• چهار شنبه 15 اسفند 1403
  • الأرْبِعَاء 5 رمضان 1446
  • 2025 Mar 05
پنج شنبه 9 اسفند 1403
کد مطلب : 250047
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOA2J
+
-

سوغات آقای سفیر

تهران‌نامه
سوغات آقای سفیر

استانبولی از غذاهای محبوب تهرانی‌ها بود؛ غذایی که با ورود گوجه به ایران رونق گرفت و سوغات سفیر قاجار بود. استانبولی که برخی آن را دمی گوجه هم می‌نامند، بسیار باب طبع پایتخت‌نشینان قرار گرفت. در زمان قاجار فردی به نام مشیرالدوله سفیر ایران در استانبول بود. او بعد از آمدن به تهران، پادشاه و برخی از درباریان را به خانه دعوت کرد و همسرش این غذای خوشرنگ را که از زنان ترک یاد گرفته بود، برایشان طبخ کرد. از آن زمان به بعد این پلو به استانبولی‌پلو معروف شد و به روش‌های مختلف مثل اضافه‌کردن سیب‌زمینی یا لوبیاسبز طبخ می‌شود. برخی نیز از گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی برای پخت آن استفاده می‌کنند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید