شکست مرگ با ذخیره مغز
یک استارتاپ علوم اعصاب ادعا کرده در سالهای آینده میتوان از مغز بکآپ گرفت و با آپلود آن به روبات، ذهن انسان را زنده نگهداشت
شما کدام هستید؟ بدن و جسمتان یا اطلاعات، آموزهها و خاطراتی که در ذهن و مغزتان دارید؟ شاید در سالهای اخیر با دیدن بسیاری از فیلمهای علمی - تخیلی با مطرح شدن این مسئله به چالش کشیده شدهاید. اما حالا این ماجرا مثل همه موارد دیگر در علم بشر از تخیلها در حال تبدیل شدن به واقعیت است و برخی دانشمندان ادعا دارند میتوانند بهصورت تئوری مفهوم سنتی مرگ را تغییر دهند. فرض کنید اطلاعات مغز شما با همه جزئیاتش در مغز دیگری آپلود شود اما جسم شما زیر خاک دفن شده باشد. اگر این مسئله روزی امکانپذیر شود شما مردهاید یا زندهاید؟ محققان دانشگاه امآیتی حالا با پیشرفت در این زمینه میگویند شاید روزی بتوانید خودتان در مراسم تدفینتان شرکت کنید!
بکآپ گرفتن از مغز
استارتاپ علوم اعصاب Nectome بهتازگی از امکان آپلود مغز در کامپیوترها خبر داده است. به گزارش نیوزویک، رابرت مک اینتایر و مایکل مک کانا، بنیانگذاران این استارتاپ که فارغالتحصیلان دانشگاه امآیتی هستند برای دیجیتالسازی مغز از طریق بازتولید نقشههای عصبی به استفاده از فناوریهای اسکن مغز روی آوردهاند. این شرکت مدعی ذخیره «کانکتوم» مغز یک حیوان شده و میگوید این مرحله را با موفقیت پشت سر گذاشتهاست. کانکتوم یا اتصالات نورونی درواقع نقشه عصبی مغز هر موجود زنده را شکل داده و در ذخیرهسازی اطلاعات مغز نقش مهمی دارد. بهصورت سادهتر به یک نقشه جامع از اتصالات نورون در مغز کانکتوم میگویند که با نام «دیاگرام اتصالات» هم شناخته میشود. به زبان جامعتر یک کانکتوم تمام اتصالات نرونی درون مغز یک موجود زنده را شامل میشود.
در سایت استارتاپ Nectome که مراحل تحقیقات خود را پشت سر میگذارد، نوشته شده: اگر به شما بگوییم ما میتوانیم از مغزتان بکآپ بگیریم چه فکری میکنید؟
ایده این شرکت این است که میشود نسخه کپی گرفته شده از مغز یک انسان را با همه خصوصیات رفتاری و شخصیتی با پیشرفت علم به مثلا واحد پردازش و هوش مصنوعی یک روبات انساننما آپلود کرد. براساس این تئوری درحالیکه بدن فرد با گذر زمان از بین رفته و متلاشی شده اما فکر و ذهن او میتواند در یک روبات زنده باقی بماند.
شاید ۲۰۵۰
سباستین سونگ، استاد دانشگاه پرینستون یکی از مدعیان امکان اجرای این مسئله است. او سخنرانی مشهوری در «تد» با عنوان «من یعنی کانکتوم من» دارد و در آن نخستینبار این ایده را مطرح میکند که هر فردی را همین کانکتوم یا اتصالات نورونی در واقع نقشه عصبی مغز تعریف میکند. آیندهپژوهان حالا پیشبینی میکنند که ایده کپی اطلاعات مغز به یک روبات میتواند تا سال۲۰۵۰ عملی شود. آنها به این ماجرا عنوان فناناپذیری یا ابدیت الکترونیک دادهاند. ریکورزویل، مدیر مهندسی گوگل هم پیشبینی کرده که تا سال۲۰۳۰ انسان قادر خواهد بود مغز خود را به فضای ابری یا کلاود متصل کند. آپلود اطلاعات مغز روی فضای ابری بهمعنای آن است که بهصورت آنلاین در یک فضای ابری (نمونه آن گوگل درایو) درنظر گرفته شده اطلاعات مغز فرد برای همیشه در دسترس قرار دارد. اما این طرح ممکن است بهمعنای نیاز به مرگ جسمانی باشد. به زبان دیگر باید مغز تازه بماند تا حافظه آن آپلود شود و برای این منظور لازم است که فرد موافقت خود را با اتانازی(مرگ خود خواسته) اعلام کند.