
تقدیر شورا از مهمونی میلیونی
اعضای شورای شهر تهران در سیصد و پانزدهمین جلسه شورا از اقدامات مدیریت شهری در نوروز و ماه رمضان قدردانی کردند

پروانه بهرامنژاد-دبیر گروه شهری
شهرداری تهران در نوروز و ماه رمضانی که پشت سر گذاشتیم، با برگزاری صدها برنامه فرهنگی، تفریحی و گردشگی متنوع در نقاط مختلف شهر، میزبان جمعیت میلیونی شهروندان پایتخت بود. به این بهانه محمدامین توکلیزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران برای ارائه گزارش اقدامات، در سیصد و پانزدهمین نشست علنی شورای شهر تهران حاضر شد. او با تأکید بر اینکه تلاش شد برنامهای چند سطحی برای افزایش نشاط معنوی شهروندان پیشبینی شود، گزارش مفصلی از اقدامات و رویدادهای برگزار شده ارائه داد و اعضا از این فعالیتها قدردانی کردند که در ادامه خلاصهای از این جلسه را برایتان آوردهایم.
میزبانی 22بوستان پایتخت
در راستای شعار «بهار ایران، بهار قرآن» مناطق موظف شدند علاوه بر اقدامات پراکنده، اقدام به اجرای برنامههایی در بوستانهای بزرگ کنند و در نتیجه این تصمیم 22بوستان و گذر در تهران شاهد برگزاری برنامههای محوری بودند که «افطار خونه» و «مهمونی شهر» ازجمله آنها بود.
«مهمونی شهر» در باغ راه
برگزاری رویداد مهمونی شهر در باغراه حضرت زهرا(س) یکی از کارهای ویژه ما در این ایام بود. در بلوار کشاورز، بوستانهای لاله و ملت هم پیش از این برنامههایی برگزار شده بود و تجربه آن را داشتیم اما به دستور شهردار تهران موظف شدیم در باغراه حضرت زهرا(س) رویداد مهمونی شهر را برگزار کنیم. در این رویداد براساس تجربه برگزاری رویدادهای میدانی، در بخش ورزشی، بخش ویژه کودک و نوجوان، فرهنگی و هنری ومذهبی برنامههایی با محوریت اداره کل فرهنگی پیشبینی و اجرایی شد.
تردد 110کاروان نوروزی در شهر
کاروانهای شادی و نشاط در نوروز از دیگر مواردی بود که معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران از آن اینطور یاد کرد: افتتاحیه جشنهای نوروزی از میدان هفتمتیر تا میدان ولیعصر(عج) برگزار شد و ۱۱۰کاروان نوروزی در این رویداد شرکت کردند و در سطح شهر حضور داشتند. امسال 3موضوع برای کاروانهای شادی و نشاط درنظر گرفته شد.
نگارگری و تصویرگری شاهنامه
یک اقدام هویتی نیز پیش از این آغاز شده بود که نگارگری و تصویرگری آن با همکاری سازمان زیباسازی انجام شد و نگارگری با سبکهای مختلف برای تصویرگری شاهنامه مدنظر قرار گرفت که این اقدام تا روز بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی ادامه دارد. همچنین در بخش گردشگری ۳۰مسیر در این ایام تعریف و ستاد گردشگری برای راهنمایی گردشگران در بوستان لاله مستقر شد و اسکان مسافران را در محلهای اسکان ازجمله مدارس اطلاعرسانی کردند.
پویش روزه اولیها
محوریت اصلی برنامههای قرآن در ایوان ری متمرکز شده بود اما مشارکت اصلی، حضور در نمایشگاه قرآن و کمک به وزارت ارشاد برای برگزاری آن بود. از سوی دیگر میزبان برگزاری برنامههای قرآنی بودیم. برنامه محفل نیز با همکاری معاونت اجتماعی و فرهنگی و صداوسیما در شبکه3 سیما پخش شد که یکی از برنامههای خوب معارفی در کشور است. رسانه ملی در این رویداد پای کار آمد و همکاری خوبی با شهرداری در اجرای پویش روزهاولیها داشت .
برپایی 200موکب پذیرایی در عید فطر
حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز قدس، نماز عید فطر و جشنواره قرآنی آرمان، و... از دیگر مواردی است که توکلیزاده آن را به اعضا توضیح داد: در ماه مبارک رمضان 1000سفره افطاری ساده برپا و 5میلیون بسته افطاری در شهر توزیع شد و قریب به ۲۰۰موکب پذیرایی در محل اقامه نماز عید سعید فطر مستقر شدند. برنامه «افطار خونه» با همکاری مواکب و گروههای مردمی برگزار شد. کعبه ابراهیمی نیز از دیگر برنامهها بود که با استفاده از هوش مصنوعی طراحی و اجرا شد.
