• یکشنبه 24 فروردین 1404
  • الأحَد 14 شوال 1446
  • 2025 Apr 13
شنبه 23 فروردین 1404
کد مطلب : 252484
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/76vzO
+
-

آیا مسئولان دولت و بخش‌های نظام، رهبری را در تنگنا قرار داده و ایشان را مجبور کرده‌اند؟

آیا مسئولان دولت و بخش‌های نظام، رهبری را در تنگنا قرار داده و ایشان را مجبور کرده‌اند؟

1- رهبری در سخنان اخیرشان با دانشجویان هجمه به مسئولان و ایجاد بی‌اعتمادی به آنها را شدیدا تقبیح کردند.
 هم ابتدای سخنرانی و هم در انتها و پر تأکید به آن اشاره کردند.
  سخن ایشان این بود که مسئولان، «دلبستگی‌، وابستگی‌، عشق و آمادگی‌شان به انقلاب» کمتر از ما نیست.
 آنها را نمی‌شود متهم کرد.
 شما هم جای آنها بودید همین کار را انجام می دادید؛ متّهم نکنید افراد را.
 احتمال یک محاسبه درست را همیشه بدهید، که ممکن است پشت این تصمیم‌گیری یک محاسبه درستِ واقعی‌ای وجود داشته باشد.
 ایشان گفتند از من می‌پرسند «در وضع جنگی و معارضه دشمنان چطور نقد کنیم؟ طرح سؤال و ابهام خوب است اما گاهی طرف فرصت و امکان جواب دادن ندارد در اینطور موارد حتی ابهام را هم مطرح نکنید.فرضیات احتمالی را مسلّم ندانید.»

2- رهبری مسئول جهت‌گیری و حرکت کلی نظام است. خطاهای مسئولان تا جایی تحمل می‌شود که جهت‌گیری کلی نظام را تحت‌تأثیر قرار ندهد.

3- استدلال رهبری بر پایه مصلحت کل نظام است نه مسئولان. مثلا در ماجرای برجام رهبری به اصرار همه مسئولان  بر مذاکره اشاره کردند اما دلیل اصلی که ایشان راضی به مذاکره شدند را تجربه مردم و رشد ظرفیت فکری مردم دانستند.
 «بعضی از مسئولان و دولتمردان - دولتمردان آن دولت، بعد هم دولتمردان این دولت - فکر می‌کنند در قضیه هسته‌ای ما با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم [تا] موضوع حل بشود؛ گفتیم خیلی خب، اصرار دارید شما، در این موضوعِ بخصوص بروید مذاکره کنید؛ ولی در همان سخنرانی اول امسال گفتم من خوش‌بین نیستم؛ مخالفتی نمی‌کنم اما خوش‌بین نیستم.» (92.۱۱.28)
 «بنده هم اولِ امسال در مشهد مقدس در سخنرانی گفتم [که‌] مذاکره در موضوعات خاص اشکالی ندارد؛ منتها گفتم من اعتماد ندارم، خوش‌بین نیستم به مذاکره، لکن می‌خواهند مذاکره کنند، بکنند؛ ما هم به اذن ‌الله ضرری نمی‌کنیم. یک تجربه‌ای در اختیار ملت ایران است - که حالا من مختصراً عرض خواهم کرد - این تجربه ظرفیت فکری ملت ما را بالا خواهد برد؛ مثل تجربه‌ای که در سال ۸۲ و ۸۳ در زمینه تعلیق غنی‌سازی انجام گرفت» (93.۸.12)

واقعیت آن است که محاسبه رهبری براساس مصالح مربوط به کل نظام است و الا مثلا ایشان در ماجرای فتنه ۸۸ با اینکه بسیاری از مسئولان بالای نظام فشار می‌آوردند که ایشان زیر بار ابطال انتخابات بروند ایشان حاضر نشدند قانون و اراده عمومی مردم را نادیده بینگارند.

4- خوب است با تحلیل همدلانه صحنه تلاش کنیم استدلال‌های معقول بر یک تصمیم را بیابیم. مثلا چرا ایران اصرار بر غیرمستقیم بودن مذاکرات دارد؟ آیا مسئله به نکته‌ای غیراز رفع تحریم برنمی گردد؟ به‌نظر می‌رسد ایران بازی ترامپ برای فشار خارجی و داخلی به ایران را با تدبیر در حال پاسخ دادن است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید