متخصصان تغذیه توصیه میکنند که رانندگان بهویژه برای سفرهای طولانیتر رژیم غذایی مناسب داشته باشند. دکتر احمد اسمعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره اینکه در این پویش تغذیه در رانندگی چه جایگاهی دارد، به همشهری تندرستی میگوید: «در این پویش جایی برای تغذیه وجود ندارد اما چون معاونت بهداشت متولی آن است، تمامی دفاتر این معاونت درگیر آن خواهند بود، از بخش تغذیه تا بهداشت روان، تحرک و... .»
او ادامه میدهد: «درباره رانندگان اگر میخواهند خوابآلوده نباشند، باید هر 1.5الی 2 ساعت رانندگی را متوقف کنند و یک چای یا قهوه بخورند. استفاده از خوراکیهایی هم که آنها را خوابآلوده میکنند باید کاهش یابد، مثل ماست در وعدههای غذایی قبل یا در طول رانندگی. استراحت بین وعدههای غذایی اصلی هم اهمیت دارد. بهتر است یک چرت کوچک داشته باشند و سپس به مسیر خود ادامه دهند.»بهگفته اسمعیلزاده، گنجاندن میوه و سبزی بهعنوان میانوعده هم چون میتواند قند خون را در این افراد تامین کند و هوشیاری افراد را افزایش دهد، توصیه میشود.
توصیهها
با توجه به ایام تعطیلات برخی خانوادهها مسافرتهایی با مسافتهای طولانی دارند و رانندگان باید زمان زیادی را رانندگی کنند. چند توصیه: تغذیه مناسب میتواند هوشیاری و سلامت بیشتر آنها را رقم بزند.
حذف فستفود: از خوردن انواع فستفود که چربیهای ناسالم و کالری زیادی دارند خودداری کنید.
خستگی بعد از غذا را جدی بگیرید: غذاهایی که حاوی کربوهیدرات یا چربی زیادی هستند، نسبت به وعدههای غذایی پر از پروتئین شما را خسته میکنند. مصرف کالری زیاد در یک وعده غذایی میتواند باعث خوابآلودگی شود.
وعدههای غذایی متعادل بخورید: وعدههای غذایی سرشار از کربوهیدرات میتواند منجر به افزایش و کاهش سریع قند خون شود که برای رانندگان خطرناک است.
هیدراته بمانید: هر فرد بسته به نوع زندگی خود لازم است که روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشد تا دچار کمآبی نشود و هیدراته بماند.
چند حرکت ساده: اگر در مسیر طولانی رانندگی میکنید و وقت ورزش ندارید با انجام چند حرکت ساده در ساعت استراحت، میتوانید تحرک خود را به راحتی افزایش دهید. این حرکات شامل کشش عضلات پا و کمر، حرکات کششی گردن و شانهها و پیادهروی کوتاه میشود.
تغذیه در رانندگی
در همینه زمینه :