واکنش اعضای شورا به برنامههای نوروز و رمضان شهرداری چه بود؟
پس از ارائه گزارش معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران از برنامههای این معاونت در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز، اعضای شورا به این گزارش واکنش مثبت نشان دادند.
برخی برنامهها فراتر از شهر و کشور بود
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر: تهران در ایام عید حال و هوای خوبی داشت، چقدر خوب بود که همچون ایام عید شهر تهران پاک و خلوت بود. اثرگذاری برخی برنامهها مثل محفل، فراتر از شهر است؛ نهتنها کشور ما بلکه دیگر کشورها نیز از این برنامه استقبال کردند و اتفاق خوبی بود.
تنوع زمان و مکان از نقاط قوت برنامهها بود
نرگس معدنیپور، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورا: از نقاط قوت برنامهها تنوع زمانی و مکانی بود. برنامهها از قبل از ظهر تا ۱۰شب ادامه داشت و امکان استفاده بهینه خانوادهها را فراهم میکرد که قابل تقدیر است. بهویژه از ۵ تا ۱۲ فروردینماه برنامههای متنوع فرهنگی، ورزشی و مذهبی برگزار شد اما پیشتولید برنامهها میتوانست از بهمنماه آغاز شود.
رضایت شهروندان جنوب شهر از برنامهها
علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران: شهروندان ما در جنوب شهر از برنامههای فرهنگی بسیار رضایت داشتند، برنامهها به درستی در این مناطق پیشبینی شد و خوشبختانه برنامههای خوبی در باغراه حضرت زهرا(س) به اجرا در آمد. توزیع اقلام و برگزاری برنامههای قرآنی در ۱۲۰۰مسجد در قالب طرح آرمان، اقدام ماندگاری است، اما باید اطلاعرسانی مداوم در مورد آن انجام شود که شهروندان در محلهها در جریان قرار بگیرند.
باید به برنامههای کلان و راهبردی هم توجه کرد
زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورا: برنامهریزیهای مطلوب امسال نشاندهنده عزم جدی مدیریت شهری برای خلق تجربهای متفاوت است. ایجاد فضای شهری مناسب و متناسب با این ایام، توجه به اقشار نیازمند و پیشبینی برنامههایی همچون شاهنامهخوانی ازجمله اقدامات مطلوب بود اما باید به جز برنامههای رویدادی به برنامههای کلان و راهبردی نیز توجه کرد.
چمران در جمع خبرنگاران چه گفت؟
رئیس شورای اسلامی شهر تهران به روال همیشه، پیش از آغاز جلسه در جمع خبرنگاران حضور یافت و به سؤالهای آنها به این شرح پاسخ داد:
سرمایهگذاری بر توسعه حملونقل عمومی: سرمایهگذاری در این بخش بسیار سخت است. شب گذشته بحث چند ساعتهای با یکی از کارخانهداران داشتیم که رقم ۱۰میلیاردی برای اتوبوس اعلام کرد. اتوبوس برقی هم کمتر از ۱۶میلیارد تومان نیست. اگر کسی بخواهد ۱۰میلیارد تومان برای اتوبوس دیزلی سرمایهگذاری کند، باید برداشت خوبی داشته باشد. با این نرخ کرایهها سرمایهگذاری در حملونقل عمومی صورت نمیگیرد.
دفن پیشکسوت باشگاه استقلال در قطعه نامآوران: در این زمینه مصوبه داریم و هر درخواستی بررسی میشود. وقتی درخواست آمد ما گفتیم مدارک قهرمانی ارسال شود که دیر ارسال شد و به جای آن در این بین تماس میگرفتند. ما بخشنامهای را به وزارت علوم، بهداشت و ارشاد ارسال کردیم که در ابتدا آن را تطبیق دهند و سپس درخواست ارسال کنند. تلاش بنده این است که در این زمینه قانون اجرایی شود.
آتشسوزی درمانگاه مشیریه: از 2 سال پیش تیمی تشکیل شد که ساختمانهای ناایمن را بررسی کنند و به آنها اخطار دهند، از دادگستری و دستاندرکاران درخواست میکنیم فعالتر باشند؛ چراکه ممکن است این اتفاقات تکرار شود.
افتتاح ساختمان بلدیه: ساختمان خانه شهر آماده شده اما افتتاح ساختمان خالی معنایی ندارد. قرار شد برنامههایی پیشبینی کنند که پس از افتتاح ساختمان اجرایی شود.