• یکشنبه 31 فروردین 1404
  • الأحَد 21 شوال 1446
  • 2025 Apr 20
سه شنبه 28 اسفند 1403
کد مطلب : 251752
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjPx0
+
-

خواندن به وقت نوروز

علی‌الله سلیمی- روزنامه‌نگار

نزدیک شدن به فروردین و تعطیلات نوروزی در کنار تمام برنامه‌های خانوادگی و تفریحی، می‌تواند فرصتی برای «خواندن» باشد. با توجه به همنشینی ماه مبارک رمضان و سال نو شاید بد نباشد که در کنار معرفی رمان‌های مختلف، چند کتاب با نگاه مذهبی  برای استفاده بهتر از تعطیلات در لیست‌ کارهای نوروزی خود قرار دهیم.

  حیدر

کتاب «حیدر» نوشته آزاده اسکندری، اثری داستانی با زمینه‌های تاریخی است که روایت تازه‌ای از زندگی امام علی‌(ع) را با استناد به منابع قابل اطمینان در قالب رمانی تاریخی بیان می‌کند. این رمان با روایتی خطی و با فراز و نشیب‌های گوناگون، ۹ سال زندگی امام علی‌(ع) با حضرت فاطمه سلام الله علیها را روایت می‌کند؛ روایتی که راوی‌اش حضرت علی ‌(ع) است.
داستان به خواننده می‌گوید که از سال دوم تا یازدهم هجری، از روز‌های نزدیک به ازدواج حضرت امیرالمومنین‌(ع) تا روز‌های بعد از شهادت حضرت زهرا (س) چه گذشت. هر آنچه از زندگی مشترک، نبرد‌ها و روزگار به شکل پراکنده در منابع شیعه و سنی ثبت شده است، از دید نویسنده دور نمانده و در تلاشی هوشمندانه با اتکا و ارجاع بر بیش از ۱۲۰ منبع متقن، تصویری روشن و یکپارچه از زندگی مولی‌الموحدین در رمان حیدر گردآوری کرده است. در بخشی از کتاب «حیدر» می‌خوانیم: «از جنگ بدر که برگشتیم، بقیه دهه دوم ماه را در مسجد معتکف شدیم؛ غوغایی در دلم به پا بود. دوست داشتم فاطمه، خانم خانه‌ام باشد و من سایه سرش. همیشه حتی در سخت‌ترین دقایق جنگ هم با ترس بیگانه بودم؛ اما آن روزها چه‌چیزی جسارت را در من ذوب کرده بود، نمی‌دانم؟ هرچه با خودم کلنجار می‌رفتم، نمی‌توانستم پا پیش بگذارم.»

  رویای نیمه شب

رمان «رویای نیمه شب» نوشته مظفر سالاری، داستان دلدادگی جوانی از اهل سنت به دختری شیعه مذهب را روایت می‌کند که ماجراهای عاشقانه با زمینه مذهبی دارد. نویسنده در این کتاب، داستانی عاشقانه را با زمینه‎ مذهبی برای مخاطبان امروزی روایت می‌کند؛ حکایت دلدادگی جوانی از اهل سنت به دختری شیعه مذهب که ماجراهای خواندنی در پی دارد. راه وصال این دو جوان با موانع و اتفاقاتی تلخ و شیرین مواجه می‌شود. شخصیت محوری داستان پسری به نام هاشم است که پدربزرگ او کفالتش را بر عهده دارد. ابونعیم زرگر، تاجر بزرگ جواهرات است. ابوراجح حمامی دوست پدربزرگ هاشم است که دختری به نام ریحانه دارد. هاشم عاشق ریحانه می‌شود و داستان ادامه پیدا می‌کند. هاشم می‌داند با شکافی که مذهب بین او و ریحانه به وجود آورده، هرگز امکان رسیدن به ریحانه برایش وجود ندارد. به همین خاطر نیز جرأت ابراز عشق را ندارد. در ادامه داستان، حاکم حله سعی می‌کند با سرکوب شیعیان و ایجاد نفرت میان سنی مذهب‌ها و شیعیان، جایگاه خود را محکم کند. در این زمان اصلی‌ترین اتفاق داستان برای ابوراجح حمامی رخ می‌دهد؛ اتفاقی که باعث دگرگونی اعتقادی در حله می‌شود.

  عکاس‌باشی

کتاب «عکاس‌باشی» نوشته ام‌البنین ماهر، اثری در قالب ادبی ناداستان است که این روزها مخاطبان زیادی در بین کتابخوان‌ها دارد. این کتاب، ماجرای نوجوانی مشهدی را بازگو می‌کند که در مسیر تحقق رویای عکاس‌شدن با چالش‌ها و محدودیت‌های بسیاری روبه‌رو می‌شود. نویسنده در این کتاب، لحظات تلخ و شیرین زندگی حسن توکلی را با جزئیات روایت کرده است؛ از مسابقه‌ای که جایزه آن یک دوربین عکاسی بود تا تجربه‌های اولیه او در یادگیری عکاسی و ثبت اولین عکس از گنبد حرم مطهر. این کتاب نه تنها داستان تلاش و استقامت یک نوجوان است، بلکه ابعاد معنوی و روحانی زندگی او را نیز به تصویر می‌کشد. ماجرای شفای حسن توسط امام رضا (ع) و عکاس حرم شدنش از بخش‌های تأثیرگذار این کتاب محسوب می‌شود. این کتاب برای علاقه‌مندان به زندگینامه‌های هنری و داستان‌های الهام‌بخش، گزینه‌ای مناسب به شمار می‌رود و سفری به عمق تلاش‌های یک جوان عاشق هنر در مسیر معنویت و هدف است. کتاب «عکاس‌باشی» در ۱۴۴ صفحه و قطع رقعی از سوی انتشارات به‌نشر در مشهد منتشر و در سراسر کشور عرضه شده است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید