها برای تعریض راه‌ها با مالکان معارض روبه‌رو شده‌ایم. از سویی خواسته اهالی ساخت ورزشگاه چندمنظوره، زمین چمن مصنوعی و سالن اجتماعات فرهنگی است.
در تملک این زمین‌ها هم با معارضان روبه‌رو شده‌ایم. قصد من این است که نشست‌ها و کارگروه‌های تخصصی را با مشارکت اهالی روستا برگزار کنم تا این طرح‌ها زودتر به نتیجه برسند.
بهسازی معابر، ایجاد بوستان بانوان، ساخت ورزشگاه و مواردی از این دست در وهله بعدی راهی برای تکمیل زیرساخت گردشگری خواهد شد.
چقدر از تجربه دهیاران در تصمیم خود بهره می‌برید؟
چورزق 35روستا دارد و 2نفر از دهیاران از بانوان هستند. خوشبختانه نقاط ضعف و قوت روستاها را در این سال‌ها شناخته‌ام؛ از همین رو معتقدم بهترین راه‌حل برای توسعه اقتصادی، گردشگری و فرهنگی از دل تبادل‌نظر با دهیاران حاصل می‌شود.
زنان در برنامه‌های شما جایگاه خاصی دارند؟
بی‌شک بر هموار کردن حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی، بهره‌مندی از دانش و توانایی‌ آنان و ارتقای سرمایه اجتماعی زنان در خانواده تأکید دارم. با این حال حتما توانمندی و شایستگی افراد برای من مهم‌تر است، نه جنسیت.‌


 

این خبر را به اشتراک بگذارید